Eenpersoons maaltijdbox

Stel je voor; je woont alleen. Bijvoorbeeld omdat je studeert of omdat je gewoon lekker op jezelf woont. Het kan dan soms lastig zijn om elke dag op tijd je eten klaar te hebben. Omdat je alles zelf moet doen, ben je elke week wel een paar keer in de supermarkt te vinden. Misschien heb je daar wel helemaal geen tijd voor. Dan moet je nu eventjes goed opletten. Online boodschappen doen voor 1 persoon is soms niet aantrekkelijk in verband met de verzendkosten etc. Maaltijdboxen wordt altijd geleverd inclusief de verzendkosten, dus die bespaar je direct uit!

Een maaltijdbox voor 1 persoon

Ben je het ook zat om elke week hetzelfde te eten? Of wil je gewoon eens wat nieuwe gerechten proberen? Een maaltijdbox is dan de ideale oplossing. Je besteld een maaltijdbox voor een bepaald aantal avondmaaltijden. Dit kunnen er 3, 5 of zelfs meer zijn. Elke week krijg je dan opnieuw een box thuis-gestuurd. Nu hoor ik je denken; kan ik ook een maaltijdbox bestellen voor 1 persoon? Ons antwoord is natuurlijk ja. Het is juist ook heel erg geschikt voor mensen die alleen wonen. Niet is fijner dan wanneer je uit je werk komt, de boodschappen al in huis zijn en je direct kun beginnen met koken. Bij een maaltijdbox worden handige receptenboekjes meegestuurd zodat jij altijd precies weet hoe je een gerecht moet maken. Veel maaltijdbox aanbieders hebben een box voor 2 of 4 personen. Toch is er ook een mogelijkheid voor alleenstaanden.

Koken voor 1 persoon
HelloFresh biedt een maaltijdbox voor 1 persoon aan. Deze maaltijdbox bevat ingrediënten voor 3,4,5 of 6 maaltijden. Je kunt hem zo samenstellen zoals jij dat zelf wilt. Vind je deze box te beperkt dan kunnen we je nog een andere mogelijkheid aanraden. de Familiebox heeft een aantal boxen voor meer dan 1 persoon beschikbaar. Omdat de ingrediënten zo ongelofelijk vers zijn kun je er ook voor kiezen om een aantal dagen laten een keertje hetzelfde te eten. Zo geniet je langer van je maaltijdbox en de kosten zijn relatief gezien een stuk minder. Wij hebben van meerdere testers gehoord dat je deze optie zeker een keer moet proberen, mocht je alleen zijn.

Nadelen van alleen eten

Uit onderzoek blijkt dat wanneer we alleen zijn, we sneller vetter en ongezonder gaan leven. Dit heeft ook een direct effect op ons eetgedrag. Een maaltijdbox kan dan natuurlijk een goede stok achter de deur zijn om gezond te blijven eten. De boxen zijn voedzaam en bevatten veel producten met onmisbare vitaminen. Je dagelijkse portie eten kun je eventueel ook gezellig met een buurman of vriend(in) nuttigen. Ze zullen versteld staan van jouw kookkunsten als je de recepten uit de maaltijdbox goed volgt. Chef-waardige creaties waar je helemaal niet eens alleen van wilt genieten. Mocht je toch een maaltijdbox voor jezelf willen proberen dan hebben we op dit moment een mooie maaltijdbox aanbieding waarbij je direct €15 korting krijgt op je maaltijdbox.

Eten in je eentje: Maaltijdbox
Koken voor 1 persoon vinden veel mensen lastig. Met of zonder eetstoornis, omdat je op jezelf woont of een avondje alleen thuis bent, omdat je geen verstand van gezonde voeding hebt of weinig tijd, of welke andere reden dan ook. Misschien wil je wel biologische gaan eten. Want als er iets heel belangrijk is, is dat wel een gezonde, lekkere, verantwoorde avondmaaltijd. Groente is het meest belangrijke. Er zijn tegenwoordig in de supermarkt ook veel verpakkingen voor 1 persoon beschikbaar. Niet alleen voor vlees en vis, maar juist ook voor de groenten. Wat je over hebt kun je eventueel in de koelkast bewaren of natuurlijk invriezen. Bij o.a. de Albert Heijn kun je kleine voorverpakte 1-persoons bakjes met aardappels kopen. Ze hebben ze met gewone gekookte aardappels, maar ook met een lekker smaakje die je bijvoorbeeld zou kunnen bakken! Als je rijst of pasta wilt eten, is het slim om een normale zak met bijv. pasta te kopen, en een normale ongekookte hoeveelheid (dit is vaak te vinden op de achterkant van de verpakking) van te voren af te wegen. Kook alleen de hoeveelheid die je ook daadwerkelijk gaat eten, zodat je niets weg hoeft te gooien en je ook niet te veel kunt eten. Mocht je het handig vinden om naast de maaltijdbox nog extra boodschappen met te kunnen bestellen, dan raden wij de allerhande box van Albert Heijn aan!