Glutenvrije Maaltijdbox

De vraag wordt vaak gesteld; ik wil glutenvrij eten, maar kan dat ook met een maaltijdbox? Het antwoord is ja; ook als je een glutenallergie hebt zijn er maaltijdbox beschikbaar die voor jou geschikt zijn. Het is soms erg moeilijk als je elke dag van de week glutenvrij wilt eten. Een glutenvrije maaltijdbox is dan een goede oplossing. Je hoeft dan zelf niet meer na te denken over de ingredienten, de recepten te bedenken en de inkopen te doen. Wij vertellen op deze pagina welke opties er zijn om een glutenvrije maaltijdbox maaltijdbox aan te schaffen. Er zijn maaltijdbox die normale recepten leveren en aangeven op welke manier je de box glutenvrij kunt maken (hetzelfde geldt voor lactose vrij). Een voorbeeld daarvan is de glutenvrije maaltijdbox van hellofresh. Mocht een product wel gluten bevatten dan staat dit altijd in het receptenboekje vermeld. Je kunt dit ingredient dan weglaten of vervangen voor iets anders. Ook zijn er boxen die helemaal 100% glutenvrije worden geleverd, een voorbeeld daarvan is de beebox en de 123fresh.
glutenvrije maaltijdbox ekomenu

Glutenvrij eten bij Willem en Drees

Wil je direct beginnen met het testen van een maaltijdbox? Kies dan voor de Beebox. Deze maaltijdbox leverancier is volledig biologisch en staat garant voor hele gezonde en afwisselende recepten. Ook voor mensen die zoeken naar glutenvrije mogelijkheden is dit een goede oplossing. Je kunt je box direct bestellen door op onderstaande knop te klikken. Je bestel de box altijd voor twee weken. Zo kan je goed kennis maken met de glutenvrije beebox.

Glutenvrije 123fresh maaltijdbox

Ook 123fresh heeft een aantal verschillende boxen beschikbaar. Zo is er de Veggie Box, Fit Box, Allergeenvrije Box, Feelgood Box, Paleo Box en natuurlijk de Glutenvrij Box. Deze box is best onderscheidend. Deze box is er verassend en afwisselend. Elke keer nieuwe glutenvrije recepten de onverwachtse glutenvrije ingredienten. Vaak eet je als je gluten hebt veelal dezelfde soort producten. Een glutenvrije maaltijdbox kan dit patroon doorbreken en zorgen dat je eens iets anders eet. Erg leerzaam voor de lange termijn. De boxen van 123 fresh kosten zo rond de €45 per box. Gemiddeld komt dit neer op z’n €6,50 per persoon per gerecht. De minimale box is geschikt voor 2 personen en biedt genoeg eten voor 3 avonden.

Ekomenu glutenvrije levensstijl

Sinds 2019 biedt ook Ekomenu een speciale glutenvrije levensstijl aan. Deze is te kiezen binnen het mijn persoonlijke menu. Door te kiezen voor dit dieet / allergie worden de recepten speciaal gefilterd zodat je alleen nog maar recepten kunt kiezen die passen bij deze levensstijl. Handig toch. Zo hoe je nooit meer na te denken over wat je wel of niet mag eten, dat wordt al voor je gedaan. Wist je dat ze ook een koolhydraatarme box en lactosevrije box hebben?

Wat zijn gluten en wat is glutenvrije? 

Nog even een samenvatting: Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en in de meeste haver. Het zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, koekjes, crackers, beschuit, taart, cake en pasta’s. Maar gluten kan ook min of meer verborgen voorkomen in een product, bijvoorbeeld in vleeswaren, snoepjes, bouillon, sauzen of ijs. Dit omdat glutenbevattende melen vaak als bindmiddel worden gebruikt. Net als Europeanen, heeft ongeveer 1% van de Amerikanen last van coeliakie; 7% van de Amerikanen mag om medische redenen geen gluten eten.* Ondertussen neemt zo’n 20% stappen om gluten compleet te vermijden of om de inname te verminderen. Het glutenvrije leven is soms zwaar als je niet weet in welke producten gluten op de loer kunnen liggen. Er zijn veel meer nieuwe ingrediënten beschikbaar om deze vereisten te overbruggen dan 5 tot 10 jaar geleden. Toch blijft het gemakkelijker om gluten te verwijderen uit koekjes en crackers dan uit brood en pizza als gevolg van de structuur van de verschillende deegsoorten. Dit verklaart waarom veel van de nieuwe glutenvrije producten in de ontbijtgranen- en snackcategorie verschijnen en niet in het brood en deeg. Wat je wel kunt eten zonder gluten? Rijst, amaranth, gierst, quinoa, maïs, teff, zaden, pitten, noten, fruit, groenten, peulvruchten, vlees, vis, eieren, zuivel. Zij het niet bewerkt met een glutenbevattend product natuurlijk.