Ekomenu Kerstbox

Ja, ook Ekomenu heeft deze kerst een speciale box: Vegan liefhebbers komen deze kerst helemaal aan hun trekken met een heerlijk viergangen-kerstdiner, dat ook 100% biologisch is. Het receptenteam van Ekomenu ontwikkelde een speciaal Vegan Kerst menu. Ekomenu geeft aan; “In ons streven naar zoveel mogelijk plantaardig eten is het Vegan menu een paradepaardje. Daarom wilden we persé ook een Vegan kerstmenu met als hoofdgerecht o.a. een overheerlijke Bourguignon van oesterzwammen en gele wortel met krielaardappeltjes. Zelfs vleesliefhebbers zouden positief verrast zijn.” Binnen de maaltijdboxen is Kerstmis een piekmoment. Het streven naar een lekker menu voor het hele gezin, bijzondere ingrediënten en het vermijden van stress zijn daarbij de belangrijkste factoren. Het bijzondere zit dit jaar nog meer dan andere jaren in biodiversiteit en plantaardig eten. Ekomenu kiest voor 100% biologische ingrediënten vanwege het gezonde karakter en ook vanwege de bijzonder lekkere smaak.

Twee verschillende kerstmenu’s

Voor de vleeseters en vegetariërs heeft Ekomenu een speciaal viergangen-kerstmenu. Voor groepen kan zelfs een combinatie gemaakt worden van vegan / vegetarisch en vlees. Vanwege het no-waste beleid is er geen kartonnen doos of krat: mensen krijgen alle ingrediënten per gerecht verpakt in een papieren freshbag. Iedere freshbag bevat een duidelijke receptenkaart. Het viergangen-kerstmenu is verkrijgbaar voor 2, 4, 6, of 8 personen en is verkrijgbaar vanaf €19,38 per persoon. De kerstmenu-maaltijdboxen zijn te bestellen tot midden december. Ze worden thuisbezorgd in heel Nederland of zijn af te halen op 23 december bij 100+ winkels en speciale afhaalpunten.


De Ekomenu kerstbox bestellen in 2023

Op de site is te lezen dat er twee verschillende boxen voor kerst te bestellen zijn. Allemaal voor 2, 4, 6, of 8 personen. De prijzen variëren tussen de €65,00 en €160,00 per box afhankelijk van de gekozen grootte (aantal personen). Dit zijn de volgende varianten:

1. Vegan / Vegetarisch Kerst menu

  • Tartaar van geroosterde wortel met krokante boekweit kruidensalade en ingelegde sjalotten
  • Tamme kastanje-knolselderijsoep met gepofte knoflook en peterseliecoulis
  • Bourguignon van oesterzwammen en gele wortel met krielaardappeltjes
  • Kokos panna cotta met stoofpeertjes en chocolade schotsen

2. Klassieke Kerst menu

  • Tartaar van geroosterde wortel met krokante boekweit kruidensalade en ingelegde sjalotten
  • Tamme kastanje-knolselderijsoep met gepofte knoflook en peterseliecoulis
  • Boeuf Bourguignon van Waals rundvlees met krielaardappeltjes
  • Kokos panna cotta met stoofpeertjes en chocolade schotsen

ekomenu-kerstmenu-2022

Prijzen en bestelvoorwaarden

Via de website van Ekomenu kun je heel eenvoudig je bestelling plaatsen. Hiervoor kun je jouw bestaande account gebruiken of eenvoudig een nieuwe aanmaken. Je bent niet verplicht om ook reguliere maaltijdboxen af te nemen. Je zit dus nergens aan vast en kunt de service vrijblijvend proberen. Hieronder vind je een overzicht met de actuele prijzen van de kerstboxen van Ekomenu. Dit zijn de prijzen van de reguliere box met vlees. De vegetarische variant is €5,- goedkoper per box.

Aantal personen Totaalprijs Prijs per persoon Informatie
2 personen €70,00 €35,00 Bestel
4 personen €105,00 €26,25 Bestel
6 personen €135,00 €23,50 Bestel
8 personen €160,00 €20,00 Bestel

Hoe zit het met de bezorging?
Tijdens de feestdagen kan het natuurlijk erg druk zijn op de weg. Ook de voorraad is beperkt. Bestel daarom vroegtijdig want op=op. Je kunt je bestelling plaatsen vanaf half november tot en met 18 december. Het wordt uitgeleverd op vrijdag 23 december tussen 12:00 uur en 21:00. Je ontvangt altijd een berichtje (mail of sms) met daarin de verwachte levertijd. Houdt er tijdens de kerstdagen rekening meer dat en en ander iets kan vertragen.

Kan ik ook vegetarische gerechten en vlees recepten combineren?
Ja dat is zeker mogelijk. Wanneer je een groep familie of vrienden te eten krijgt kun je vragen wie wat wil eten. Misschien zijn er veganisten bij en wellicht mensen die wel houden van een stukje vlees. Je kunt dus bijvoorbeeld voor 2 personen het klassieke ekomenu kerstmenu bestellen en voor de rest de vegetarische kerstbox.  Zo heeft iedereen iets lekkers te eten en hou je rekening met eventuele dieetwensen (of leefstijl).

Is er ook een kortingscode beschikbaar?
Op dit moment is het nog niet duidelijk of er een Ekomenu kortingsactie tijdens de kerst te verwachten valt. Op de reguliere boxen kun je gebruik maken van de 25% voucher op de eerste bestelling of €45 korting op de eerste drie boxen. Of deze actiecodes ook gaan werken op de kerstmenu’s is nog niet duidelijk.

Review Ekomenu Kerstbox 2020/2023

Dit jaar hebben we natuurlijk ook het kerstmenu zelf kunnen testen. Daarvan hebben we enkele foto’s gemaakt die je hieronder kunt bekijken. Dit geeft een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van dit kerstdiner. Over het algemeen kunnen we zeggen dat je behoorlijk wat voorbereidingstijd nodig hebt (een uur of 3) voordat je aan tafel kunt. Dit heeft onder andere te maken met het toetje. Alle gangen zijn goed op elkaar afgestemd. De smaken wisselen elkaar goed af. Vooral het hoofdgerecht is een echte smaakmaker met veel verschillende soorten ingredienten. Leuk om te maken en lekker om te eten.