Maaltijdbox Vergelijken

Er zijn heel veel verschillende maaltijdboxen in Nederland. Dat maakt het erg lastig om nou te kiezen welke box voor jouw situatie het meest ideaal is. Speciaal daarvoor hebben wij een aantal vergelijkingsspecialisten aan het werk die je vragen kunnen beantwoord. Zij kennen alle actuele maaltijdboxen en weten door een aantal simpele vragen te stellen precies waar je behoeftes liggen. We vergelijken op diverse punten. Op deze pagina kun jij zelf ook een maaltijdbox bekijken en de verschillende aspecten beoordelen. Weet jij daarna welke box bij jou past? Dan kun je vervolgens direct je eerste kookbox met korting bestellen.

Een geschikte maaltijdbox kiezen

Hier kun je de maaltijdboxen vergelijken op diverse aspecten. Verderop deze pagina kun je lezen welke verschillende punten we hebben bekeken en beoordeeld. Door ons onderzoek weten we alles over de diverse aanbieders in Nederland en kunnen we jou dus goed advies geven. Dat doen we helemaal gratis. Waarom? Omdat wij het belangrijk vinden om goede informatie over online boodschappen doen en eetboxen toegankelijk te maken. Zelf zijn we een jaar geleden tegen hetzelfde probleem aangelopen. Er zijn inmiddels meer dan 50 landelijke en regionale maaltijdbox aanbieders in ons land en dat aantal groei jaarlijks.


HelloFresh Maaltijdbox
  • 1. HelloFresh
Marley spoon
  • 2. Marley Spoon
Ekomenu Maaltijdbox
  • 3. Ekomenu
veganbox
  • 4. Veganbox
familiebox
  • 5. Familiebox

Vergelijkingstabel

Ben jij benieuwd welke maaltijdbox leveranciers er in Nederland zijn? Vindt je het lastig om zelf te zoeken naar informatie om te beslissen welke box voor jou geschikt is? Geen probleem, dat werk hebben wij voor jou gedaan. Wij hebben voor jou een overzicht van de beste en meest populaire boxen verzameld. Je kunt je boodschappenbox direct bestellen of eerst meer informatie, ervaringen en achtergronden van een specifieke maaltijdbox lezen. In onderstaand overzicht hebben wij 7 maaltijdboxen opgenomen. Dit zijn de landelijk opererende bedrijven / merken, biologische aanbieders, vegetarische leveranciers, fruitboxen en snackboxen. Heb jij na het lezen van onze vergelijking nog vragen of mis je een bepaalde box? Neem dan contact met ons op om het overzicht van maaltijdboxen nog relevanter te maken.

AanbiederPrijsKiezenProefboxBIOVEGABeoordelingInformatieBestellen
hellofresh €26,95
marley spoon €20,47
ekomenu €31,41
de Familiebox €38,25
veganbox €41,50
allerhande €31,50
de krat maaltijdbox €36,00

Verschillen in verkoopprijs
Zoals je in de tabel hierboven kunt lezen zijn er veel prijsverschillen tussen maaltijdboxen. Enkele van de genoemde pakketten zijn ook snackboxen of delicatesseboxen. Niet allemaal bieden ze een abonnement of zijn ze het gehele jaar verkrijgbaar. De fruitboxen zijn op een andere pagina binnen maaltijdbox.net te vergelijken. Neem ook eens een kijkje op onze aanbiedingen pagina. Hier vind je alle actuele kortingscodes waarmee je jouw eerste maaltijdbox voordelig kunt uitproberen. Zeker de moeite waard! In de tabel hierboven kun je de beste spelers van dit moment bekijken. Natuurlijk zijn er nog meer leveranciers. Hierover bloggen we regelmatig. Hou onze nieuwsberichten daarom goed in de gaten voor acties rondom onder andere de goedkoopste boxen.

Vegetarisch en veganistisch
In de lijst van box-aanbieders op deze pagina kun je direct zien of ze een vegetarische box hebben. Soms kun je ook kiezen of je deels vega-maaltijden wilt ontvangen. Daarnaast hebben we de optie biologisch meegenomen in het overzicht. Dit is vooral handig voor mensen die uitsluitend BIO-keurmerk producten willen eten. Doorgaans zijn deze gezonder en lekkerder dan normale groenten / vlees & vis. Bij bijna alle aanbieders, behalve de Krat en Versh, kun je zelf recepten kiezen. De beoordelingen zijn gebaseerd op onze reviews. Zo kun je zien dat HelloFresh en Marley spoon als beste box uit de test komen. Wanneer je specifiek op zoek bent naar een kindvriendelijk alternatief of boxen voor diëten of bepaalde leefstijlen raden we je aan extra goed te vergelijken.

Box onderzoeken en tests
Regelmatig doen onze medewerkers onderzoek naar de verschillende aanbieders. Op basis van deze tests kunnen we de vragen die jullie hebben beter beantwoorden. Recentelijk zijn er nog twee onderzoeken gepubliceerd die je mogelijk interessant vindt. Het gaat hier om de beste box van augustus 2020 en de gezondste box van augustus 2020. Ook hebben we wat informatie voor je verzameld indien je op zoek bent naar mogelijkheden rondom afvallen en een gezonde levensstijl.


De belangrijkste verschillen op een rij

We onderscheiden een groot aantal punten waarop je kunt vergelijken. Ten eerste zijn we begonnen met het in kaart brengen van de grootte van de boodschappen kratten. Je kun onderscheid maken tussen 1 persoon, 2 personen, 4 personen of meer personen in een huishouden. Ten tweede keken we naar de mogelijkheden in ingrediënten aantallen en diner frequentie. Zo kun je boxen kiezen voor 2, 3, of 4 avondmaaltijden. Heel divers dus. Daarnaast vergelijken en boordelen we de maaltijdboxen op mate van versheid, biologische eigenschappen en bezorgd-kwaliteit. Ook de abonnementsstructuren, bestelmogelijkheden en kwaliteit van de recepten zijn vergeleken. Mede door deze gegevens kunnen wij jou erg goed adviseren. Bekijk natuurlijk ook alle fruitboxen, ontbijtboxen, soeppakketten, verspakketten en groenteboxen.

vergelijk maaltijdbox

Ingrediënten en recepten vergelijken

Twee punten waarop we de verschillende tussen de boxen bekeken bleken erg belangrijk te zijn. De ingrediënten bleken heel divers. De ene box bestaat uit unieke ingrediënten direct afkomstig van de boer, terwijl andere boxen meer standaard ingrediënten voorschotelen. Ook als we kijken naar de kwaliteit van de recepten moeten we concluderen dat hier ook veel variatie in zit. Vergelijk je een maaltijdbox op het eindelijke resultaat van wat je kunt maken met de boodschappen die je geleverd krijgt, dan moet je dus even goed opletten. Per box staat genoteerd wat je kunt verwachten. sommige boxen focussen zich op pure Nederlandse kost, terwijl andere pakketten het verre oosten bij je in huis brengen.

Bourgondisch, biologisch, vegetarisch, alles ligt binnen handbereik. Laat ons de maaltijdboxen voor je vergelijken en je adviseren bij de aankoop. Neem contact met onze experts & vergelijkers op via het chatformulier. Je kunt natuurlijk ook direct een box bestellen via onze website. Op onze website hebben een aantal verschillende categorieën waarbinnen een maaltijdbox kan vallen. Deze categorieën zijn gebaseerd op gezinssituatie en op levensstijl (koolhydraatarm of glutenvrij) & overtuiging.

Niet alleen je leefstijl of eetwensen zijn belangrijk. Ook de samenstelling van het gezin heeft invloed op de keuzes. Daar hebben we natuurlijk aan gedacht. Zo bieden we informatie over studenten, gezinsbox, en ouderen. Dit zijn allemaal andere familiesamenstellingen. Verder kun je denken aan een vegetarische, biologische en een overzicht met de populairste maaltijdboxen.