Kerstboxen

Het is alweer bijna kerst; dat betekend drukte en voorbereidingen treffen voor de kerstmaaltijd. Daar waar we vroeger massaal naar de supermarkt gingen om de ingredienten in te slaan, en in oude kookboeken wat recepten zochten, is het dit jaar tijd om het anders te doen. Jij wilt toch ook wel wat tijd besparen voor leuke dingen met je gezin tijdens de feestdagen? Dan is dit het moment; let goed op. Tijdens de feestdagen in 2024 hebben de maaltijdbox aanbieders weer een aantal leuke kerstboxen voor jou ontwikkeld. Onder andere HelloFresh, Allerhande (Albert Heijn), Ekomenu, Willem en Drees, Familiebox en Marley Spoon komen met een eigen box. Ook speciale concepten als Le Box zijn te bestellen. Op deze pagina plaatsen we de beste actuele kerst-kortingen zodat jullie kerstdiner box dit jaar goedkoop, snel en heel erg lekker is!

hellofresh-kerstbox-2022-uitgelicht
HelloFresh Kerstbox

Vanaf €16,00 p.p

 • Voor 2 t/m 8 personen
 • Bestellen t/m 17 december
 • Gratis bezorgd op 23 of 24 december
 • Vega of met vlees
Populair

hellofresh-gourmetbox-2022-uitgelicht
HelloFresh Gourmetbox

Vanaf €15,00 p.p

 • Voor 2 t/m 8 personen
 • Bestellen t/m 17 december
 • Gratis bezorgd op 23 of 24 december
 • 8 feestelijke gerechtjes
Biologisch

ekomenu-kerstbox-2022-uitgelicht
Ekomenu Kerstbox

Vanaf €22,50 p.p

 • Voor 2 t/m 8 personen
 • Bestellen t/m 17 december
 • Bezorgd of afhalen op 23 december
 • 100% lokaal en biologisch

Welke kerstboxen zijn er in 2024?

Hieronder vind je onze top 3 leveranciers voor de kerstboodschappen van 2024. Je kunt daar terecht voor een normale kerstbox, een vegetarische box en een gourmetbox. Voor ieder wat wils. Hieronder kan je alle beschikbare decemberboxen eenvoudig met elkaar vergelijken. Per box vind je het aanbod, de uiterlijke besteldatum en de bezorgdag. Klik op de button voor meer informatie over een bepaald menu. Bestel snel want op=op!

Aanbieder Aanbod Aantal personen Vega Besteldatum Bezorging Prijzen Info Bestellen
hellofresh 4 gangen dinerbox & gourmetbox 2 tot 8 t/m 17 december 23 - 24 december v.a. €15,00 p.p
ekomenu 4 gangen vlees (en vegetarisch) kerstdiner! 2 tot 8 t/m 17 december 23 december v.a. €22,50 p.p
de krat maaltijdbox 4 gangen kerstkrat 2 tot 8 t/m 14 december 22 december v.a. €58,00
de Familiebox Gourmetbox + 4 gangen kerstmenu 4 tot 6 t/m 18 december 23 december v.a. €69,95
marley spoon Regulier aanbod (20 recepten) 2 tot 4 t/m 18 december 21 - 23 december v.a. €76,95

Wat is een Kerstbox?

Wat zit er dan zo al in zo’n kerstdinerbox? Nou bij AH o.a. zalmbonbon met waterkersmouse & sojaboontjes, romige panistaatsoep met zelfgemaakte kaatskletskoppen, gebakken rumpsteak met paddenstoelen-roomsaus en geroosterde periupas en groente met rozemarijn-zeezout en een Sinaasappeltaartje met blauwe bessen en munt. Bij HelloFresh kun je proeven van een heerlijke soep, streak en verfrissende desserts. Marley Spoon komt ook weer met een heerlijke kwalitatieve en vooral gezonde mix van maaltijden en salade. Je kunt per pakket de inhoud bekijken en selecteren of je voor 2, 4, 6 of 8 personen wilt bestellen bijvoorbeeld. Dit verschilt per aanbieder. Ook Ekomenu en Willem en Drees bieden speciale kerstdiners aan die 100% biologisch zijn (en soms ook vegetarisch). Dit jaar zal ook de Familiebox met een eigen kerstmaaltijd komen.

Een kerstdiner bestellen

In de tabel hierboven kun je zelf bekijken welke kerstbox voor jou geschikt is. Wil je meer informatie over de boxen? Kijk dan op de site van de aanbieder. Helaas kunnen we geen review aanbieden van deze kerst-foodboxen aangezien ze slechts een aantal dagen voor alle “gezelligheden” worden uitgeleverd. Wel kun je natuurlijk profiteren van aantrekkelijke kerst-aanbiedingen en kerstmis-kortingen. Deze zijn bovenaan de pagina te vinden. Let op; bestel vroegtijdig je pakket. Op=Op en de bezorgdagen raken snel vol. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen die onze klantenservice binnenkreeg over dit onderwerp:

1. Is dit anders dan een kerstpakket?
Jazeker is dit anders dan een kerstpakket. Ook al kun je dit cadeau geven; in een maaltijd-kerstbox zitten allemaal ingredienten die bij elkaar passen (inclusief recepten). In een kerstpakket zitten voornamelijke losse producten die weinig met elkaar te maken hebben. Ook ontbreekt het daar vaak aan verse ingredienten en vlees/vis. Dit is een box van een ander kaliber en dient een ander doel.

2. Waarin verschilt deze box van een normale box?
Normale maaltijdboxen hebben 3 of 4 maaltijden voor een week. Je kunt daarbij kiezen voor hoeveel personen je de box wilt ontvangen. Een box voor kerst is anders. Je hebt hierbij een voorgerecht, tussendoortje, hoofdgerecht en dessert. Een complete maaltijd dus, voor het hele gezin. Je hoeft zelf nergens meer aan te denken!

3. Waarom zijn deze pakketten alleen met kerst te koop?
354 dagen per jaar worden er door Albert Heijn (allerhande), HelloFresh, Ekomenu, Willem en Drees en Marley Spoon normale boxen verkocht en geleverd. Consumenten hebben geen/weinig behoefte om dan (tijdens normale dagen) een compleet voor, hoofd en nagerecht op tafel te zetten. Dat kost te veel tijd en is te duur. Tijdens de kerstdagen is dit natuurlijk wel even iets anders. Een maand lang kun je een box voor deze gezellige feestdagen bestellen. De meeste boxen zijn te bestellen tot 19 december 2024. De levering vind enkele dagen voor 1e en 2e kerstdag plaats: 23 december en 24 december.

4. Wanneer worden deze speciale boxen bezorgd?
Normaal is het zo dat je aantal dagen voor kerst een bezorger aan de deur krijgt. Je wilt natuurlijk zo vers mogelijke producten op de tafel kunnen zetten. Dit verschilt natuurlijk per leverancier. Er zijn aanbieders die op vrijdag of zaterdag voor kerst bezorgen, maar ook op zondag is soms een mogelijkheid. Aangezien kerstavond op 23 december (maandag) valt en dinsdag 24- en woensdag 25 december 2024 kerst wordt gevierd.

5. Is er ook een vegetarisch kerstdiner?
Ja, ook in 2024 zijn er weer verschillende vega-boxen te bestellen als kerstmenu. Denk dan aan de opties van Ekomenu en Marley Spoon (waar je vegetarische maaltijden kunt selecteren uit het normale aanbod) maar ook de vegaboxen van de Krat, Willem&Drees en Albert Heijn. Deze 3 gangen / 4 gangen diners zijn volledig aangepast op de wensen van een vegetariër. Altijd eenvoudig te combineren met een box met vlees / vis gerechten. Zo eet iedereen iets wat lekker is op 1e kerstdag of 2e kerstdag.

6. Zijn dinerboxen eenvoudig te bereiden?
De gerechten uit de zogenaamde decemberboxen hebben als kenmerk dat ze net zo eenvoudig te breiden zijn als de reguliere maaltijden. Wel heb je wellicht wat extra tijd nodig om de voorgerechten, hoofdgerechten en desserts op mooie wijze op de borden te presenteren. De feestdagen zijn natuurlijk de uitgelezen kans om je familie en vrienden eens extra te verrassen. Het is aan te raden om vooraf de recepten al wel vast door te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

HelloFresh Kerstbox

HelloFresh Kerstbox Kerst met Hellofresh! Ook dit jaar heeft Hellofresh weer gedacht aan de kerstdagen. Met een reeks van twee

Marley Spoon kerstbox

Marley Spoon kerstbox Speciaal voor de kerstdagen heeft Marley spoon voor het eerst een nagerechten gecreëerd, die jij, net als

Allerhande Kerstbox

Let op: GEEN Allerhande Kerstbox in 2020 Albert Heijn biedt dit jaar helaas GEEN Allerhande Kerstbox aan. Het is dus

Familiebox Kerstbox

Familiebox Kerstbox De kerst zal nooit meer hetzelfde zijn als je eenmaal de kerstbox van de Familiebox hebt geprobeerd. Nooit

Ekomenu Kerstbox

Ekomenu Kerstbox Ja, ook deze kerst zit je weer goed bij Ekomenu. Het Het receptenteam van Ekomenu heeft dit jaar

Willem&Drees Kerstbox

Let op: de Willem en Drees boxen zijn vervangen door die van Ekomenu. In 2024 zijn er twee kerstboxen bij

Allerhande Gourmetbox

Allerhande Gourmetbox Wauw, oud en nieuw staat weer voor de deur. Je moet de boodschappen voor de jaarwisseling natuurlijk wel

Sinterklaas boodschappen

Allerhande Gourmetbox met Sinterklaas De sinterklaas staat weer voor de deur. Altijd een drukke en hectische periode waarin boodschappen doen

Kerstkrat

De krat Kerstkrat Het is inmiddels geen verrassing meer dat de krat met kerst een speciaal kerstkrat op de markt

Kerst maaltijdbox met LeBox – Een heerlijke kerstmaaltijd!

De kerst zit er weer aan te komen. Dat belooft een boel gezelligheid in huis, gecombineerd met heerlijk eten. Maar

Review dinerbox tijdens de kerstdagen

Zwolle, december 2024, een review door Karin: Door maaltijdbox.net ben ik gevraagd kort toe te lichten waarom ik tijdens de feestdagen een dinerbox bestelde en wat ik hiervan vond. Om te beginnen is het leuk te vermelden dat ik samen met mijn man en twee kinderen al vaker een maaltijdbox heb geprobeerd. Zowel die van Hello Fresh als de Allerhande box en Ekomenu. Nog nooit hem ik iets voor de kerst besteld eigenlijk. Dit is mij altijd zeer goed bevallen. Rond midden november bestelde ik de boxen bij HelloFresh en Albert Heijn en dit ging net zo gemakkelijk als anders. Het bespaart je zo veel tijd rond de feestdagen. Buiten is het koud, je bent druk met je gezin en hebt geen zin of tijd om te zoeken naar recepten. Elke jaar iets nieuws zoeken is sowieso lastig voor mij. Ik ontving de box voor een heerlijk 4 gangen kerstdiner. Dat zou ik iedereen aanraden. De recepten voor de voorgerechten en desserts zijn net zo gemakkelijk als het hoofdgerecht (duidelijke kerst-recepten kaarten). De gerechten voelden echt “speciaal” en waren anders als anders. Ik vond de boxen niet goedkoop, maar al met al een hele fijne ervaring. Dit jaar bestellen we die van HelloFresh!