Kerst 2018 – Welke boxen kunnen we verwachten?

Deze informatie gaat over de kerst-dinerboxen van 2018. Bekijk hier direct alle info voor 2019.

Het is oktober, dus de dagen worden weer een stukje korter. De zon komt later op en gaat eerder onder. Voor ons een teken dat de kerstboxen er weer aankomen. Ook in 2018 zullen er weer diverse aanbieders komen met een speciale thema box voor de feestdagen. In dit artikel praten we je bij over de verwachtingen voor dit jaar en geven we een aantal tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan om dit leuke product niet te missen!

Maaltijdboxen voor kerst in 2018

Elk jaar verzamelen wij de beste informatie over de foodboxen voor kerst. Dit zijn namelijk hele lekkere pakketten. Het zijn geen gewonen boxen maar unieke en kwalitatieve 3 of 4 gangen maaltijden. Je krijgt dus geen box met daarin verschillende maaltijden maar een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, aangevuld met tussendoortjes of extra gangen. De boxen zijn doorgaans te bestellen voor 2, 4, 6 of 8 personen. Let op: hieronder geven we kort een aantal tips waar je rekening mee moet houden.

 1. Bestel vroegtijdig. De eerste verkoop zal al starten in midden November 2018. Door direct een bestelling te plaatsen ben je er zeker van dat jij een box zult ontvangen.
 2. Rondom de kerstdagen zijn er beperkte bezorgopties. Ook in verband met de weekenden en zondag. Aanbieders bezorgen de box zo laat mogelijk om maximale versheid te garanderen.
 3. Bijna alles wordt geleverd in de kerstbox. Wel moet je soms zelf wat olie en kruiden in huis halen. Verder zul je alle ingredienten netjes thuisbezorgd krijgen.
 4. Er zijn verschillende gangen voor het diner. Zorg er daarom voor dat je voldoende servies in huis hebt. Bordjes, bestek, glazen, kommetjes, onderzetters en ga zo maar door.
 5. Zorg er ook voor dat je lekker bijpassende dranken bij de box haalt. Denk aan rode wijn, witte wijn, speciaal bier, fris en een karaf voor water bijvoorbeeld.

Welke kerstboxen zijn er voor de kerstdagen in 2018?

Op dit moment zijn er nog geen officiele aankondigen gedaan voor december 2018. Uiteraard kunnen we al wel een voorspelling doen op basis van ervaring uit vorige jaren en op basis van informatie die al beschikbaar is gesteld. Hieronder vind je een lijst met potenties boxen voor de kerstdagen van dit jaar. Prijzen en groottes nog onder voorbehoud. Bezoek regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van de actuele dinerboxen.

 • De HelloFresh kerstboxen: veel keuze voor 2 tot 8 personen. Gemakkelijke, snelle en kindvriendelijke recepten (ook gourmetten is mogelijk).
 • Een Marley Spoon kerstbox: Maximale luxe met het kerstdiner van Marley Spoon. Lekker lang tafelen en genieten van unieke producten en smaken.
 • Gezonde Ekomenu kerstmenu’s: Een gezond kerstmenu voor 4 of 6 personen? Ekomenu bezorgd je een gezond en voedzaam kerstmenu.
 • Vers Willem & Drees kerstdiner: Een eerlijk en voedzame kerstmaaltijd voor het hele gezin. Luxe producten en altijd biologisch.
 • Allerhande kerstboxen: Een heus kerstdiner of juist gezellig gourmetten? Bestel ook de andere boodschappen voor kerst mee.

Tips voor tijdens het kerstdiner

 • Zorg voor leuke en gezellige muziek tijdens de maaltijd
 • Koop leuke en feestelijke spullen voor op tafel (tafelkleed, kaarsen, servetjes etc).
 • Maak een mooi opgemaakte menukaart zodat iedereen weet wat ze te eten zullen krijgen.
 • Plan het kerstdiner goed, zodat iedereen op tijd aanwezig is voor het eten.
 • Ga je gourmetten? Zorg dan dat je alle apparatuur goed test en een werkende afzuigkap hebt (of ramen die open kunnen).
 • Heb je kinderen? Bereidt dan wat afleiding voor (kleurplaten, speelgoed). Dan kunnen jullie lekker lang tafelen!
 • Sneeuwt het? Ga dan na het diner gezellig buiten wandelen om vervolgens een warme kop chocolademelk met slagroom te serveren.