Top 10 courgette recepten van HelloFresh

Ben jij gek op Courgette? Dan moet je zeker eens een maaltijdbox gaan uitproberen. Deze groente wordt namelijk veel gebruikt en toegepast in de recepten. Het is smaakvol, voedzaam en betaalbaar. Bovendien komen ze steeds meer van Nederlandse bodem en worden vaak ook biologisch geteeld. In deze vertellen we je meer over wat dit voor groente is, wat je er mee kunt doen en wat onze favoriete HelloFresh gerechten zijn met deze verse groente. Tip: bekijken ook zeker eens de maaltijden van Green Chef.

Wat is een courgette?

Een courgette is een beetje augurk, een beetje pompoen en een beetje kalebas. Soms wordt de courgette ook gezien als een bijzonder soort komkommer. Eigenlijk is deze geen van dit alles. Het is een groente, met een geheel andere smaak dan alle genoemde andere groenten. De courgette bevat heel weinig water en juist daardoor kan deze op zoveel manieren worden bereid: koken, bakken, frituren roerbakken of verwerken in de soep: tomatensoep, kippensoep, paprikasoep of groentesoep. Zelfs kan de courgette rauw worden verwerkt in bijvoorbeeld een salade.

Top 10 HelloFresh recepten met Courgette

Hieronder vind je onze top 10 gerechten van HelloFresh met Courgette als één van de ingrediënten:

  1. Koreaans gekruide kip met gegrilde groenten
  2. Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel
  3. Groene risotto met ham en spinaziepesto
  4. Gegrilde groenten met kruidenolie
  5. Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes
  6. Pizza bianco met bloemkoolbodem
  7. Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip
  8. Kipburger met naanbrood en tzatziki
  9. Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise
  10. Romige ragù bianco met rundergehakt en penne

Voedingswaarde
De voedingswaarde van de courgette is redelijk gering. De meeste vitamines en mineralen zitten in de jonge, kleine exemplaren, die rauw en ongeschild worden verwerkt in recepten, zoals salades. Wist je dat dit ook een zeer kindvriendelijke groente is?

Op welke manier kan je courgette klaarmaken?

Wellicht het meest bekende en gemaakte recept is: Gevulde Courgette – met allerlei lekkere en gezonde toevoegingen, zoals paprika, tomaat, komkommer. Vaak gebakken of gestoofd in de oven, in een laagje water of bouillon Met extra’s als geraspte kaas, gehakt, kipfilet, uitjes, knoflook en paneermeel Hiernaast kan de courgette prima dienen als vulling in diverse soepen, zoals kippensoep, groentesoep en tomatensoep. Tevens is het heel lekker om er borrelhapjes mee te maken van stukjes gefrituurde courgette, met een jasje van bloem, eiwit en wat zout en peper. Even goudbruin frituren in de pan of in de frituurpan en het hapje is klaar. Zet er een klein bakje saus naar eigen smaak bij, en het hapje is gemaakt. Ideaal als groente in de Italiaanse pasta, zoals macaroni, spaghetti of tagliatelle – met tomaat, ui, knoflook en nog meer verse groenten. In een eigengemaakte, verse roerbakschotel – met andere verse groenten zoals tomaten, paprika, ui, knoflook, boontjes en nog veel meer groenten. De courgette overheerst nooit qua smaak. Lekker met gekookte of gebakken aardappels, een stukje vlees of vis. De diverse groenten even bakken met wat olie en zoveel mogelijk vitaminen blijven behouden in het gerecht.

Gevulde Courgette Recept

  • Was de courgettes en snijd deze in de lengte doormidden.
  • Neem een theelepel of een eetlepel en hol hiermee de courgette uit, maar zorg ervoor dat de wanden van de courgette dik genoeg blijven.
  • Was de tomaten en snijd deze in kleine blokjes –  eventueel eerst de tomaten ontvellen voor de liefhebber.
  • Pak een kom of een schaal, doe hier in het gehakt, de tomatenblokjes met wat zout, peper, kaneel en de tomatenketchup en kneed alles goed door.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel en leg deze in een ovenschaal.
  • Giet een laagje warm water van één tot twee centimeter in de schaal naast de gevulde courgettes.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven, totdat de courgettes gaar zijn.
  • De bereidingstijd van de gevulde courgettes zal ongeveer 45 minuten zijn.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.