Maaltijdbox ingrediënten

Elke maaltijdbox is uniek. Wekelijks zitten er nieuwe ingrediënten in je box. Maar wat kun je zoal verwachten in het boodschappenpakket? Welke ingrediënten zijn veelal aanwezig in alle maaltijdboxen, en welke ingrediënten zullen sporadische in je box zitten? Naast dat de producten per week verschillen, zit er ook een groot verschil in inhoud tussen de verschillende maaltijdbox aanbieders. De biologische of vegetarische maaltijdboxen bevatten andere ingrediënten dan een kerstbox of gourmetbox. De normale maaltijdboxen die niet feestdag-afhankelijk of dieet-afhankelijk zijn, bevatten doorgaans de meest normale ingrediënten. Een combinatie van diverse groenten, stukken fruit, kruiden en specerijen, vis en vlees en natuurlijk wat andere smaakmakers.

Wat zit er in een maaltijdbox?

Er kan een hele boel in een maaltijdbox zitten. Op basis van de maaltijdboxen die we kennen, hebben getest of hebben gezien kunnen we het volgende zeggen: Aardappelen, Brood, Bakwaren, Chocolade, Dranken, Eieren, Groenten, Fruit, Koffie, Kruiden en Specerijen, Noten, Pinda’s, Pasta, Pizza, Thee, Vis, Schelpdieren, Vlees, Gevogelte, Water, Wijn, Zoetwaren, Zouten, Zuivel en een grote lijst andere producten. Met al deze ingrediënten maak je de heerlijkste maaltijden klaar door middel van de bijgeleverde recepten. Over elk ingredient is nagedacht, en heeft ook een rol in een van de maaltijden. Je krijgt dus nooit ingrediënten waar je uiteindelijk niks mee kunt. Overtuigt? Bestel een maaltijdbox via onze website!

Maaltijdbox ingredienten

Vegetarische ingrediënten en Biologische ingrediënten

Als je normaal naar de supermarkt gaat dan heb je de keuze uit duizenden producten. Soms wel tienduizenden. Wat moet je nou kiezen? Dit is zeker lastig als je als vegetariër of biologisch bewuste consument boodschappen wilt doen. Ingrediënten kunnen, anti-oxidanten, smaakaroma’s, conserveringsmiddelen, eiwitten, enzymen, kleurstoffen, mineralen, smaakversterkers, suikers, zoetstoffen, verdikkingsmiddelen, vetten, olie, vitamines en zuurteregelaars bevatten. Indien je kiest voor een vegetarische (willem en drees of hellofresh) of biologische maaltijdbox (ekomenu) kun je ervan op aan dat de ingrediënten bewust gekozen zijn. Ze voldoen aan de kwaliteitseissen, zijn erg vers, en worden niet bespoten met rare onnatuurlijke stoffen.

Wat is nou precies een ingredient?
In de voedingsbereiding is een ingrediënt een bestanddeel dat noodzakelijk is voor de bereiding van een recept. Vaak wordt in recepten een driedeling gebruikt: De ingrediënten (de voor het recept noodzakelijke voedingsmiddelen). De voorbereiding (de handelingen die van tevoren uitgevoerd kunnen of moeten worden, bijvoorbeeld de ingrediënten op temperatuur brengen, schoonmaken of snijden). En als laatste de bereiding (de daadwerkelijke bereiding van het recept vanuit de ingrediënten). Ook wordt de term ingrediënt gebruikt in de verplichte ingrediëntendeclaratie, die te vinden is op verpakte voedingsmiddelen. Daarin worden in afnemende volgorde alle ingrediënten en voedingsadditieven vermeld die in het product zijn verwerkt. En dan zijn er nog die rare E-nummers of toevoegingen. Dit zijn stoffen die worden toegevoegd om eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren. Voorbeelden van toevoegingen zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Veilige toevoegingen krijgen van de overheid een E-nummer. Het is een garantie dat de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de stoffen gecontroleerd heeft en veilig vindt. Producten met E-nummers kun je veilig eten. Dit geldt ook voor zoetstoffen. Zelfs als je alleen suikervrije producten gebruikt: bij een normaal eetpatroon krijg je niet te veel zoetstof binnen. Mensen die E-nummers toch willen beperken of vermijden, kunnen kiezen om meer onbewerkte producten te eten. Lees nu verder over het bezorgen van een maaltijdbox.