albert-heijn-kerstbox

Kerstbox

Het is alweer bijna kerst; dat betekend drukte en voorbereidingen treffen voor de kerstmaaltijd. Daar waar we vroeger massaal naar de supermarkt gingen om de ingredienten in te slaan, en in oude kookboeken wat recepten zochten, is het dit jaar tijd om het anders te doen. Jij wilt toch ook wel wat tijd besparen voor leuke dingen met je gezin tijdens de feestdagen? Dan is dit het moment; let goed op. Tijdens de feestdagen in 2017 hebben de maaltijdbox aanbieders weer een aantal leuke kerstboxen voor jou ontwikkeld. Onder andere HelloFresh, Allerhande (ah) en Marley Spoon komen met een eigen box. Ook speciale concepten als Le Box zijn te bestellen. Op deze pagina plaatsen we de beste actuele kerst-kortingen zodat jullie kerstdiner box dit jaar goedkoop, snel en heel erg lekker is!
kerstboxen 2017

Welke kerstboxen zijn er in 2017?

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de beste maaltijdboxen voor kerst:

Aanbieder Box Hoeveelheid Prijs Voorwaarden Bestellen
hellofresh Kerstbox Deluxe 2 - 8 personen €49,50 - €119,50 Bestel vóór 18 december om deze op 23 of 24 december thuisbezorgd te krijgen.
hellofresh Kerstbox Veggie 2 - 8 personen €39,50 - €99,50 Bestel vóór 18 december om deze op 23 of 24 december thuisbezorgd te krijgen.
hellofresh Kerstbox Original 2 - 8 personen €39,50 - €99,50 Bestel vóór 18 december om deze op 23 of 24 december thuisbezorgd te krijgen.
hellofresh Gourmetbox 2 - 8 personen €29,50 - €89,50 Bestel vóór 18 december om deze op 23 of 24 december thuisbezorgd te krijgen.
allerhande Allerhande Kerstbox 2 - 4 personen €55 - €75 Bestel vóór 19 december om deze op 23 of 24 december thuisbezorgd te krijgen.
allerhande Allerhande Gourmetbox 4 personen €55 Bestel vóór 19 december om deze op 23 of 24 december thuisbezorgd te krijgen.
marley spoon Marley Spoon Kerstbox 2 - 4 personen Vanaf €39,90 Bestel snel om deze voor de kerst thuisbezorgd te krijgen.
willem en drees Beebox Kerst 4 - 12 personen Vanaf €49 Bestel snel om deze op 22 of 23 december thuisbezorgd te krijgen.
Extra's te bestellen voor meer gezelligheid en culinair genieten
allerhande Allerhande Wijnbox 4 Flessen € 25,00 Bestel vóór 19 december om deze op 23 of 24 december thuisbezorgd te krijgen.
hellofresh HelloFresh Wijnbox 2, 4 of 8 Flessen €9 - €45 Bestel vóór 18 december om deze op 23 of 24 december thuisbezorgd te krijgen.
hellofresh HelloFresh Kaasplankje Diverse kazen €20 Bestel vóór 18 december om deze op 23 of 24 december thuisbezorgd te krijgen.

Wat is een Kerstbox?

Wat zit er dan zo al in zo’n kerstbox? Nou bij AH o.a. zalmbonbon met waterkersmouse & sojaboontjes, romige panistaatsoep met zelfgemaakte kaatskletskoppen, gebakken rumpsteak met paddenstoelen-roomsaus en geroosterde periupas en groente met rozemarijn-zeezout en een Sinaasappeltaartje met blauwe bessen en munt. Bij HelloFresh kun je proeven van een heerlijke soep, streak en verfrissende desserts. Marley Spoon komt ook weer met een heerlijke kwalitatieve en vooral gezonde mix van maaltijden en salade. Je kunt per pakket de inhoud bekijken en selecteren of je voor 2, 4 of 6 personen wilt bestellen bijvoorbeeld. Dit verschilt per aanbieder.

Een kerstbox bestellen

In de tabel hierboven kun je zelf bekijken welke kerstbox voor jou geschikt is. Wil je meer informatie over de boxen? Kijk dan op de site van de aanbieder. Helaas kunnen we geen review aanbieden van deze kerst-foodboxen aangezien ze slechts een aantal dagen voor alle “gezelligheden” worden uitgeleverd. Wel kun je natuurlijk profiteren van aantrekkelijke kerst-aanbiedingen en kerstmis-kortingen. Deze zijn bovenaan de pagina te vinden. Let op; bestel vroegtijdig je pakket. Op=Op en de bezorgdagen raken snel vol. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen die onze klantenservice binnenkreeg over dit onderwerp:

1. Is dit anders dan een kerstpakket?
Jazeker is dit anders dan een kerstpakket. Ook al kun je dit cadeau geven; in een maaltijd-kerstbox zitten allemaal ingredienten die bij elkaar passen (inclusief recepten). In een kerstpakket zitten voornamelijke losse producten die weinig met elkaar te maken hebben. Ook ontbreekt het daar vaak aan verse ingredienten en vlees/vis. Dit is een box van een ander kaliber en dient een ander doel.

2. Waarin verschilt deze box van een normale box?
Normale maaltijdboxen hebben 3 of 4 maaltijden voor een week. Je kunt daarbij kiezen voor hoeveel personen je de box wilt ontvangen. Een box voor kerst is anders. Je hebt hierbij een voorgerecht, tussendoortje, hoofdgerecht en dessert. Een complete maaltijd dus, voor het hele gezin. Je hoeft zelf nergens meer aan te denken!

3. Waarom zijn deze pakketten alleen met kerst te koop?
330 dagen per jaar worden er door Albert Heijn (allerhande), HelloFresh en Marley Spoon normale boxen verkocht. Consumenten hebben geen/weinig behoefte om dan (tijdens normale dagen) een compleet voor, hoofd en nagerecht op tafel te zetten. Dat kost te veel tijd en is te duur. Tijdens de kerstdagen is dit natuurlijk wel even iets anders. Een maand lang kun je een box voor deze gezellige feestdagen bestellen.

4. Wanneer worden deze speciale boxen bezorgd?
Normaal is het zo dat je aantal dagen voor kerst een bezorger aan de deur krijgt. Je wilt natuurlijk zo vers mogelijke producten op de tafel kunnen zetten. Dit verschilt natuurlijk per leverancier. Er zijn aanbieders die op vrijdag of zaterdag voor kerst bezorgen, maar ook op zondag is soms een mogelijkheid. Aangezien kerstavond op 23 december (zondag) valt en maandag en dinsdag 24 en 25 december kerst wordt gevierd.

Review over een foodbox tijdens de kerstdagen

Zwolle December 2016, een review door Karin: Door maaltijdbox.net ben ik gevraagd kort toe te lichten waarom ik tijdens de feestdagen een foodbox bestelde en wat ik hiervan vond. Om te beginnen is het leuk te vermelden dat ik samen met mijn man en twee kinderen al vaker een maaltijdbox heb geprobeerd. Zowel die van Hello Fresh als de Allerhande. Nog nooit hem ik iets voor de kerst besteld eigenlijk. Dit is mij zeer goed bevallen. Rond midden november bestelde ik de box bij Marley Spoon en dit ging net zo gemakkelijk als anders. Het bespaart je zo veel tijd rond de feestdagen. Buiten is het koud, je bent druk met je gezin en hebt geen zin of tijd om te zoeken naar recepten. Elke jaar iets nieuws zoeken is sowieso lastig voor mij. Ik ontving de box voor een heerlijk 4 gangen kerstdiner. Dat zou ik iedereen aanraden. Ze recepten voor de voorgerechten en desserts zijn net zo gemakkelijk als het hoofdgerecht (duidelijke kerst-recepten kaarten). De gerechten voelden echt “speciaal” en waren anders als anders. Ik vond de box niet goedkoop, maar al met al een hele fijne ervaring. Dit jaar bestellen we die van Hello Fresh!