Factor maaltijden

factor maaltijden logoWil jij graag wat extra tijd besparen, gezonder eten of meer variatie in je wekelijkse voeding? Kies dan voor Factormeals! Factor_ is een aanbieder van opwarm-maaltijdboxen die sinds 2023 actief is op de Nederlandse markt. Je kunt elke week genieten van nieuwe smaken en verrassende ingrediënten die je snel op tafel zet. Op deze leggen we uit wat je van deze maaltijdbox kunt verwachten, welke soorten menu’s ze aanbieden, wat de kosten zijn en geven we antwoord op veelgestelde vragen die we binnen hebben gekregen. Wil je zelf snel eens deze gerechten uitproberen? Probeer Factor_ dan voordelig uit en bestel je eerst boxen met korting!

BESTEL FACTOR_ MAALTIJDEN


Wat voor maaltijden biedt Factor?

De gerechten die je bij Factor besteld zijn in de basis erg gezond. Als je jouw persoonlijke menu gaat samenstellen moet je een keuze maken uit 4 verschillende menukeuzes:

  1. Flexitarisch: Een compleet gevarieerde menu met een mix van vlees, vis tot volledig vega(n) of keto.
  2. Pescotarisch: Vegetarisch en vegan maaltijden met af en toe een portie vis, schaal- of schelpdieren.
  3. Vegetarisch: Heerlijke vegetarische én vegan maaltijden. Altijd zonder vlees, vis en andere zeedieren.
  4. Keto: Maximaal 15 gram koolhydraten per portie, met een mix van eiwitbronnen, groenten en vetten.

Op basis van dit menu zal het systeem automatisch de juiste maaltijden selecteren. Je kunt natuurlijk elke week ook zelf je gerechten kiezen. Je hebt daarin de volledige vrijheid. De gerechten die je krijgt thuisbezorgd zijn vers bereide opwarmgerechten die zijn gekookt en een grote centrale keuken in Nederland. Alles wordt geleverd in handige boxen die je kunt stapelen. Ze worden gekoeld thuisbezorgd en kunnen in je eigen koelkast worden bewaard (je kunt ze ook eenvoudig meenemen naar het werk, de sport, en familie of vrienden.

maaltijden van Factor

Wat kosten de boxen van Factor?

De prijzen van Factor maaltijdboxen varieren afhankelijk van hoeveel maaltijd je per week laat bezorgen. Kies je voor een klein pakket, dan betaal je per gerecht gemiddeld gezien wat meer. De vanafprijs is €8,49 en loopt tot €10,99. De bezorging kost altijd €5,99 per levering (nieuwe klanten kunnen profiteren van een Factor kortingscode voor de eerste maaltijden en gratis bezorging). Hieronder vind je een overzicht met de actuele prijzen van mei 2024.

# Maaltijden Maaltijd Bezorging Totaalprijs
4 €10,99 €5,99 €49,95
6 €9,49 €5,99 €62,93
8 €8,99 €5,99 €77,91
10 €8,79 €5,99 €93,89
12 €8,49 €5,99 €107,87
14 €8,49 €5,99 €124,85

Wat zijn de voordelen van Factor_ maaltijden?

Maaltijdboxen met gezonde kant-en-klare maaltijden bieden verschillende voordelen. Er is geen voorbereiding of kooktijd nodig, wat ideaal is als je een druk leven hebt. De maaltijden zijn vaak samengesteld door voedingsdeskundigen, waardoor ze de juiste voedingswaarden bevatten. De gerechten helpen bij een gezonde levensstijl doordat de porties vooraf zijn afgemeten. Je ontvangt precies wat je nodig hebt, waardoor er minder overblijft (minder voedselverspilling). De regelmatig wisselende menu’s zorgen voor een diversiteit aan smaken en voedingsstoffen (wekelijks 12 nieuwe gerechten). De ingrediënten zijn vaak vers en van hoge kwaliteit.

Hoe kun je de Factor_ opwarmmaaltijden klaarmaken?

Het opwarmen van maaltijden uit de Factor_ maaltijdboxen kan verschillen afhankelijk van het type maaltijd en de verpakking. Lees voor bereiding altijd de verpakking voor actuele verwarm-instructies. De meest populaire optie is natuurlijk de magnetron. Verwijder eventuele plastic deksels van de verpakking. Prik met een vork enkele gaatjes in de afdekfolie om stoom te laten ontsnappen. Zet de maaltijd 3-4 minuten op vol vermogen, afhankelijk van de grootte en het type maaltijd. Halverwege de opwarmtijd kun je de ingredienten roeren voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Je kunt ook kiezen voor verwarmen in de oven. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de maaltijd in een ovenbestendige schaal en dek af met aluminiumfolie. Bak gedurende 20-30 minuten, afhankelijk van de maaltijd.


FAQ: Veelgestelde vragen

Wat is Factor?
Factor_ is een aanbieder van maaltijdboxen met gezonde kant en klare opwarmmaaltijden. Deze leverancier biedt een variatie aan vis, vlees en vis gerechten, maar heeft daarnaast ook veel vegetarische (en soms zelf veganistische) gerechten in het assortiment. Je kunt eenvoudig online een abonnement afsluiten waardoor je elke week een levering met versbereide gerechten thuisbezorgd krijgt. De maaltijden zijn dagvers (dus geen diepvriesmaaltijden).

Hoeveel maaltijden kan ik wekelijks bestellen?
Je kunt bij Factor elke week kiezen uit een assortiment van 12 nieuwe maaltijden. Je kunt vooraf een keuze maken welke smaken je lekker lijken en welke gerechten je thuisbezorgd wilt krijgen. Je kunt per maaltijd alle informatie vinden over voedingswaarden en ingrediënten. Je kunt bij een abonnement kiezen voor 4, 6, 8, 10, 12 of zelf 14 opwarm-maaltijden. Je kunt dus eenvoudig voor jezelf en de rest van de familie bestellen. Wil je de volgende keer meer of minder bestellen? Wijzig dan gratis je abonnement in je Factor account.

Hoe gezond zijn de maaltijden?
Bij het samenstellen van de gerechten in de Factor maaltijdboxen wordt rekening gehouden met de Schijf van Vijf. Het voedingscentrum heeft richtlijnen opgesteld waaraan de gerechten moeten voldoen. Zo kun je altijd rekenen op minimaal 150 gram groente en maximaal 850 calorieën per portie. Er wordt gekookt met verse ingrediënten, gebruik gemaakt van gezonde vetten en volkoren producten met rijke eiwitbronnen. Kies je voor een keto-lifestyle dan kan je rekenen op minder koolhydraten en veel goede vetten.

Wordt er rekening gehouden met dieetwensen?
Ja, je kunt bij Factor zelf je eetwensen doorgeven. Op basis daarvan wordt een maaltijdselectie gemaakt. Er zijn 4 keuzes beschikbaar; Flexitarisch, Pescotarisch, Vegetarische en Keto. Daarnaast kun je per maaltijd ook bekijken of er bijvoorbeeld gluten in verwerkt zit. De gekozen menuvoorkeur kun je elke week wijzigen.

Voor wie is Factormeals geschikt?
Er zijn veel type consumenten die genieten van de heerlijke gezonde verse producten van Factor. Met name mensen met drukke agenda’s, veel hobby’s en volle schema’s die weinig tijd hebben om te koken ervaar het gemak van de voorgekookte producten. Ook senioren die wellicht niet langer in staat of bereid zijn om uitgebreid te koken bestellen dit type gerechten. Daarnaast kan het uitkomst zijn voor studenten, gezinnen met kinderen, mensen die niet goed kunnen koken of herstellen van bijvoorbeeld een operatie en wel gezonde voeding nodig hebben.

Hoe lang zijn de gerechten houdbaar?
De houdbaarheid van verse opwarmmaaltijden hangt af van de ingrediënten en bewaarmethoden. Echter, over het algemeen geldt dat de meeste verse gerechten 3-5 dagen goed blijven in de koelkast bij een temperatuur van 4°C of lager. Als je een maaltijd wilt bewaren voor later gebruik, kun je deze doorgaans 1-2 maanden in de vriezer bewaren zonder aanzienlijk kwaliteitsverlies. Wij raden echter aan om de Factor producten dezelfde week te nuttigen.

Hoe worden de gerechten thuisbezorgd?
Als jij een bestelling plaatst kun je kiezen uit 2 verschillende bezorgmomenten; zondag en maandag. Er wordt gewerkt met een speciale gekoelde bezorging zodat je kant en klaar maaltijden altijd vers en lekker aan de deur worden afgeleverd. Plaats de box altijd zo snel moment in de koelkast om de kwaliteit van de ingredienten en de smaak zo optimaal mogelijk te houden.

Is er een actuele korting voor nieuwe klanten?
Ja op dit moment kun je tot wel €99 korting krijgen op de eerste 4 leveringen / boxen. De Factor Meals worden dan gratis bij je thuisbezorgd. Met de kortingscodes kun je eventueel ook eenmalig de service uitproberen. Je bent niet verplicht om meerdere leveringen in te plannen. Je kunt net als bij bijvoorbeeld HelloFresh je abonnement op elke moment pauzeren of opzeggen. Zo krijg je alleen maaltijden bezorgd als jij dat wilt. De actiecodes wisselen regelmatig. Wij verzamelen de kortingsvouchers voor jou en plaatsen dit in een handig overzicht op onze website. Soms zijn er ook voor bestaande klanten interessante aanbiedingen!