Maaltijdbox recepten

Koken wordt soms zo’n standaard moment van de dag. Je kook elke week hetzelfde. Misschien heb je geen inspiratie meer voor het maken van nieuwe gerechten. Of wellicht vind je het moeilijk en heb je een beetje hulp nodig bij het koken. Dan is een receptenboek natuurlijk onmisbaar. Een kookboek staat altijd boordevol met nieuwe ideeën waarmee je heel concreet aan de slag kunt. Een nadeel van veel kookboeken is dat de recepten in deze boeken soms bestaan uit moeilijke of onvindbare ingrediënten. Hoe handig zou het zijn als je een box vol boodschappen kunt bestellen en dat daarbij een handig receptenboekje is geleverd. Eigenlijk is dit gewoon standaard het geval. Wanneer je een maaltijdbox thuisbezorgd krijgt dan zitten daar naast de boodschappen en ingrediënten vaak nog twee extra dingen bij. Het eerste is een flyer met daarin te lezen wat de inhoud van de volgende box is. En ten tweede zit er vaak een boekje bij met daarin de recepten waarmee je de boodschappen in de box kunt samenvoegen en een culinaire maaltijd op tafel kunt zetten.

maaltijdbox recepten

Recepten in de maaltijdbox

Recepten bestaan uit een aantal verschillende elementen. Zo staat er in een recept precies welke boodschappen je nodig hebt. Vaak ook met merknaam erbij, omdat dit nogal eens wat invloed op de smaak kan hebben. Ook staat erin hoeveel er van elk ingredient nodig is. Hoeveel KG vlees, of hoeveel CL of ML melk. Daarnaast vindt je de volgorde van op welke manier je de ingrediënten moet samenvoegen om tot het beste eindresultaat te komen. In je maaltijdbox is hier rekening mee gehouden. In de box zitten alle ingrediënten al in speciaal afgewogen zakjes en bakjes zodat er eigenlijk weinig fout kan gaan. De maaltijdbox recepten zijn trouwens ook allemaal heel toegankelijk. Je hoeft echt geen kok te zijn om deze gerechten te kunnen bereiden. Ook heb je geen hele hoogwaardige keukenapparatuur nodig om alle stappen in het recept te doorlopen.

Wisselende recepten

Elke week zijn er nieuwe recepten. Dat moet natuurlijk ook want je hebt ook nieuwe ingrediënten in je maaltijdbox zitten. Vind je een bepaald recept niet lekker? Neem dan contact met de aanbieder van de maaltijdbox op, en geef je feedback door. Wellicht dat ze dit recept dan in de toekomst niet meer zullen uitleveren. Vind je een recept heel erg lekker, dan moet je dat natuurlijk ook doorgeven. Om de maaltijdbox fris en vernieuwd te houden veranderen de maaltijden wekelijks. Zo eet je per maand eigenlijk nooit hetzelfde. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat een paar maanden later een keer hetzelfde gerecht eet.

Vegetarische recepten

Kies je voor een vegetarische maaltijdbox, dan kun je natuurlijk vegetarische recepten verwachten. Ook als je geen vegetarische maaltijdbox hebt gekozen kan het voorkomen dat een vegetarische recept tussen zit. Zo kun je kennis maken met vegetarisch eten. Heerlijk verse groente en fruit, gecombineerd met heerlijke andere vega producten vormen de basis van deze recepten. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om te beginnen met een vegetarische levensstijl en zal je helpen om de overgang van vlees en vis een stuk gemakkelijker te maken.

Biologische recepten

Bijna alle recepten in de maaltijdbox zijn biologisch. Dit komt door de versheid van de producten en de korte opslagtijd. De boodschappen komen veelal direct van de boer, worden geoogst en liggen binnen een korte periode bij jou op het bord. De maaltijdbox bestaat ook uit een inhoud die niet is bespoten met chemische-stoffen of ander onnatuurlijke handelingen.