Ontdek de Griekse keuken met HelloFresh

Veel Nederlanders zijn dol op Griekse recepten. Moussaka, een pita met gyros of een Griekse salade, wie is er niet gek op? Toch zijn het niet direct de gerechten die wij Nederlanders zelf bereiden. We kennen vaak niet precies de recepten, en we weten soms ook niet precies waar we bepaalde ingrediënten kunnen halen. En om die reden grijpen we al weer snel terug naar onze vertrouwde recepten die we wel goed kennen en waarvan we weten dat deze snel op tafel staan. En dat is eigenlijk best zonde! Wil je toch meer variatie aanbrengen in de keuken, en dus ook op z’n tijd een lekker Grieks recept op tafel zetten? Dan is de maaltijdbox van HelloFresh ideaal. Deze box heeft namelijk wekelijks 35+ gerechten, en vrijwel iedere week zit er wel een Griekse of Mediterraanse klassieker bij!

Wat zijn typische Griekse gerechten?

Bij Grieks eten denk je misschien al snel aan moussaka, tzatziki of gyros. En ook het nationale gerecht souvlaki zal je vast bekend in de oren klinken! Dit zijn ook gerechten die je op populaire Griekse vakantiebestemmingen veelvuldig ziet. Maar de Griekse keuken is veel omvangrijker dan dat. Ingrediënten die veelvuldig worden toegepast in deze keuken zijn natuurlijk de olijfolie, Mediterraanse kruiden, veel groenten (aubergine en courgette), vlees, vis maar ook yoghurt en kaas vinden we veel terug in de Griekse recepten. Ben jij gek op het nagerecht? Dan zul je veel noten en honing tegenkomen.

Is Grieks eten gezond?

Volgens veel diëtisten en voedingexperts is de Griekse keuken ook erg gezond. Hoe dat komt, dat leggen we je graag uit. In de basis bestaan de Griekse gerechten veel uit gezonde koolhydraten. Daarbij kan je denken aan volkorenbrood of andere granen. Daarbij komt dat de recepten veel groenten maar ook noten en bonen bevatten. Ook krijg je in de Griekse keuken voldoende zuivelproducten binnen. Yoghurt en kaas worden namelijk veel gebruikt. Maar wat Grieks nu echt bijzonder maakt is dat het zo flexitarisch is. Je eet niet veel vlees, af en toe vis, en ook veel vegetarisch. Rood vlees komt amper voor in de Griekse keuken!

De lekkerste Griekse recepten bij HelloFresh

Wat je misschien niet wist is dat ze bij HelloFresh ook een ruim aanbod met Griekse klassiekers hebben. Elke week kies je hier namelijk uit meer dan 35 verschillende recepten. Elke week zitten er wel Griekse of meer Mediterraanse gerechten tussen. Hieronder vind je onze top-5:

  1. Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven
  2. Kipgyros met tomatenorzo met munt-yoghurtdressing
  3. Mixed grill met souvlaki en köfte met orzosalade, Libanees platbrood en tzatziki (dit is een premium gerecht)
  4. Vegetarische moussaka met courgette met aubergine, rode splitlinzen en aardappelschijfjes (50 minuten, waarvan veel oventijd)
  5. Salade met kip en hummusdressing, met witte kaas, puntpaprika en olijven (bijzonder snel op tafel)

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.