Beste Maaltijdbox

Wil jij weten welke box wij het beste vinden? Dan moet je beslist deze blog even doorlezen. Op maaltijdbox.net vind je heel veel verschillende reviews en ervaringen van zowel ons als andere gebruikers. Op basis van deze recensies zijn we gekomen tot een conclusie waarover je hieronder meer kunt lezen. We hebben alle belangrijke facetten per box bekeken en beoordeeld om zo antwoord te kunnen geven op de vraag; “wat is de beste maaltijdbox?”. Ter introductie leggen we eerst uit naar welke punten we hebben gekeken (vergelijkbaar met bijvoorbeeld Kassa, Radar en Consumentenbond tests!

Wat maakt het de beste geteste box?

Als wij een box beoordelen dan kijken we naar verschillende punten. Hieronder hebben we de lijst geplaatst van de punten waarop deze vergelijking is gebaseerd.

 1. Aanbod
 2. Inhoud
 3. Gebruiksvriendelijkheid
 4. Porties
 5. Ingrediënten
 6. Recept variatie
 7. Recept kwaliteit
 8. Bezorging
 9. Klantenservice
 10. Totaalbeleving

Elke van deze 10 punten beoordelen we op een schaal van 1 tot 5. Totaal zijn er dus 50 punten te verdienen. Het gaat hierbij dus om een gemiddelde score. Voor bepaalde klanten kan bijvoorbeeld bezorging of het aanbod van recepten belangrijker zijn dan service of de grootte van de maaltijden. Daarom kun je zelf ook maaltijdboxen vergelijken op bovenstaande punten en voor jezelf bepalen wat voor jou de beste opties / keus is. Hieronder kun je per punt een korte toelichting vinden en geven wij antwoordt op de vraag wie daar het beste op scoort.

 • Aanbod: Hoeveel verschillende soorten boxen hebben ze beschikbaar? Wat is de mogelijkheid om recepten te kiezen. Kun je meer bestellen dan alleen eten (denk aan fruit, brood of wijn)? Op basis van deze aspecten score HelloFresh en Green Chef erg goed.
 • Inhoud: Hierbij gaat het om de inhoud van de box. Wat wordt er geleverd. Voldoet dit aan de verwachtingen? Missen er producten? Vooral Marley Spoon blinkt hierin uit door hun complete leveringen.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Hierbij kun je denken aan de online omgeving, gemak van bestellen, het flexibele abonnement, opzeg en pauzeer mogelijkheden. Op dit punt scoort HelloFresh maar ook Marley spoon uitzonderlijk goed.
 • Porties: Hierbij moet je denken aan de porties per persoon. Is dit voldoen voor een normale eter. De Familiebox heeft na onze mening de grootste porties per persoon.
 • Ingrediënten: Hierbij moet je denk aan de kwaliteit van ingrediënten, versheid en afkomst. Partijen als Ekomenu en Green Chef scoren hierop uitmuntend goed door hun biologische producten en versheid.
 • Recept variatie: Hoeveel recepten kun je kiezen? En wat is de variatie binnen deze recepten? Mix tussen vis, vlees en vegetarisch. HelloFresh, Marley Spoon en Ekomenu zijn op dit punt aan elkaar gewaagd en scoren goed.
 • Recept kwaliteit: Hoe eenvoudig zijn de recepten? Hoe duidelijk zijn de kook-instructies? Hoe zit het met de kooktijd (snelheid en eenvoud)? Zowel Marley Spoon en HelloFresh zijn hierin absoluut marktleider.
 • Bezorging: Hoeveel bezorg-mogelijkheden zijn er? Kun je de bezorger volgen? Wordt er op tijd geleverd? Werken ze met eigen bezorgers of via PostNL / Leen Menken? Op het punt van bezorging scoort HelloFresh de hoogste score. Een zeer hoge kwaliteit met persoonlijke medewerkers en altijd correcte leveringen binnen de afgesproken tijd.
 • Klantenservice: Hoe bereikbaar is de klantenservice? Hoeveel contactmogelijkheden zijn er? Kun je bellen, chatten en mailen? Op dit punt scoort iedere box redelijk goed maar blinkt Hello Fresh wederom weer uit.
 • Totaalbeleving: Als we kijken naar het product en de waarde die dat product voor klanten biedt gaat dit verder dan alleen de maaltijd. De box kan echt onderdeel van je leven worden en zo maximaal voordeel bieden. Veel tijd besparing, minder uit huis voor het doen van boodschappen, snelle en eenvoudig gerechten en vooral gezonder, bewuster en gevarieerder eten. Marley Spoon zet hiermee een wat luxer gevoel neer, terwijl HelloFresh meer een beleving voor het gezin probeert te brengen. De familiebox heeft een duidelijke doelgroep; gezinnen met kinderen. Ekomenu en Green Chef willen bewustwording creëren bij consumenten over afkomst van voeding en gezondheid.

Beste maaltijdbox van 2024

Speciaal voor dit onderzoek hebben we gekeken naar de top 7 maaltijdboxen van dit momenten. Hieronder vind je onze beoordeling voor de beste maaltijdbox van 2024. Door te klikken op een van de boxen wordt je doorgestuurd naar een pagina met meer informatie over dit concept. Vervolgens kun je onze uitgebreide reviews lezen of direct een box met een kortingscode bestellen!

 1. HelloFresh
 2. Marley Spoon
 3. de Familiebox
 4. Ekomenu
 5. Green Chef
 6. Dinnerly
 7. de Krat

De beste box van 2024 is geworden: HelloFresh. Duidelijk met recht marktleider binnen de boxen markt. Vooral op het gemak en de productbeleving zijn hele positieve aspecten aan deze box. Op de tweede plek vinden we Marley Spoon. Wij verwachten voor deze aanbieder een sterke groei voor de komende periode. Hun recepten zijn uitstekend en ingrediënten van prima kwaliteit. Eigenlijk komt geen enkele box heel slecht uit te test. Alle maaltijden zijn prima. Wij zijn benieuwd met welke innovaties de boxen in 2024 hun klanten willen verrassen.