Ontdek de Mexicaanse keuken bij HelloFresh

De Mexicaanse keuken is verrassend veelzijdig en heeft een lange historie. Dit artikel leidt je door de wereld van de Mexicaanse keuken en laat je de verschillende smaken en ingrediënten ontdekken. Maaltijdbox leverancier HelloFresh biedt heel veel recepten die in deze categorie vallen. Op die manier kun je dus laagdrempelig kennis maken met deze smaken en producten. Klaar om te beginnen? Laten we aan de slag gaan!

Geschiedenis
De Mexicaanse keuken heeft een lange en rijke geschiedenis. De traditionele Mexicaanse gerechten zijn afgeleid van de Azteken, Mayanen en Spaanse invloeden. Hun culinaire tradities zijn in de loop der eeuwen vermengd met ingrediënten uit Noord- en Zuid-Amerika. De huidige bewoners eten daarom heel gevarieerd, een mix van allerlei invloeden en smaken.

Ingrediënten en traditionele gerechten
De Mexicaanse keuken is afhankelijk van een aantal hoofd ingrediënten. Chilies, bonen, maïs, uien, knoflook, tomaten en kruiden (zoals koriander, komijn en peterselie) zijn de basis van de meeste gerechten. Er zijn verschillende traditionele gerechten die je in Mexico kunt vinden. Tacos, burritos, enchiladas, tamales, quesadillas en frijoles zijn enkele van de favorieten. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten, dus hou dat in gedachten.

Drankjes en desserts
Mexicaanse drankjes zijn net zo gevarieerd als hun gerechten. Margaritas, micheladas, tequila, mezcal en horchata zijn enkele van de populairste drankjes. De meeste zijn gemaakt met verschillende soorten alcohol, maar er zijn ook veel alcoholvrije opties. Deze internationale keuken heeft ook een aantal heerlijke desserts. Populaire desserts zoals churros, flan, buñuelos en sopapillas zijn onmisbaar tijdens feesten. Je kunt ook verschillende kleurrijke ijssticks en Mexican-inspired ijsjes vinden (tip: overweeg ook zeker een de Griekse keuken).

Top 7 Mexicaanse HelloFresh maaltijden

Zelf ben ik gek op Mexicaans eten. Samen met mijn vrouw kies ik daarom regelmatig recepten uit deze keuken. We hebben de afgelopen periode een lijstje gemaakt met daarin 7 favoriete HelloFresh gerechten uit Mexico. Deze lijst kun je hieronder vinden. Elke maand komen soortgelijk recepten lang die jij kunt kiezen voor je maaltijdbox.

  1. Snelle burritobowl met gehaktballetjes met avocadodip, rijst, zure room, tomaat en limoen.
  2. Enchilada’s met kipgehakt met zure room en frisse salade.
  3. Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado met ei, zure room en limoen.
  4. Taco’s met gehakt en avocado-fetasaus met mais, tomaat en zwarte bonen.
  5. Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade met mangochutney, tomaat en koriander.
  6. Burrito met gehakt met mais, kidneybonen en cheddar.
  7. Mexicaanse taco’s met bonen met cheddar en maïs.

Over Mexico

Mexico is een fascinerend land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is gelegen in ZuidAmerika en heeft een kustlijn aan de Stille Oceaan en de Golf van Mexico. De hoofdstad is MexicoStad, een interessante stad met veel oude historische gebouwen en een levendige moderne cultuur. Het land heeft een breed scala aan landschappen, van de woestijnen in het noorden tot de tropische stranden in het zuiden. Er zijn tal van avontuurlijke activiteiten te doen zoals van het verkennen van de oude Mayaruïnes tot het duiken in de uitgestrekte onderwaterwereld. Er zijn veel festivals en feesten, waaronder Dia de los Muertos, waar traditioneel ook altijd veel gegeten wordt.

Conclusie

De Mexicaanse keuken is veelzijdig en smakelijk. Of je nu op zoek bent naar een snelle snack of een traditioneel gerecht, er is altijd iets voor iedereen. Neem de tijd om te genieten van de heerlijke smaken en ingrediënten die de Mexicaanse keuken te bieden heeft. De recepten zijn eenvoudig te maken door de simpele HelloFresh receptkaarten. Wacht niet langer, bestel jouw maaltijdbox en kies uit de overheerlijke recepten uit Mexico. ¡Buen provecho!

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.