Review de Krat

Wij werden deze week verrast met de Krat maaltijdbox. Een maaltijdbox aanbieder die inmiddels al een tijd actief is in Nederland. Ze voeren een lijn met 3 verschillende soorten foodboxen. Zo hebben ze een weekendkrat; “Culinaire foodbox met 2x luxe vlees/vis en 8 verschillende soorten groenten”. Daarnaast ook een vegetarische box; “Vegetarische maaltijdbox met alle ingrediënten voor 3 maaltijden”. In deze review van de Krat gaan we echter dieper in op het de Krat gemakskrat; “Goedgevulde maaltijdbox met alle ingrediënten voor 3 maaltijden voor 4 personen”. De boxen worden geleverd in een echt houten krat. Dat komt de beleving direct al ten goede. Lees meer over de Krat maaltijdbox of bekijk een de Krat kortingscode om te profiteren van een introductie aanbieding. Hieronder is onze review te vinden.


de krat maaltijdbox

de Krat Ingrediënten

Zoals altijd kwam ook deze box weer netjes koel geleverd. Dit is toch wel opmerkelijk. Nog nooit hebben we meegemaakt dat de bezorging te wensen over liet. de Krat werkt samen met een kwalitatieve leverancier die de producten netjes en vriendelijk bij je thuisbezorgd. De producten voelden zeer koud aan. Verser kan niet. Toch waren sommige groenten (zoals de Sla) toch wel van iets mindere kwaliteit. Het eerste gerecht dat op de planning stond was de gratin van patisson. De Krat leverde alle ingrediënten zoals eieren, creme fraiche, kaas, koolrabi, appel en lente-ui. Zelf moesten we o.a. mosterd, citroensap en nootmuskaat in huis hebben. Hier moet je wel goed op letten. Voordat de box geleverd wordt krijg je een nette mail met alles wat je zelf nog even moet kopen. Je kunt dan direct beginnen. Het gerecht koste ons zo’n 45 minuten bereidingstijd wat overeenkwam met de schatting die de Krat zelf heeft gegeven. De smaak van patisson was voor ons volledig nieuw. Leuk om met deze groente kennis te maken. Een bijzonder vegetarisch gerecht dat je met extra zout en peper goed op smaak kunt brengen.

de Krat Maaltijdbox Recepten

Het bestelproces bij de Krat is eenvoudig. Ze hebben een overzichtelijke en duidelijke site waarop alle benodigde informatie te vinden is. Je zit niet direct vast aan een duur abonnement maar kunt de Krat zelfs uitproberen. De leveringen vinden plaats op vaste tijdstippen in de week (bijvoorbeeld dinsdagavond of vrijdag). Je bepaalt zelf wanneer je wil dat de Krat wordt geleverd. Het receptenboekje dat meegeleverd wordt biedt een handig overzicht van alle ingrediënten die geleverd zouden moeten worden. Zo weet je direct of er iets mist. Je kunt vervolgens precies zien welke porties je nodig hebt voor bijvoorbeeld 2 personen of 4 personen. Zo kun je eventueel twee keer dezelfde maaltijd koken (bij de 4 persoons box). Het tweede gerecht dat we maakten was de Varkensschnitzel met bloemkoolpuree. Aangezien bloemkool onze favoriete groente is kon dit niet misgaan. De smaak was goed, erg goed. Je leert eenvoudig hoe je een simpele puree kunt maken. Dat gaan we zeker zelf nog eens proberen. Zo zie je maar, koken met de Krat maaltijdbox is ook nog eens erg leerzaam. De geroosterde amandelen maakten dit gerecht echt af!

de Krat Maaltijdbox Bestellen

Het laatste gerecht was raak; echt raak. Een spaghettipompoen gevuld met Marokkaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus. Pompoen is nou niet bepaald een groente die veel mensen zal aanspreken. Deze spaghetti variant is echter het proberen waard. Het kost wel wat tijd om deze maaltijd te koken; zo’n 60 minuten. Voor dit gerecht hadden we de volgende producten nodig; Lamsgehakt, aardappel, ui, appel, koriander, tomaten, sinaasappel, sla, baharat kruiden en de pompoen. Met deze laatste maaltijd kwam er een eind aan de Krat review. Onze ervaring met deze maaltijdbox is mede door het laatste gerecht positief uitgevallen. Wel met een duidelijk kanttekening. Het gemakskrat is bijzonder. Voor sommige mensen misschien iets te uniek. Je vindt er geen doorsnee maaltijden in en ook het kookproces is ingewikkelder dan bij HelloFresh of de Familiebox. De vergelijking met de Beebox is dan al snel gemaakt. Dit gemakskrat biedt voor de culinaire liefhebber en enthousiaste kok echter wel veel voldoening. De smaak is goed en je leert nieuwe kookmethoden. Zeker hierom is de box best leuk om eens te testen. De Krat maaltijdbox: geen Hollandse pot, maar Hollandse vernieuwing!

Review de Krat
  • Bestelproces
  • Variatie in maaltijdboxen
  • Bezorging
  • Kwaliteit ingrediënten
  • Kwaliteit recepten
  • Duurzaamheid

Samenvatting

de Krat, net even wat anders als anders. Toen we de vraag kregen of wij de Krat maaltijdbox wilden testen zijn we hier uiteraard direct op in gegaan. We hebben al veel over de Krat gelezen en het werd tijd om hem zelf te testen. De recepten waren goed qua smaak maar soms wat onduidelijk. Kwaliteit van de groenten was ok. Het vlees was goed. De gerechten kosten doorgaans net wat meer tijd om te breiden in vergelijking met andere maaltijdboxen. Je staat toch wel bijna een uur te koken. Voor de beginnende kok is de Krat dus iets minder aan te raden. Houd je van koken en wil je graag nieuwe smaken ontdekken; probeer dan de Krat een uit. Het zal je zeker niet tegenvallen. Er zijn 3 kratten die elke inspelen op een andere gezinssituatie. Zo hebben ze een normale maaltijdbox maar ook een de Krat weekendbox. Prijzen voor het gemakskrat beginnen vanaf €38-€58 (2-4 personen). Naast deze box kun je ook het Gemakskrat Vega uitproberen voor dezelfde prijs.

4.2
User Rating: 4.3 (6 votes)
Sending