Grutto

grutto vleespakkettenWil jij graag genieten van een goed stuk vlees? Dan moet je zeker de boxen van Grutto eens bekijken. Dit bedrijf, ook wel beter bekend als koopeenkoe.nl en koopeenkip.nl, heeft zich volledig toegelegd op het produceren van eerlijke vlees dat op een duurzame manier wordt gefokt en geslacht. Op deze pagina lees je alles over dit milieuvriendelijke maaltijdbox bedrijf.

 • Verschillende vleespakketten van verschillende dieren.
 • Eenvoudig thuis in de vriezer te bewaren.
 • Milieuvriendelijke service (duurzaam biologisch boeren, fokken en slachten).
 • Altijd een goede prijs voor je vleesbox.
 • Inspirerende recepten van hoge kwaliteit.

Uit welke Grutto boxen kan ik kiezen?

Wie de website van Grutto bezoekt is het over 1 ding eens; er is veel aanbod. Je kunt pakketten van vlees van diverse soorten dieren kopen. En binnen die pakketten ontvangen je veel verschillende soorten vlees die je kunt gebruiken voor je maaltijden. Je zult zelf nog alle andere ingrediënten moeten kopen die in de recepten vermeld staan. Deze recepten zijn te vinden op de website grutto.com. Om je een beeld te geven van de verschillende soorten dieren en vlees hebben we hieronder per dier een samenvatting geplaatst van de verschillende mogelijkheden:

Koop een Koe

Wie wil er nou niet een lekker stukje vlees van de koe bij een gerecht? Zoals Côte de boeuf, Tournedos, Entrecôte, Kogelbiefstuk, Biefstuk, Minute steak, Biefstukpuntjes, Rosbief, Bavette, Riblap, Stooflap en Poulet. Of een kilo gehakt om te gebruiken voor hamburgers of gehaktballen? Je vindt het allemaal in dit pakket. Er is een standaard variant en een luxe editie met daarin echte veel vlees.

Pakket Kilo (KG) Gerechten Prijs per maaltijd Verkooprijs
Koe pakket 6,4 27 €1,85 €99,95
Koe pakket luxe 8,4 31 €2,10 €129,95
Wagyu pakket 3,4 13 €6,15 €159,95

Koop een Kip

Voor de liefhebbers van kippenvlees zijn er ook 3 hele lekkere boxen beschikbaar. Het voordeel van kip is dat je het kunt gebruiken in heel veel verschillende soorten recepten en iedereen het lekker vindt. Je vindt in deze boxen onder andere Kipfilet, Kipdrumstick, Kipdijfilet, Kipvleugel, Kipkarbonade en Kipsaté. Erg veelzijdig dus.

Pakket Kilo (KG) Gerechten Prijs per maaltijd Verkooprijs
Kip pakket 4,5 16 €2,34 €74,95
Kip pakket bio 4,5 16 €2,50 €79,95
Kestkip combi 4,0 4 €9,99 €79,95

Koop een Varken

Erg populair in Nederland is tegenwoordig varkensvlees. Het is een van de meest gegeten dieren in ons land (met name ook voor de BBQ). In deze boxen vind je volgende soorten vlees: Medaillon, Filetlap, Karbonade, Rollade, Shoarma, Schnitzel, Speklap en Poulet. Je kunt ook kiezen voor een speciale wild zwijn box.

Pakket Kilo (KG) Gerechten Prijs per maaltijd Verkooprijs
Varken pakket 7,9 28 €1,78 €99,95
Wild zwijn pakket 3,9 17 €2,65 €89,95

Koop een Kalkoen

Met name tijdens de kerstperiode zijn kalkoenen erg gewild. Veel mensen zetten tegenwoordig een gevulde kalkoen op tafel. De voorbereidingen daarvoor zijn echter best tijdsintensief. Grutto biedt hiervoor een kalkoenpakket om het je extra gemakkelijk te maken. Een mals stukje vlees zet je zo in een handomdraai op tafel.

Pakket Kilo (KG) Gerechten Prijs per maaltijd Verkooprijs
Gevulde kalkoen 4,4 5 €9,99 €99,95
Kerst kalkoen 4,4 4 €8,74 €69,99

Koop Wild

Met name in de herfstperiode en de winter mag het wildseizoen niet vergeten worden. Pas je recepten daar ook op aan met deze wildpakketten. Daarin zit onder andere Rack, Rugfilet, Bovenbil, Biefstuk, Mini biefstuk, Boutrollade, Rookworst en Braadworst. Afkomstig van Damherten en Edelherten. Duurzaam gefokt en geslacht op een diervriendelijke manier.

Pakket Kilo (KG) Gerechten Prijs per maaltijd Verkooprijs
Damhert pakket 5,3 21 €3,81 €159,95
Edelhert pakket 4,0 16 €3,75 €119,95

Waarom kiezen voor Grutto pakketten?

Zoals je hierboven al kunt lezen is het aanbod gigantisch groot. Het verhaal van de Grutto boeren is daarnaast ook nog eens erg goed. De focus ligt op een duurzame manier van boeren. Dit vind je terug in de diervriendelijke manier waarop het hele bestelproces is vormgegeven. Je koopt namelijk samen met anderen een hele koe. Pas als alles verkocht is wordt het dier geslacht en wordt je vlees thuisbezorgd. Op die manier wordt er geen eten verspilt en slachten ze alleen dieren die ook snel gegeten zullen worden.

boxen van gruttoWelke recepten zijn beschikbaar?
Er worden standaard geen recepten geleverd bij je Grutto vleespakket. Deze zijn op de website te kijken en staan gesorteerd per type vlees (helaas dus niet beschikbaar voor vegetariërs). Zo vind je snel en gemakkelijk een bijpassend recept. Wij hebben onze favoriete 8 maaltijden natuurlijk even voor je op een rijtje gezet:

 1. Hertenstoofpot met verse stoofperen.
 2. Wagyu Entrecôte met sperziebonen met knapperige hazelnootjes.
 3. Pitabrood met Texelse lamsshoarma.
 4. Hamburger met bacon en zoete uiencompote.
 5. Bourgondische boeuf bourguignon.
 6. Braadkrabbetjes met witlof, opperdoezer, dragon en stroop.
 7. Poulet pastillas met abrikozen en amandelen.
 8. Schouderrollade, venkel, chorizo en lavassaus.

Welke boeren leveren het vlees?
Per bestelling kan het zijn dat een andere boer het vlees levert. Er zijn bijvoorbeeld diverse leveranciers van koe, kippen of varkensvlees. Tijdens het proces kun je zelf bekijken wie het vlees gaat leveren. Op de website de Grutto maaltijdbox kun je meer achtergrond informatie bekijken per boerderij. Dit is leerzaam en geeft een goede indruk van het dierenwelzijn.

Zijn er ook kerstboxen beschikbaar?
Ja, elk jaar heeft Grutto kerstpakketten die besteld kunnen worden. Zo is er dit jaar weer de gevulde kalkoen en de kerstkalkoen (te bestellen voor 4 tot 5 personen). Daarnaast is er ook een damhert pakket beschikbaar voor 8 personen (tijdelijk slechts €159,95). Hiermee zul jij je kerstdiner extra speciaal maken. Als laatste zijn er ook nog kip-pakketten en een speciaal Wagyu pakket om indruk te maken op je gasten.

Heb ik veel ruimte in de vriezer nodig?
Nee, dit valt erg mee. Per box staat precies aangegeven hoeveel kilo vlees je ontvangt en hoeveel ruimte dit in de vriezer zal innemen. Omdat de producten al fijngesneden zijn kun je per maaltijd een stukje ontdooien. Zo kun je lang genieten van je bestelling en voor elke maaltijd een passend stukje vlees klaarmaken.

Zit ik vast aan een abonnement?
Nee, de Grutto boxen bestel je zonder een abonnement of afnameverplichting. Je maakt eenvoudig een account aan, rond je bestelling af en kunt het vlees binnen enkele weken thuis verwachten. Wil je nogmaals een bestelling plaatsen? Dan log je in op je Grutto account en kun je opnieuw een vleespakket bestellen op dezelfde manier.