Uitgekookt

Uitgekookt is een maaltijdservice voor gezonde maaltijden aan huis (vergelijkbaar met Factor). Een soort kant-en-klare maaltijdbox (anders dan HelloFresh of Marley Spoon) met heerlijke gerechten die je alleen nog maar hoeft op te warmen. Het bedrijf met een grote keuken in regio Zwolle komt met hun maaltijdservice aan huis in heel Nederland. Daarmee bedienen ze niet alleen een markt voor maaltijden voor ouderen maar ook voor gezinnen en alleenstaanden. Tegenwoordig willen veel mensen snel en gemakkelijk gezond eten. We hebben niet altijd de tijd om naar de supermarkt te gaan om inkopen te doen. Laat staan om gezonde recepten (bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch) te zoeken. De Uitgekookt maaltijdservice neemt dit voor uit handen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over dit bedrijf.

Vraag Uitgekookt proefpakket aan

7 voordelen van uitgekookt

  1. Elke week nieuwe verse maaltijden aan huis
  2. Koelverse gerechten
  3. Wekelijks keuze uit 24 nieuwe recepten
  4. Gratis bezorging aan huis bij afname van 3 maaltijden
  5. Geen abonnement, flexibele bezorging
  6. Altijd goede porties voor een aantrekkelijke prijs
  7. Voordelig uitproberen middels het proefpakket

maaltijden van uitgekookt

Maaltijdservice Uitgekookt

Een maaltijdservice is te vergelijken met het “vroegere” tafeltje dekje. Veel mensen die hulpbehoevend zijn, of een wat oudere leeftijd hebben, maken hier gebruik van. Maaltijden worden warm aan huis bezorgd (vaak een soep, hoofdgerecht en klein dessert). De Uitgekookt tafeltje dekje service bestaat uit een zelf op te warmen maaltijd. Hiervoor dient de klant een magnetron of oven te gebruiken. Er zijn per gerecht ook extra’s te bestellen zoals een toetje, fruit of een soep. Dit kan allemaal eenvoudig via internet geregeld worden in je persoonlijke account. Betalen gaat middels iDeal of automatisch incasso. Een Uitgekookt maaltijdbox biedt dus veel voordelen. Doordat je wekelijks kunt kiezen uit meerdere leveringen heb je altijd verse gerechten in huis (bewaren in de koelkast). Zo geniet je elke dag van verrassende smaken en inspirerende recepten (zowel Hollandse pot, Oosterse-, Indische- en Wereldkeuken).

Bekijk Uitgekookt aanbieding

Hoe werkt tafeltje dekje aan huis?

Om te beginnen start je bij je aanvraag met het invoeren van je postcode en huisnummer. Op basis daarvan kun je bekijken of de maaltijdbox van Uitgekookt ook bij jou aan huis bezorgd kan worden. Je selecteert vervolgens je eerste levermoment (datum/tijdstip). Je komt nu in de webwinkel waar je een keuze kunt maken uit 24 gezonde gerechten. Je vinkt aan wat je wilt hebben en rond de bestelling af. De betaling wordt na de eerste bestelling automatisch verwerkt. Zorg ervoor dat je thuis bent op het afgesproken moment. De bezorger brengt de maaltijden aan huis tot in de koelkast (indien gewenst). Je kunt bij de vriendelijke koeriers altijd terecht voor vragen.

uitgekookt-maaltijd

Hoeveel kosten de maaltijden van Uitgekookt?

De prijzen van Uitgekookt wisselen per maaltijd en per portie. Je kunt namelijk kiezen uit een kleine portie, normale portie of grote portie. De portiegroottes zijn respectievelijk 350 gram, 450 gram en 600 gram. Om je een beeld te geven van de gemiddelde prijzen hebben we hieronder een tabel geplaatst met de geschatte tarieven van Uitgekookt in juli 2024. Je kunt eventueel gebruik maken van een proefpakket of kortingscode om extra voordeel op je bestelling te krijgen. Zowel voor nieuwe klanten als bestaande klanten zijn er regelmatig leuke aanbiedingen te bestellen.

Maaltijd Portie Prijs per maaltijd 7 dagen per week
Basis 350 gram €6,79 €47,53
Basis 450 gram €6,99 €48,93
Basis 600 gram €8,49 €59,43
Premium 350 gram €8,29 €58,03
Premium 450 gram €8,49 €59,43
Premium 600 gram €9,98 €69,86

 


Hoe moet ik de maaltijden opwarmen?
Dit kan gemakkelijk in de oven of magnetron. In de magnetron is dit 4 a 5 minuten op 600 Watt. Zet de maaltijd inclusief bakje in de magnetron. Prik wel een aantal gaatjes in het folie. In de oven plaats je de maaltijd 30 minuten in een op 120 graden voorverwarmde oven. Je kunt de maaltijd met bakje en al in de oven zetten en hoeft geen gaatjes te prikken in het folie. Als je de maaltijd hebt ingevroren, hou dan een dubbele verwarmingstijd aan. Je hoeft de maaltijd niet vooraf te ontdooien.

Hoe goed zijn deze gerechten?
Uitgekookt maakt gebruik van verschillende review platformen. Ze krijgt hier een 8,9 uit meer dan 10.000+ beoordelingen. Ook zijn de kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt erg gezond! Ze zitten boordevol verse groenten en andere belangrijke bouwstoffen. Ook laat Uitgekookt onnodige toevoegingen achterwege.

Passen deze maaltijden in mijn dieet?
Uitgekookt beschikt over een eigen diëtist die de recepten controleert op voedingswaardes en zodoende zorg draagt voor gezonde maaltijden. Wanneer je specifiek naar iets op zoek bent zoals koolhydrdaatarm of zoutarm kun je ook bij Uitgekookt terecht. Een aantal maaltijden zijn laag in zout en vet. Aan geen enkele maaltijd is suiker toegevoegd. Aan overige dieetwensen (zoals vegan, Hallal of lactosevrij) kunnen zij helaas niet voldoen. Wel zie je per maaltijd exact welke ingrediënten er in zitten en wat de allergenen zijn. Zo kun je per maaltijd bekijken of hij past binnen jouw dieet.

Is dit geschikt voor kinderen en ouderen?
In eerste instantie waren de Uitgekookt maaltijden voor ouderen de reden dat dit bedrijf zo populair is geworden. Veel senioren / bejaarden eten dagelijks deze gerechten. Toch zien we dat ook steeds meer gezinnen met kinderen gebruik maken van de maaltijdservice. De recepten zijn kindvriendelijk en gezond. Mede omdat ze zo snel op te warmen zijn kan dit erg handig zijn wanneer je een drukke agenda hebt. Even snel je eten opwarmen en smullen maar.

Kan ik subsidie krijgen vanuit de gemeente?
Ja, er zijn in veel gemeente subsidies aan te vragen. Doorgaans zijn hieraan wel voorwaarden verboden. Soms kun je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de WMO, WLZ of PGB. De gemeente kan wel een inkomenstoets doen.

Zijn er nog meer alternatieve maaltijdservices om te vergelijken?
Natuurlijk zijn er in Nederland nog veel meer aanbieders van een maaltijdservice. Naar de Uitgekookt foodbox kun je onder andere terecht bij; Vers voor aan Tafel, van Smaak, Diepvriesman, Apetito en HelloFresh. Er zijn ook supermarkten met een prima assortiment aan kant-en-klaar maaltijden (zoals Albert Heijn, Jumbo, PLUS en de LIDL. Elke leveranciers heeft zijn eigen voordelen en nadelen.