Alle kerstboxen van 2019 op een rij

Elk jaar schrijven we een nieuw artikel met daarin alle kerstboxen die dat jaar te bestellen zijn. Verder bespreken we enkele alternatieven voor het kerstdiner van 2019. Sinds vandaag hebben wij alle informatie compleet voor de aankomende feestdagen. Het belooft culinair gezien weer een groot feest te worden. Zo zijn Albert Heijn en HelloFresh traditiegetrouw al vroeg begonnen met de verkoop van hun decemberboxen. Ook de Familiebox is dit jaar als nieuwkomer (leverden vroeger aan NRC) een heel mooie en lekkere keuze. We sommen in dit artikel kort alle mogelijkheden op. Verder hebben we per kerstbox een uitgebreide review geschreven. Deze kun je bekijken indien je meer en extra achtergrondinformatie wil. Lees hier meer over de boxen van 2018 en 2017.

Beste kerstdiner van 2019

Voor iedereen zijn de feestdagen weer anders. Heb je kinderen? Dan zoek je een kindvriendelijk menu (wellicht wel gourmetten). Ga je aan tafel met vooral volwassenen / ouderen dan wil je misschien wat meer luxe met wijnarrangementen en een 4 gangen diner met vis en vlees. Ook zijn er tegenwoordig veel vegetarische eters tijdens de kerst. Daar wordt zeker aan gedacht. Bekijk direct een van onderstaande populaire decemberboxen van 2019!

  1. Kerstdiner HelloFresh
  2. Kerstdiner Albert Heijn
  3. Kerstdiner Familiebox
  4. Kerstdiner Willem&Drees
  5. Kerstdiner de Krat
  6. Kerstdiner Ekomenu
  7. Kerstdiner Marley Spoon

HelloFresh

Bij HelloFresh kun je dit jaar terecht voor een heerlijk 4 gangen diner en een gourmetbox. De prijzen lopen uiteen van €44,94 tot €129,92. Wat dacht je van een voorgerecht als Pastinaaksoep met truffel-rozemarijnolie met yoghurt-topping en baguette uit de oven? Of een hoofdgerecht als Gebraden beenham met hasselback-aardappelen met gesmoorde prei in vinaigrette en sperziebonen in spek? Ook de gourmetbox is dit jaar weer erg uitgebreid. Het hele gezin zal smullen van deze culinaire decemberbox met ruime bezorgmogelijkheden.

Albert Heijn

Dit jaar brengt AH weer een normale kerstbox, een vegetarisch kerstdiner en een gourmetbox. Als starter moet je denk aan de Warmgerookte zalm met groene asperges en als dessert de Cheesecake met gekaramelliseerde ananas. De prijzen lopen uiteen vanaf €47.50 tot €75 (voor 4 personen). Ook kun je de ontbijtbox weer bestellen. Handig als je na alle feestelijkheden de volgende ochtend wil brunchen of lunchen. Verder zijn alle boodschappen van ah.nl toe te voegen aan je bestelling. Zo haal je snel alles in huis voor de kerstdagen.

Familiebox

Nieuw dit jaar is de kerstbox van de Familiebox. Ze bieden een 4-gangen menu aan en daarnaast een gourmetbox. Prijzen lopen uiteen van €69,95 tot €99,95 (voor 6 personen). Het leuke van Familiebox is dat je zelf kunt kiezen uit 2 hoofdgerechten. Vooraf krijg je Mini Tarte Tatin’s, en als dessert heerlijke Chocolademousse met gestoofde peer. De diverse gangen en smaken zijn erg toegankelijk en bij uitstek geschikt voor kinderen. Let op: de bezorging vind plaats op 1 dag (23 december).

Willem&Drees

Het vegetarische kerstdiner van Willem&Drees is inmiddels volledig ingeburgerd. Ook dit jaar hebben ze ons weer verrast met een geweldige en smaakvolle combinatie die is samengesteld door Rudolf Brand. Wat dacht je van de gort risotto, kastanje champignon bouillon, gebraden savooiekool met pompoen en de chocolademousse? Te bestellen voor 4, 6 of 8 personen. De prijzen liggen iets hoger dan gemiddeld (tussen de €119 en €169). Bezorging vindt plaats op 22 december en 23 december.

de Krat

Het kerstkrat kent in 2019 weer twee varianten. Een menu met vis en vlees + een vegetarisch menu. Te bestellen voor 2 personen (€54) tot wel 8 personen (€136). Ook hier wordt op maandag 23 december aan huis geleverd door heel Nederland. De kratten zijn goed voor afwisselende 4 gangen menu’s met o.a. zalmtartaar, schorsenerensoep, gevulde portobello en kruidige stoofpeertjes in bier als toetje. Als je dat leest loopt het water je toch al in de mond? Wij kunnen niet wachten om dit te proberen!

Ekomenu en Marley Spoon

Zowel Ekomenu als Marley Spoon komen dit jaar niet met een eigen kerstbox. Ze geven hun regulier aanbod maaltijden (20 per week te kiezen) een kersttintje. Op die manier kun jij zelf simpel een biologisch of snel 3 gangen menu samenstellen. Het bestellen kost je dan wel iets meer tijd omdat je goed moet uitzoeken welke gerechten bij elkaar passen. Wat ons betreft niet de meest ideale situatie voor de kerst, maar wel maximale vrijheid natuurlijk. Zo eet je nooit iets wat je gasten niet lusten.


Kerstbox alternatieven voor 2019

Wil jij helemaal niet zelf koken? Dan heb je natuurlijk verschillende keuzes. Zo kun je ten eerste uit eten gaan bij een restaurant. Reserveer dan wel op tijd want tijdens de kerstdagen (1e kerstdag en 2e kerstdag) zijn veel restaurant volgeboekt of gesloten. Ook kun je kiezen voor een maaltijdservice die kant en klare maaltijden komt bezorgen of een cateraar die een winter-BBQ of gourmetbuffet bezorgd. Vooraf kun je dan aangeven wat je precies wil eten en ze komen het dan als kant en klaar gerechten bezorgen aan huis (of op kantoor als zakelijke klant).

Fijne feestdagen namens maaltijdbox.net

Het kan lastig zijn om een goede keuze te maken uit alle decemberboxen van 2019. Wij hopen dat onze reviews en uitgebreide beschrijvingen eraan bijdragen dat je een goede keuze kunt maken. Je kunt gaan voor de populairste kerstbox van 2019: Allerhande box. Of de meest kindvriendelijk box: Familiebox. De beste vegetarische kerstbox is die van: Willem&Drees. De duurste dinerbox is die van Cook like a Chef. De award voor het goedkoopste kerstmenu (prijs per persoon) gaat dit jaar naar HelloFresh. Namens onze medewerkers wensen we je alvast een heel fijn kerstdiner toe. Heb het goed met vrienden en familie. Maak je woning gezellig met kerstversiering, verlichting, kerstboom en sfeervolle muziek. Dek de tafel extra uitgebreid met mooie borden, bestek, servetten en tafelkleed. Samen met een van bovenstaande dinerboxen kan het feest niet misgaan!