11 x lekkere HelloFresh Wrap recepten

Wraps zijn een lekker en gemakkelijk ingrediënt om een maaltijd extra bijzonder te maken. Ze zijn eenvoudig te bereiden en te combineren met heel veel andere ingrediënten, waardoor je kunt variëren met smaken en textuur. Ze zijn perfect voor mensen met een drukke agenda omdat ze snel te bereiden zijn (snelle recepten). Wraps kunnen gevuld worden met alles, van geroosterd vlees en groenten, salades, kaas, hummus, of wat je maar wilt. Je kunt ze ook bakken en/of grillen als je een knapperige bite wilt. Wraps zijn een lekker en gezond alternatief voor de traditionele sandwich, met een heerlijke smaak. Steeds meer maaltijdbox nemen recepten op met dit heerlijke ingredient. Zo zijn inmiddels zo populair dat je bij HelloFresh om de week wel een heerlijke wrap-recept kunt kiezen. In deze blog bespreken we onze persoonlijke top 11 recepten. 

Top 11 HelloFresh Wrap recepten

Hieronder vind je de 11 recepten die ons het meest aanspreken en heerlijk zijn qua smaak. Ze zijn snel te bereiden, gezond en qua portie voldoende voor een goede avondmaaltijd. In de app van HelloFresh kun je meer lezen over onderstaande gerechten en eventueel starten met koken.

  1. Caesar wrap met kipfiletreepjes met parmigiano reggiano en zelfgemaakte dressing.
  2. Pulled chicken wraps met koolsla, veldsla en kruidige zure-roomsaus.
  3. Frisse wraps met tonijn, mango en avocado, koriander en bosu.
  4. Zoetzure volkoren wraps met gemarineerde tempeh, mangochutney, peer en komkommer-koolsla.
  5. Zoetzure wraps met gemarineerde tofu met mangochutney, peer en komkommer-koolsla.
  6. Wrap met kip en honing-mosterdsaus, aardappelpartjes en frisse salade.
  7. Wrap met kipfiletreepjes, avocadodip en feta, rucola, veldsla en komkommer.
  8. Pulled pork wrap met koolsalade en cherrytomaten.
  9. Wraps met baba ganoush en gekaramelliseerde ui, ei, frisse groenten en yoghurt-muntsaus.
  10. Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt, sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus.
  11. Wrap met gerookte zalm en kruidenroomkaas, rucola, veldsla en komkommer.

Soorten wraps vergelijken

Als we kijken naar de verschillende recepten dan kunnen we deze indelen in de groepen: gerechten met vis/vlees, vegetarisch en veganistisch. Een heerlijke groentewrap is vaak zeer geschikt voor vegetariërs. Mensen met een vegan-leefstijl kunnen ook prima met deze groenteborrito’s uit de voeten. Ze zijn gezond en bieden voldoende voedingsstoffen. Qua vlees en vis is er heel veer mogelijk. Pulled pork of chicken is de laatste jaren zeer populair geworden. Ook gewone stukje kipfilet en gehakt komen we veel tegen in de recepten van HelloFresh. Wil je extra luxe gerechten maken? Kies dan voor maaltijden met verse gerookte zalm of gerookt vlees.


Wat is het verschil tussen wraps en tortilla’s?
Het verschil tussen een wrap en een tortilla is dat een wrap meestal gemaakt is met een stevige, zachte structuur met een hogere vezelgehalte dan een tortilla. Een tortilla is meestal gemaakt van een dunner en meer kruimelig deeg dat vaak gemaakt is van maïsmeel. Wraps zijn meestal iets groter en gevuld met meer ingredienten dan een tortilla.

Hoe gezond zijn Wraps?
De meeste voedingswaarden worden vaak toegeschreven aan wat je op of in een wrap stopt. De wraps zelf kun je analyseren op het gebied van Calorieën, vetten, Koolhydraten, Vezels, Eiwitten en zout. Er wordt vaak gezegd dat de volkoren of meergranen producten gezonder zijn. Zeker als je het vergelijkt met tortilla’s. Als jij een volkoren product combineert met diverse soorten groenten dan ben je verzekerd van een gezonde maaltijd.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.