Supermarkt Crisp neemt maaltijdbox de Krat over

Het nieuws werd de afgelopen weken gedomineerd door de overname van de Krat door Crisp. We kennen de Krat al jaren als oer-Hollandse Amsterdamse maaltijdbox met een focus op gezondheid, duurzaamheid en de maatschappij. Online supermarkt Crisp kent dezelfde kenwaarden en zag in de Krat een mooie aanvulling op hun bezorgservice voor boodschappen. In dit artikel praten we je bij over deze overname en waarom wij denken dat je deze box, of de service van Crips, zeker eens moet uitproberen.

Wat is Crisp?

Crisp is een Nederlandse supermarktapp die consumenten in staat stelt een online winkelwagen te vullen met verse producten van voornamelijk Nederlandse lokale en regionale leveranciers. Het idee achter Crisp is om consumenten de mogelijkheid te geven om gemakkelijk boodschappen te doen en deze te laten thuisbezorgen. De app biedt klanten een breed scala aan artikelen, waaronder eten, drinken, snacks, groente, fruit, schoonheidsproducten, huishoudelijke artikelen en meer. Met Crisp worden producten die je besteld bezorgd door een landelijk eigen bezorgnetwerk (persoonlijke bezorgers). Klanten kunnen ook kortingen krijgen op bepaalde producten door het gebruik van kortingscodes.

Voordelen: wat maakt supermarkt Crisp uniek?

Crisp heeft veel voordelen ten opzichte van een normale supermarkt. Het is volledig gefocust op een online businessmodel. Vandaar dat de overname van de Krat hierop ook goed aansluit. Door deze overname kun je de boxen van de Krat straks overal in Nederland bezorgd krijgen, samen met je andere dagelijkse verse boodschappen. Ze bezorgen 7 dagen per week op een tijdstip dat jou uitkomt. Je kunt de bezorging volgen met track en trace. Vanaf een bestelbedrag van €75 wordt alles gratis bezorgd. Je kunt al bestellen vanaf €50. Vandaag besteld is de volgende dag al in huis. En het grootste voordeel; altijd alles vers door korte logistieke lijnen en slimme distributie.

Update: De krat in een nieuw jasje

Sinds de overname is de website dekrat.nl ge-update naar de nieuwe gezamenlijke huisstijl. Op dit moment is het aanbod / de propositie nog niet veranderd. Je kunt gewoon je vertrouwde kratten bestellen en laten bezorgen. Wij verwachten dat daar op termijn wel veranderingen in worden doorgevoerd. Het huidige actuele aanbod bestaat uit:

  • Gemakskrat
  • Gemakskrat Vega
  • Vegankrat (volledig veganistisch)
  • Snelle Krat
  • Inspiratiekrat
  • Oogstkrat

Samenwerking Crisp & de Krat in 2023

Door de overname door Crisp is de Krat ineens een stukje bekender geworden. Als deze Crisp maaltijdbox straks wellicht in de app wordt geïntegreerd kun je met een paar klikken een nieuwe bestelling plaatsen. Heel eenvoudig dus voor nieuwe klanten om deze boxen eens uit te proberen. Wanneer je bijvoorbeeld het oogstkrat of inspiratiekrat besteld kun je eventuele andere benodigde boodschappen eenvoudig toevoegen aan je bestelling en ook laten thuisbezorgen. Zo heb je dus geen andere supermarkt meer nodig!

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.