Gezondste Maaltijdbox

De trend in Nederland is de laatste jaren om gezonder te leven. Niet alleen door meer te bewegen maar ook gezonder te eten. Een maaltijdbox kan je hierbij helpen. In de praktijk blijkt het lastig te zijn voor mensen om hun eetpatroon om te gooien. Zit snacken in ons bloed? De grootste winst kunnen mensen behalen door hun maaltijden beter te plannen. Ontbijt, lunch en avondeten (en misschien nog een gezonde snack). Daarbij moet je letten op variatie en porties. In deze blog bespreken we hoe gezond een maaltijdbox is en hoe dit product jou kan helpen bij een gezondere levensstijl.

Hoe kan ik gezond eten

In de basis weet iedereen wel dat je veel groente en fruit moet eten om gezond te blijven. Hierin zitten belangrijk vitamines en mineralen. De schijf van 5 zal ook voor de meeste mensen niet onbekend zijn. Het voedingscentrum heeft daar uitgebreid aandacht aan besteed. De 6 basisprincipes die ze hanteren zijn:

  1. Volop groente en fruit eten
  2. Vooral volkoren producten eten
  3. Meer plantaardig voedsel / vis en minder vlees
  4. Zachtere en vloeibare vetten gebruiken
  5. Drinken zonder al te veel suiker
  6. Nooit ‘te veel’ en ‘te vaak’ eten

Het is voor veel mensen lastig om in hun dagelijks leven constant bezig te zijn met hun voeding. Het is ook niet echt leuk om daar 24/7 mee bezig te zijn (al maken sommigen daar een sport van). Speciaal voor mensen die gezonder willen eten is de maaltijdbox een geschikte oplossing. Er zijn namelijk een aantal maaltijdboxen die gezondheid als focus hebben. Dan hebben we het bijvoorbeeld over Ekomenu maar ook HelloFresh. Veel aanbieders proberen hun menu’s en recepten zo in te richten / ontwikkelen dat ze hoog scoren op gezondheid, voedingswaarden en de schijf van 5.

Welke maaltijdboxen zijn gezond?

Er zijn meerder aanbieders van gezonde foodboxen. Maar let op: je hebt daar zelf ook invloed op. Bij veel maaltijdboxen kun je tegenwoordig namelijk zelf je recepten kiezen. Ook al zijn alle recepten gezond en lekker, je kunt zelf kiezen voor een goede afwisseling. Standaard worden er een aantal gerechten voor je geselecteerd bij o.a. Marley Spoon en Hello Fresh, echter kun je dit wisselen. Bij de famliebox bijvoorbeeld, heb je de optie om te kiezen voor meer variatie. Door alleen maar vleesgerechten te kiezen ben je ongezonder bezig dan iemand die en vlees, en vis en vegetarische menu’s kiest. Je hebt dus altijd zelf de ‘schijf van 5’ touwtjes in handen.

1. HelloFresh

Bij hellofresh kan je kiezen uit 13 maaltijden per week. Als je kiest voor de oiginalbox worden er standaard een aantal lekkere en gezonde maaltijden voor je geselecteerd. Laten kun je eventueel nog wat wijzigingen doorvoeren. Ze hebben ook specifiek een vegetarisch box of een pakket waarmee je heel snel (binnen 20 minuten) gerechten op tafel kunt zetten. Altijd goede porties met veel groenten en veel keuze tussen vis, vlees en vega.

2. Ekomenu

Bij Ekomenu kun je specifiek kiezen voor het afslank menu. Dit is een samengesteld menu met gerechten die super gezond zijn. Eenvoudiger kun je niet starten met afvallen of bewuster eten. Niet alleen leuk als je kilo’s kwijt wilt raken, maar ook als je op gewicht wilt blijven. Er wordt goed met je meegedacht. Ook bieden ze een Variatie menu. Dit menu is gericht op een gezondere levensstijl met maximale variatie. Zo eet je wekelijks andere lekkere voedzame ingrediënten & producten.

3. Marley Spoon

Marley spoon werkt deels met biologische producten. Deze groenten komen vers van het land en zijn super fris en voedzaam. Deze luxere box wordt veel gekozen door mensen die meer gemak willen maar toch met hun gezondheid bezig willen zijn. De recepten zijn duidelijk en porties erg goed. De box is vegetarisch te maken, echter kun je dan niet kiezen voor 4 maaltijden.