Vegetarische Maaltijdbox

Bent u het zat om altijd maar vis en vlees te eten. Heeft u een speciaal dieet? Wilt u bewuster leven en beter letten op uw eten. Wilt u gezonder leven? Veel mensen die een van deze vragen met “ja” beantwoorden zijn overgestapt op Vegetarisch eten. Vegetarische maaltijden zijn net zo lekker als een vette hap of dik stuk mals vlees, maar alleen veel beter voor uw gezondheid. Ook maaltijdbox aanbieders weten dit en hebben speciale Vegetarische maaltijdboxen ontwikkeld. In deze groente en fruit maaltijdboxen zitten veel ingrediënten die passen bij uw vegetarische levensstijl. U kookt de heerlijkste Vegetarische recepten en zet unieke vega maaltijden op tafel. In de tabel hieronder vind je onze suggesties voor een vega-box.

Aanbieder Gerechten kiezen Biologische Beoordeling Bestellen
hellofresh
marley spoon
ekomenu
green chef
dinnerly

Vegetarisch eten met een maaltijdbox

Een vegetariër wordt vaak gekenmerkt als iemand die geen vlees eet. Maar er zijn verschillende soorten vegetariërs. Een vaste definitie voor een vegetariër is er dus niet, daarom wordt er onderscheid gemaakt tussen de verschillende groepen vegetariërs. Zo zijn er Lacto-ovo vegetariërs, Pescotariërs, Pollotariers, Veganisten, Fruitariërs en Raw food aanhangers. Aanbieders van vegetarische maaltijdboxen zijn heel duidelijk in wat ze precies leveren in hun box. Zo weet jij of de boodschappen passen bij jouw overtuiging. Er zijn ook vegetariërs die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel weer dierlijke producten zoals boter, kaas en eieren. En er zijn natuurlijk mensen die helemaal geen dierlijke producten eten. Hier is dus een enorm groot onderscheidt in te maken, iedereen is natuurlijk vegetarisch op zijn eigen manier. Soms kun je daarom beter een losse maaltijdbox bestellen (marley spoon) omdat de inhoud per week kan verschillen.

Vegetarische boodschappen bestellen

Op een dag beslis je vlees te schrappen van je menu. Je doet het uit dierenliefde, of gewoon omdat je vlees niet lekker vindt, maar feit is dat je vegetariër wordt. Waarop moet je dan letten? Vegetarisch eten is meer dan alleen vlees weglaten. Je moet bewust met je voeding omgaan, wil je geen voedingstekorten oplopen. Let erop dat je basisvoeding voldoende gevarieerd is, en dat het alle noodzakelijke voedingsmiddelen oplevert. Volle granen, peulvruchten, fruit, vruchten, groenten, noten en zaden vormen de basis van een vegetarisch voedingspatroon. Deze ingrediënten kun je dus het beste in meer dan één bereiding verwerken. Aanvullen kan met plantaardige oliën, zuivelproducten en eieren. Sommige vegetariërs willen deze echter ook niet gebruiken, omwille van een meer specifieke overtuiging. Vegetariërs lopen het risico op tekorten aan ijzer, vitamine B12, vitamine D, en calcium. In dat geval zijn supplementen aan te raden, of voeding waaraan deze voedingsstoffen zijn toegevoegd. Deze kun je los van je vegetarische maaltijdbox bestellen.

vegetarische maaltijdbox

Welke vegetarische maaltijdboxen zijn er?

Hellofresh heeft de Veggie box. De Veggiebox bevat alle ingrediënten, in precies afgemeten hoeveelheden, voor 3 gevarieerde maaltijden zonder vlees en vis. De recepten zijn gemakkelijk en worden meegeleverd. De Veggiebox bevat wel zuivelproducten zoals eieren, kaas en yoghurt. Daarnaast zijn er ook De Krat Vega, Zoyummy Vegetarische boxen, Streekbox Veggiebox, Veganbox, Vegan Masters, en de vegetarische Maaltijdbox van Marley Spoon. Weten welke vegetarische maaltijdbox bij jou past? Wij adviseren je graag! Bekijk nu direct de meest populaire boxen.