Ekomenu Kerstbox

Ja, ook deze kerst zit je weer goed bij Ekomenu. Het Het receptenteam van Ekomenu heeft dit jaar 3 heel bijzondere en overheerlijke kerstmenu’s samengesteld. Er is een kerstdiner met vlees (entrecote), maar er is ook een heerlijk vegetarisch en vegan menu. Al het uitzoekwerk is al gedaan, jij krijgt alles netjes thuisbezorgd en hoeft het alleen naar maar te bereiden. Uiteraard bevat elke kerstbox de beste en meest eerlijke biologische ingrediënten, precies zoals we van Ekomenu gewend zijn! De box is er voor 2, 4, 6 of 8 personen en is te bestellen t/m 17 december. Bezorgd (of afhalen) op 23 december! Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de inhoud van de boxen, prijzen en nog veel meer!

kerstbox-van-ekomenu-2023

3 verschillende kerstmenu’s

Ekomenu pakt deze kerst uit met 3 verschillende kerstmenu’s! Er is een vegetarisch menu, een 100% plant-based menu en een klassiek diner met vlees. Voor ieder wat wils dus! Voor groepen kan zelfs een combinatie gemaakt worden van vega(n) / vegetarisch en vlees.

Vanwege het no-waste beleid is er geen kartonnen doos of krat: mensen krijgen alle ingrediënten per gerecht verpakt in een papieren freshbag. Iedere freshbag bevat een duidelijke receptenkaart. Het viergangen-kerstmenu is verkrijgbaar voor 2, 4, 6, of 8 personen en is verkrijgbaar vanaf €22,50 per persoon. De kerstmenu-maaltijdboxen zijn te bestellen tot en met 17 december. Ze worden thuisbezorgd in heel Nederland of zijn af te halen op 23 december bij 100+ winkels en speciale afhaalpunten.


De Ekomenu kerstbox bestellen in 2024

Bij Ekomenu kan je dus kiezen voor 3 verschillende kerstboxen. Allemaal voor 2, 4, 6, of 8 personen. De prijzen variëren tussen de €69,00 en €174,00 per box afhankelijk van de gekozen grootte (aantal personen). Dit zijn de volgende varianten:

1. Vegetarisch kerstmenu

 • Voorgerecht: Krans met gepofte biet, burrata, een zachte venkelsalade en olijvencrunch
 • Tussengerecht: Aziatische uienbouillon met dashi, sesam en bosui
 • Hoofdgerecht: Sticky hasselback pompoen met truffel en zwarte knoflook, romanesco en kaaskoekje
 • Dessert: Mascarponecrème met stoofperen, munt en dadels

2. Plant-based kerstmenu

 • Voorgerecht: Krans met gepofte biet, vegan mozzarella, een zachte venkelsalade en olijvencrunch
 • Tussengerecht: Aziatische uienbouillon met dashi, sesam en bosui
 • Hoofdgerecht: Sticky hasselback pompoen met truffel en zwarte knoflook, romanesco en vegan kaaskoekje
 • Dessert: Vegan mascarponecrème met stoofperen, munt en dadels

ekomenu-vegan-kerstdiner-2023

3. Klassieke Kerst menu

 • Voorgerecht: Krans met gerookte meerval, gepofte bietjes, mierikswortelcrème en olijvencrunch
 • Tussengerecht: Aziatische uienbouillon met dashi, sesam en bosui
 • Hoofdgerecht: Entrecote met zwarte-knoflooktruffelboter, wortelpeterseliepuree en romanesco
 • Dessert: Mascarponecrème met stoofperen, munt en dadels

inhoud klassiek kerstmenu ekomenu

Prijzen en bestelvoorwaarden

Via de website van Ekomenu kun je heel eenvoudig je bestelling plaatsen. Hiervoor kun je jouw bestaande account gebruiken of eenvoudig een nieuwe aanmaken. Je bent niet verplicht om ook reguliere maaltijdboxen af te nemen. Je zit dus nergens aan vast en kunt de service vrijblijvend proberen. Hieronder vind je een overzicht met de actuele prijzen van de kerstboxen van Ekomenu. Dit zijn de prijzen van de reguliere box met vlees. Let op: De vegetarische en vegan variant zijn iets voordeliger!

Aantal personen Totaalprijs Prijs per persoon Informatie
2 personen €69,00 €34,50 Bestel
4 personen €104,00 €26,00 Bestel
6 personen €144,00 €24,00 Bestel
8 personen €174,00 €21,75 Bestel

Hoe zit het met de bezorging?
Tijdens de feestdagen kan het natuurlijk erg druk zijn op de weg. Ook de voorraad is beperkt. Bestel daarom vroegtijdig want op=op. Je kunt je bestelling plaatsen vanaf half november tot en met 17 december. Het wordt uitgeleverd op zaterdag 23 december tussen 12:00 uur en 21:00. Je ontvangt altijd een berichtje (mail of sms) met daarin de verwachte levertijd. Houdt er tijdens de kerstdagen rekening meer dat en en ander iets kan vertragen. Afhalen bij een winkel is overigens ook mogelijk.

Kan ik het klassieke menu ook combineren met een vega(n) diner?
Ja dat is zeker mogelijk. Wanneer je een groep familie of vrienden te eten krijgt kun je vragen wie wat wil eten. Misschien zijn er veganisten bij en wellicht mensen die wel houden van een stukje vlees. Je kunt dus bijvoorbeeld voor 2 personen het klassieke Ekomenu kerstmenu bestellen en voor de rest de vegetarische kerstbox.  Zo heeft iedereen iets lekkers te eten en hou je rekening met eventuele dieetwensen (of leefstijl).

Is er ook een kortingscode beschikbaar?
Op dit moment is het nog niet duidelijk of er een Ekomenu kortingsactie tijdens de kerst te verwachten valt. Op de reguliere boxen kun je gebruik maken van de 25% voucher op de eerste bestelling of €45 korting op de eerste drie boxen. Of deze actiecodes ook gaan werken op de kerstmenu’s is nog niet duidelijk.

Review Ekomenu Kerstbox 2020/2024

Dit jaar hebben we natuurlijk ook het kerstmenu zelf kunnen testen. Daarvan hebben we enkele foto’s gemaakt die je hieronder kunt bekijken. Dit geeft een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van dit kerstdiner. Over het algemeen kunnen we zeggen dat je behoorlijk wat voorbereidingstijd nodig hebt (een uur of 3) voordat je aan tafel kunt. Dit heeft onder andere te maken met het toetje. Alle gangen zijn goed op elkaar afgestemd. De smaken wisselen elkaar goed af. Vooral het hoofdgerecht is een echte smaakmaker met veel verschillende soorten ingredienten. Leuk om te maken en lekker om te eten.