Uitgekookt

Uitgekookt is een maaltijdservice voor gezonde maaltijden aan huis. Een soort kant-en-klare maaltijdbox (anders dan HelloFresh of Marley Spoon) met heerlijke gerechten die je alleen nog maar hoeft op te warmen. Het bedrijf met een grote keuken in regio Zwolle komt met hun maaltijdservice aan huis in heel Nederland. Daarmee bedienen ze niet alleen een markt voor maaltijden voor ouderen maar ook voor gezinnen en alleenstaanden. Tegenwoordig willen veel mensen snel en gemakkelijk gezond eten. We hebben niet altijd de tijd om naar de supermarkt te gaan om inkopen te doen. Laat staan om gezonde recepten (bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch) te zoeken. De Uitgekookt maaltijdservice neemt dit voor uit handen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over dit bedrijf.

Vraag Uitgekookt proefpakket aan

7 voordelen van uitgekookt

  1. Elke week nieuwe verse maaltijden aan huis
  2. Koelverse gerechten (geen diepvries / vriesvers)
  3. Wekelijks 30 nieuwe recepten om uit te kiezen
  4. Gratis bezorging aan huis door persoonlijke bezorger
  5. Geen abonnement, flexibele bezorging
  6. Altijd goede porties voor een aantrekkelijke prijs
  7. Voordelig uitproberen middels het proefpakket

maaltijden van uitgekookt

Maaltijdservice Uitgekookt

Een maaltijdservice is te vergelijken met het “vroegere” tafeltje dekje. Veel mensen die hulpbehoevend zijn, of een wat oudere leeftijd hebben, maken hier gebruik van. Maaltijden worden warm aan huis bezorgd (vaak een soep, hoofdgerecht en klein dessert). De Uitgekookt tafeltje dekje service bestaat uit een zelf op te warmen maaltijd. Hiervoor dient de klant een magnetron of oven te gebruiken. Er zijn per gerecht ook extra’s te bestellen zoals een toetje, fruit of een soep. Dit kan allemaal eenvoudig via internet geregeld worden in je persoonlijke account. Betalen gaat middels iDeal of automatisch incasso. Een Uitgekookt maaltijdbox biedt dus veel voordelen. Doordat je wekelijks kunt kiezen uit meerdere leveringen heb je altijd verse gerechten in huis (bewaren in de koelkast). Zo geniet je elke dag van verrassende smaken en inspirerende recepten (zowel Hollandse pot, Oosterse-, Indische- en Wereldkeuken).

Bekijk Uitgekookt aanbieding

Hoe werkt tafeltje dekje aan huis?

Om te beginnen start je bij je aanvraag met het invoeren van je postcode en huisnummer.  Op basis daarvan kun je bekijken of de maaltijdbox van uitgekookt ook bij jou aan huis bezorgd kan worden. Je selecteert vervolgens je eerste levermoment (datum / tijdstip). Je komt nu in de webwinkel waar je een keuze kunt maken uit 30 gezonde gerechten. Je vinkt aan wat je wilt hebben en rond de bestelling af. De betaling wordt na de eerste bestelling automatisch verwerkt. Zorg ervoor dat je thuis bent op het afgesproken moment. De bezorger brengt de maaltijden aan huis tot in de koelkast (indien gewenst). Je kunt bij de vriendelijke koeriers altijd terecht voor vragen.

uitgekookt maaltijdservice

Hoeveel kosten de maaltijden van Uitgekookt?

De prijzen van Uitgekookt wisselen per maaltijd en per portie. Je kunt namelijk kiezen uit een kleine portie, normale portie of grote portie. De portiegroottes zijn respectievelijk 350 gram, 450 gram en 600 gram. Om je een beeld te geven van de gemiddelde prijzen hebben we hieronder een tabel geplaatst met de geschatte tarieven van Uitgekookt in maart 2023. Je kunt eventueel gebruik maken van een proefpakket of kortingscode om extra voordeel op je bestelling te krijgen. Zowel voor nieuwe klanten als bestaande klanten zijn er regelmatig leuke aanbiedingen te bestellen.

Maaltijd Portie Prijs per maaltijd 7 dagen per week
Basis 350 gram €6,45 €45,15
Basis 450 gram €6,65 €46,55
Basis 600 gram €8,34 €58,38
Premium 350 gram €8,14 €56,98
Premium 450 gram €8,34 €58,38
Premium 600 gram €10,03 €70,21

Catering & events

Wanneer je iets te vieren hebt kun je ook terecht voor Uitgekookt catering. Dit concept is behoorlijk breed en bestaat uit Arrangementen, Buffetten en BBQ’s. Of je nu jarig bent, gaat trouwen, een jubileum hebt te vieren of gaat verhuizen; een uitgekookt maaltijd is altijd aan te raden. Via de website kun je eenvoudig een buffet samenstellen of een BBQ bestellen. Alles wordt aan huis bezorgd, inclusief borden, bestek en glazen. Ze kunnen zelfs partytenten of complete inventaris / meubels leveren zoals tafels, stoelen en sta-tafel en drankfaciliteiten. Daarbij kan tevens gekozen worden voor koks en personeel die op locatie maaltijden bereiden en serveren.


Hoe moet ik de maaltijden opwarmen?
Wanneer je de maaltijdbox thuisbezorgd krijgt leg je de losse verpakkingen in de koelkast. Op het moment dat je wilt eten haal je de desbetreffende maaltijd uit de koeling en laat je deze op kamertemperatuur komen. Voor de beste smaak raden we aan om een oven te gebruiken. Wil je snel aan tafel? Kies dan voor een magnetron. Op de verpakking staat duidelijk aangegeven wat de opwarm-instructies zijn. Deze kunnen per recept verschillen.

Hoe goed zijn deze gerechten?
Regelmatig worden de verschillende maaltijdservices in Nederland getest door onder andere Kassa, Rader en de consumentenbond. De maaltijdservice Uitgekookt komt daarbij altijd goed uit de test. Het eten wordt omschreven als gezond, de porties zijn goed en er wordt gekookt met weinig zout en kunstmatige toevoegingen (e-nummers etc). De houdbaarheid is ongeveer 4 tot 5 dagen. Laat daarom twee keer per week een bestelling bezorgen.

Passen deze maaltijden in mijn dieet?
Tafeltje Dekje Uitgekookt beschikt over een eigen diëtist die de recepten controleert op voedingswaardes en zodoende zorg draagt voor gezonde maaltijden. Je kunt helaas nog niet terecht voor persoonlijk advies. Wanneer je specifiek op zoek bent naar Eiwitrijke, Gemalen, Glutenvrije, Zoutarme, Lactosevrije, Koolhydraatarme, Vetarme of Natriumarme gerechten raden we je aan om contact op te nemen met je een voedingsdeskundige of diëtist die samen met jou bekijkt wat een beschikte aanbieder van maaltijden aan huis is.

Is dit geschikt voor kinderen en ouderen?
In eerste instantie waren de Uitgekookt maaltijden voor ouderen de reden dat dit bedrijf zo populair is geworden. Veel senioren / bejaarden eten dagelijks deze gerechten. Toch zien we dat ook steeds meer gezinnen met kinderen gebruik maken van de maaltijdservice. De recepten zijn kindvriendelijk en gezond. Mede omdat ze zo snel op te warmen zijn kan dit erg handig zijn wanneer je een drukke agenda hebt. Even snel je eten opwarmen en smullen maar.

Kan ik subsidie krijgen vanuit de gemeente?
Ja, er zijn in veel gemeenten subsidies voor tafeltje dekje aan te vragen. Doorgaans zijn hieraan wel voorwaarden verbonden. Soms kun je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de WMO, WLZ of PGB. De gemeente kan wel een inkomenstoets doen. Een tegemoetkoming in de kosten voor maaltijden kun je aanvragen bij het desbetreffende loket van je gemeente.

Zijn er nog meer alternatieve maaltijdservices om te vergelijken?
Natuurlijk zijn er in Nederland nog veel meer aanbieders van een maaltijdservice. Naar de Uitgekookt foodbox kun je onder andere terecht bij; Vers voor thuis, van Smaak, Diepvriesman, Vers aan tafel, Eten met gemak, Apetito en Food-Connect. Er zijn ook supermarkten met een prima assortiment aan kant-en-klaar maaltijden (zoals Albert Heijn, Jumbo, COOP, PLUS en DEEN. Elke leveranciers heeft zijn eigen voordelen en nadelen.