de krat maaltijdbox

 • Vegetarisch
 • Biologisch
 • Kindvriendelijke recepten
 • 3 verschillende boxen
 • Proefbox beschikbaar
 • 1 t/m 4 personen
 • €40,00, 2 pers. 3 maaltijden

De Krat Maaltijdbox

De Krat is al actief sinds 2010, en is daarmee de eerste maaltijdbox van Nederland. Waar het in 2010 op kleinschalige niveau houten kratjes met seizoensproducten rondbracht in Amsterdam, is De Krat inmiddels uitgegroeid tot een landelijke maaltijdbox met veel tevreden klanten. De Krat kun je niet vergelijken met HelloFresh of Marley Spoon. De box bevat elke week speciale soorten groenen en bijzondere stukjes vlees die je niet in elke supermarkt tegenkomt. Op deze pagina vind je alle informatie over deze biologische box.

 • Krat vol eerlijke boodschappen
 • Inspirerende recepten
 • Zoveel mogelijk biologisch
 • Met respect voor mens, dier en milieu
 • Flexibel abonnement
 • Afhalen in Amsterdam is mogelijk
 • Met lokale vertrouwde leveranciers
 • Eerste maaltijdbox van Nederland!

maaltijdboxen van de krat

De maaltijden uit de Krat

Hierboven vind je de 3 verschillende kratten waaruit je kunt kiezen. Het Weekendkrat Extra is eigenlijk een culinair inspiratiekrat. Het bevat allerlei heerlijke groenten, vlees, vis, maar ook brood en delicatessen als kaas of jam. Dit is dus eigenlijk veel meer dan een maaltijdbox. Met de inhoud kun je een van de 8 meegeleverde recepten maken, maar de box komt ook van pas bij ontbijt of lunch. Zoek je meer een echte maaltijdbox met puur de producten voor 3 avondmaaltijden? Dan kom je uit bij het Gemakskrat. Dit is een goedgevulde box met precies de benodigde ingrediënten voor 3 verassende maaltijden. In de box zitten altijd 2 gerechten met vlees of vis, en 1 vegetarisch recept. De derde optie is het Gemakskrat Vega. Deze lijkt op het Gemakskrat, met het verschil dat deze box volledig vegetarisch is. Je vindt volop variatie met peulvruchten, eieren, kaas, vegaburgers, etc. Een box die elke vegetariër geprobeerd moet hebben.

Wat voor recepten kan ik verwachten?
De Krat is echt een ander concept dan bijvoorbeeld HelloFresh of De Familiebox. Allereerst is het goed om te weten dat de Krat zoveel mogelijk rechtstreeks inkoopt bij haar vaste producenten, boeren en leveranciers. De Krat koopt daarnaast bijzondere – niet gangbare – producten in. In jouw box vind je dan ook volop groenen, kruiden, vlees, vis wat je niet snel in een reguliere supermarkt treft. Op de website dekrat.nl kan je meer informatie vinden over de vaste leveranciers, leuk om eens te doen!

Wat kosten deze box?
De Krat is beschikbaar vanaf €37,00 (Weekendkrat Extra voor 1 persoon), en loopt op tot €70,00 (Weekendkrat Extra voor 4 personen). De meest reguliere box het Gemakskrat met 3 maaltijden voor 2 personen kost €40,00. Dat komt neer op €6,66 per persoon per portie. Het is dus iets duurder dan bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon, maar daar is de inhoud dan ook naar. Naarmate je een box voor meer personen of meer maaltijden kiest, gaat de prijs per portie per persoon snel omlaag. Kortom: grote boxen zijn voordeliger.

 • Grotendeels biologische box
 • Ingrediënten van vaste leveranciers uit Nederland
 • Producten voldoen aan strengste kwaliteitseisen
 • Zeer flexibele abonnementsvorm
 • Zeer transparant over herkomst producten
 • Eerlijke prijs voor leveranciers (en ook voor de consument)
 • Inspirerende ingrediënten en recepten
 • Veel tevreden klanten door het hele land

Hoe biologisch is De Krat?
De Krat heeft een prachtige missie: mooie seizoensproducten die in Nederland te krijgen zijn beschikbaar maken voor iedereen. Dit doen ze door producten rechtstreeks in te kopen bij hun eigen boeren en producenten. Op die manier wil De Krat bijdragen aan een meer duurzame wereld. Omdat niet alle producten in de box het Eko keurmerk dragen zou je deze box officieel niet biologisch kunnen noemen. Maar wanneer je weet dat bijna alle ingrediënten onbespoten zijn, en zoveel mogelijk uit de streek komen zonder vervuilende kilometers af te leggen, weet je dat dit een ontzettend verantwoorde aanbieder is.

de krat biologische maaltijdbox

Hoe werkt een de Krat abonnement?

Je kunt bij de Krat kiezen voor een eenmalige aankoop of een flexibel abonnement. Bij een losse box bestel je gewoon 1 keer hun kookbox om te proberen. Als het dan bevalt kun je een contract afsluiten. Wil je direct een flexibel contract aangaan dan kun je ook kiezen voor een abonnement. Dit abonnement kun je elke dag pauzeren (bijvoorbeeld tijdens vakanties of als het even een week niet uitkomt), maar je kunt hem ook altijd opzeggen. Dit kun je doen in je online account. Het grote voordeel van zo’n flexibele afspraak is dat je wekelijks een maaltijdbox ontvangt. Hier hoef je dus niet meer opnieuw voor in te loggen. Aangezien elke week de recepten wisselen eet je nooit hetzelfde. Je zit op deze manier dus nooit zonder eten, ideaal toch?

Hoe bestel ik de krat?
Het bestelproces zit heel eenvoudig in elkaar. Zo begin je met het kiezen van een box; 1. Weekendkrat Extra, 2. Gemakskrat of 3. Gemakskrat Vega. Vervolgens kies je ook voor hoeveel personen je wilt bestellen 1 tot 4 personen. Je kunt helaas niet zelfstandig een keuze maken uit de recepten, dit wordt voor jou gedaan. Als je een box hebt gekozen kies je voor ‘proefbox’ of ‘abonnement’. Daarna vul je jouw gegevens in voor de bezorging en handel je de betaling af. Voilà; nu heb je jouw eerste de krat bestelling geplaatst.

een foodbox bestellen bij de krat

Bezorging
Elke week kun jij de krat laten langskomen om hun box te laten bezorgen. Dit gebeurd op maandagavond (17:00 – 22:00), donderdagavond (17:00 – 22:00), vrijdagavond (17:00-22:00) en zaterdagochtend (09:00 – 13:00). Je krijgt altijd een dag van te voren een mailtje met daarin de daadwerkelijke bezorgtijd. Zo weet je dus precies wanneer je thuis moet zijn. Ook kun je ervoor kiezen om jouw krat op te halen bij een afhaalpunt in Amsterdam. Je ontvangt dan zelfs nog €2 tot €4 korting op je bestelling!

Hoe kan je betalen?
Op het moment dat jij je bestelling plaatst dien je jouw eerste bestelling te voldoen middels iDeal. Indien je hebt gekozen voor een flexibel de krat contract dan geeft je hiermee ook toestemming om de volgende kratten via automatische incasso te gaan betalen. Je hoeft je dan nooit meer druk te maken over de betaling. Je ontvangt altijd een factuur via de mail. De kosten worden afgeboekt rond het moment dat de bezorging plaatsvind. In je online account kun je geen rekeningnummer veranderen. Voor een wijziging dien je een mail te sturen naar factuur@dekrat.nl.

Advies: zoek een kortingscode

Op dit moment hebben wij een hele speciale actiecode voor jou beschikbaar. Hiermee krijg je 2 keer 10% korting op je eerste bestellingen. Gebruik daarvoor onze unieke de krat kortingscode bij je aankoop. Ook is er vriendenkorting mogelijk bij deze box. Hiermee kun jij zelf een vriend wat voordeel geven op de krat. Hier gaat het om €10 korting voor jullie beiden. Super interessant dus om hier gebruik van te maken. Er bestaan daarnaast nog kado-vouchers die je kunt inwisselen. Deze zijn te bestellen op dekrat.nl. Leuk om te geven en te krijgen.

Ervaringen met de Krat

Wij hebben de krat natuurlijk uitvoerig getest (denk aan de recepten, bezorging, ingredienten en service). Wil je daar meer over lezen, bezoek dan onze de krat review pagina. Daarnaast kun je hieronder ook beoordelingen van andere klanten lezen. Natuurlijk mag je ook zelf een recensie toevoegen. Vul daarvoor je naam + email adres in, en schrijf vervolgens een korte pakkende review over jouw ervaringen met de krat foodbox. Liever een box met meer keuzemogelijkheden proberen? Bezoek dan eens Marley Spoon.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De Krat
Average rating:  
 8 reviews
 by Vaste klant

Ik wil hier graag even mijn review achterlaten. Om te beginnen geef ik 5 sterren. Ik snap niet dat mensen minder voor deze box geven. Het is lokaal en wordt ons Amsterdammers gewoon gemakkelijk aan huis bezorgd. Waarom kiezen voor zo'n grote landelijk partij als je ook bij de Krat kunt bestellen? De recepten zijn lekker en de producten waarmee je kookt altijd vers. Ga zo door!

 by Lyam

Ik snap de negatieve reacties op deze box niet zo goed. Het is dan wel niet zo 'fancy' als de bekende boxen, maar ze proberen wel echt een goed product neer te zetten. Altijd vers en ik heb nooit dezelfde recepten gehad.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»