Kindvriendelijke maaltijdbox

Tijd om ze aan het koken te krijgen! Gezond eten begint in de keuken, en wanneer kinderen en ouders samen koken kunnen ze ontzettend veel plezier hebben. Het is een gezonde gewoonten die ze zeker moet ervaren. Hoe jonger kinderen goede leren eten en een beetje meehelpen in de keuken, deste beter leren ze later goed en gezond voor zichzelf te koken. Heb je geen tijd om het hele artikel te lezen maar wil je wel een maaltijdbox kopen die voor het hele gezin, inclusief kinderen geschikt is? Bestel dan een van de onderstaande boxen.


familiebox-advertentie


Maaltijdboxen geschikt voor kinderen

Een maaltijdbox bevat altijd een handig boek vol met recepten die je kunt maken met de desbetreffende foodbox. Er zijn maaltijdboxen die zich richten op buitenlands eten, biologisch en vegetarisch of koolhydraatarm. Ook zijn er boxen die zich richten op families. Deze boxen zijn uitstekend geschikt voor het hele gezin, inclusief de kinderen. Wij leggen in deze post uit waarom het belangrijk is dat kinderen leren koken, en gezond leren eten, zonder dat ze dit als negatief ervaren. Veel kinderen hebben namelijk nog steeds problemen met eten. Een kindvriendelijke maaltijdbox kan dit gedrag doorbreken.

HelloFresh Maaltijdbox
  • 1. HelloFresh
Marley spoon
  • 2. Marley Spoon
Ekomenu Maaltijdbox
  • 3. Ekomenu
familiebox
  • 4. Familiebox
Dinnerly
  • 5. Dinnerly

Waarom is het belangrijk dat kinderen meehelpen met koken?
Voor het beantwoorden van deze vraag gebruiken we een Amerikaans onderzoek. Als we een kijkje nemen in de statistieken van dit onderzoek dan blijkt dat ouders weten dat het belangrijk is om samen met een kind te koken, maar dat het ontbreken van tijd hiervoor vaak het probleem is. “In reactie op de FGI Research enquête onder 1000 Amerikanen in de leeftijd van 18 en ouder reageerde 89,4% van de mensen dat ze vaker samen met het gezin willen eten. 54,4% antwoordde dat wekelijkse recepten met tips over kindvriendelijke maaltijdbox erg zouden helpen om samen als gezin te koken en te eten. 50,8% antwoordde dat gebrek aan tijd niet op te lossen is en dat kinderen gewoon minder makkelijk deel kunnen nemen aan het kookproces. Wij vinden deze statistieken erg vervelend om te lezen en de oplossing lijkt dan ook simple: de kindvriendelijke maaltijdbox.

De smaak ontwikkeling bij kinderen
Hoewel koken een vaardigheid is voor het leven, dat veel praktische toepassingen heeft, helpt het kinderen ook bij het ontwikkelen van vertrouwen in hun eigen kunnen. Kinderen die veel tijd doorbrengen in de keuken zullen veel meer vermogen ontwikkelen om nieuwe gerechten te proberen in vergelijking met hun leeftijdsgenoten. Er is geen twijfel over mogelijk dat het koken met kinderen ook veel educatieve voordelen heeft. Stephanie Allen, een Amerikaanse psycholoog, is een groot voorstander van het terugbrengen van de samen met kinderen gekookte maaltijd. Ze zegt dat haar kleindochter een leuke les over suiker had gekregen op school. Daar wilde ze wat mee doen. “De eerste keer dat ik zelfgemaakte taart met mijn kleindochter maakte, morste er wat suiker op het aanrechtblad. Ze gebruikte haar vinger om dit op te vegen en te proeven. Niet wetende wat voor heerlijke zoet ingrediënt dit was vroeg ze: ‘Wat is dit?’ Ik zei: ‘Het is suiker. “Met grote ogen en in de meest uitbundige stem die ze verkondigde ze:’Ik hou van suiker! Moet je voorstellen dat je dit gaat meemaken met groente. Kinderen die op jonge leeftijd smaak ontwikkelen voor veel schillende groente hebben daar later profijt van. Een maaltijdbox voor kinderen is daarom een prima oplossing. De kinder maaltijdbox helpt jou als ouder bij het koken van kindvriendelijke recepten zodat ook uw kind gezond eten gaat waarderen.

Tips voor kindvriendelijk koken met een maaltijdbox

Uit onderzoek blijkt dat gezinnen die samen veel tijd doorbrengen in de keuken vaak veel gezonder eten. De betrokkenheid bij koken, maar vooral de betrokkenheid van het kind bij individuele ingrediënten, maakt dat uw kind koken leuk kan gaan vinden. Juist omdat ze elke dag iets nieuws leren over eten. Hieronder geven we drie tips hoe u zelf aan de slag kunt gaan met uw kind. Kook een familie maaltijdbox en pas de volgende stappen toe tijdens het koken.

1. Maak makkelijke en herkenbare gerechten
Het is belangrijk om te beginnen met makkelijke en herkenbare gerechten. Kinderen zullen het snelst iets eten wat ze kennen en lekker vinden. Stap voor stap kun je dan nieuwe gerechten en ingrediënten gaan toevoegen. Wat helpt is bijvoorbeeld samen met je kind, voordat de maaltijdbox is geleverd, informatie op te zoeken over de gerechten. Veel maaltijdbox aanbieders bieden informatie over de herkomst van hun producten. Dit is niet alleen leuk maar ook weer erg leerzaam voor het kind.

2. Maak het koken leuk voor uw kind (vermaken)
Maak het koken leuk voor uzelf en het kind. Laat kinderen niet 30 minuten worstelen met aardappels schillen. Dat gaat gewoonweg niet werken. Probeer alles, maar dan ook echt alles, samen te doen zodat u tips kan geven tijdens het koken. Kinderen vinden het prettig als ze u na kunnen doen. Zet tijdens het koken voor u kind een leuk muziekje op, en praat met elkaar. Ook tijdens het eten kun je nog eens terugkomen op de ingrediënten in het gerecht. Weet u kind nog wat alles is? Vraag hoe het smaakt!

3. Leer uw kind om schoon te maken en op te ruimen
Als laatste is het van belang dat u kind leert op te ruimen. De afwasmachine samen inpakken is een leuk voorbeeld. Of de tafel schoonmaken met een doekje. Laat u kind telkens iets anders doen. Dan blijft het leuk en afwisselend. U kunt u kind zo leren om te gaan met restjes bijvoorbeeld. Afval scheiden is ook tegenwoordig een erg actueel en leerzaam onderwerp. Bij uw maaltijdbox voor kinderen zitten vaak geen onnodige verpakkingen dus dat scheelt weer een hoop afval en is goed voor het milieu.

Bent u enthousiast geworden en wilt u aan de slag met een kindvriendelijke maaltijdbox? Bestel dan de familiebox van de Familiebox of de familybox van hellofresh. Als laatste is ook de allerhande box voor kinderen een goede mogelijkheid. Al deze boxen zijn uitermate geschikt voor kinderen.