Kerstboxen

Het is alweer bijna kerst; dat betekend drukte en voorbereidingen treffen voor de kerstmaaltijd. Daar waar we vroeger massaal naar de supermarkt gingen om de ingredienten in te slaan, en in oude kookboeken wat recepten zochten, is het dit jaar tijd om het anders te doen. Jij wilt toch ook wel wat tijd besparen voor leuke dingen met je gezin tijdens de feestdagen? Dan is dit het moment; let goed op. Tijdens de feestdagen in 2019 hebben de maaltijdbox aanbieders weer een aantal leuke kerstboxen voor jou ontwikkeld. Onder andere HelloFresh, Allerhande (ah) en Marley Spoon komen met een eigen box. Ook speciale concepten als Le Box zijn te bestellen. Op deze pagina plaatsen we de beste actuele kerst-kortingen zodat jullie kerstdiner box dit jaar goedkoop, snel en heel erg lekker is!

Welke kerstboxen zijn er in 2019?

Hieronder vind je onze top 3 menu’s voor de kerst van 2019. Een normale kerstbox, een vegetarische box en een gourmetbox. Voor ieder wat wils. Bestel snel want op=op!

ah-kerstbox-original 2018

AH Kerstbox Original

Luxe 4 gangen diner
– 2 Personen €55 (ook voor 4 personen)
– Bestellen t/m 19 december
– Gratis bezorging

allerhande-kerstbox-2018-vegetarisch

AH Kerstbox Vegetarisch

Luxe 4 gangen vega-diner
– 2 Personen €49
– Bestellen t/m 19 december
– Gratis bezorging

allerhande-gourmetbox-kerst-2018

AH Kerst Gourmetbox

Heerlijk uitgebreid gourmetten
– 4 Personen €55
– Bestellen t/m 19 december
– Gratis bezorging

Wat is een Kerstbox?

Wat zit er dan zo al in zo’n kerstbox? Nou bij AH o.a. zalmbonbon met waterkersmouse & sojaboontjes, romige panistaatsoep met zelfgemaakte kaatskletskoppen, gebakken rumpsteak met paddenstoelen-roomsaus en geroosterde periupas en groente met rozemarijn-zeezout en een Sinaasappeltaartje met blauwe bessen en munt. Bij HelloFresh kun je proeven van een heerlijke soep, streak en verfrissende desserts. Marley Spoon komt ook weer met een heerlijke kwalitatieve en vooral gezonde mix van maaltijden en salade. Je kunt per pakket de inhoud bekijken en selecteren of je voor 2, 4 of 6 personen wilt bestellen bijvoorbeeld. Dit verschilt per aanbieder.

Een kerstbox bestellen

In de tabel hierboven kun je zelf bekijken welke kerstbox voor jou geschikt is. Wil je meer informatie over de boxen? Kijk dan op de site van de aanbieder. Helaas kunnen we geen review aanbieden van deze kerst-foodboxen aangezien ze slechts een aantal dagen voor alle “gezelligheden” worden uitgeleverd. Wel kun je natuurlijk profiteren van aantrekkelijke kerst-aanbiedingen en kerstmis-kortingen. Deze zijn bovenaan de pagina te vinden. Let op; bestel vroegtijdig je pakket. Op=Op en de bezorgdagen raken snel vol. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen die onze klantenservice binnenkreeg over dit onderwerp:

1. Is dit anders dan een kerstpakket?
Jazeker is dit anders dan een kerstpakket. Ook al kun je dit cadeau geven; in een maaltijd-kerstbox zitten allemaal ingredienten die bij elkaar passen (inclusief recepten). In een kerstpakket zitten voornamelijke losse producten die weinig met elkaar te maken hebben. Ook ontbreekt het daar vaak aan verse ingredienten en vlees/vis. Dit is een box van een ander kaliber en dient een ander doel.

2. Waarin verschilt deze box van een normale box?
Normale maaltijdboxen hebben 3 of 4 maaltijden voor een week. Je kunt daarbij kiezen voor hoeveel personen je de box wilt ontvangen. Een box voor kerst is anders. Je hebt hierbij een voorgerecht, tussendoortje, hoofdgerecht en dessert. Een complete maaltijd dus, voor het hele gezin. Je hoeft zelf nergens meer aan te denken!

3. Waarom zijn deze pakketten alleen met kerst te koop?
330 dagen per jaar worden er door Albert Heijn (allerhande), HelloFresh en Marley Spoon normale boxen verkocht. Consumenten hebben geen/weinig behoefte om dan (tijdens normale dagen) een compleet voor, hoofd en nagerecht op tafel te zetten. Dat kost te veel tijd en is te duur. Tijdens de kerstdagen is dit natuurlijk wel even iets anders. Een maand lang kun je een box voor deze gezellige feestdagen bestellen.

4. Wanneer worden deze speciale boxen bezorgd?
Normaal is het zo dat je aantal dagen voor kerst een bezorger aan de deur krijgt. Je wilt natuurlijk zo vers mogelijke producten op de tafel kunnen zetten. Dit verschilt natuurlijk per leverancier. Er zijn aanbieders die op vrijdag of zaterdag voor kerst bezorgen, maar ook op zondag is soms een mogelijkheid. Aangezien kerstavond op 23 december (zondag) valt en maandag en dinsdag 24 en 25 december kerst wordt gevierd.

HelloFresh Kerstbox

HelloFresh Kerstbox Kerst met Hellofresh! Ook dit jaar heeft Hellofresh weer gedacht aan de kerstdagen. Met een reeks van drie

Marley Spoon kerstbox

Marley Spoon kerstbox Speciaal voor de kerstdagen heeft Marley spoon voor het eerst een nagerechten gecreëerd, die jij, net als

Allerhande Kerstbox

Allerhande Kerstbox De box bevat alle ingrediënten en recepten om zelf een viergangendiner te maken. De supermarktketen komt met de

Ekomenu Kerstbox

Ekomenu Kerstbox Let op: in 2019 is er geen speciale kerstbox van Ekomenu maar losse kerstmenu's. Meer informatie hierover vind

Allerhande Gourmetbox

Allerhande Gourmetbox Wauw, oud en nieuw staat weer voor de deur. Je moet de boodschappen voor de jaarwisseling natuurlijk wel

Sinterklaas boodschappen

Allerhande Gourmetbox met Sinterklaas De sinterklaas staat weer voor de deur. Altijd een drukke en hectische periode waarin boodschappen doen

Kerst maaltijdbox met LeBox – Een heerlijke kerstmaaltijd!

De kerst zit er weer aan te komen. Dat belooft een boel gezelligheid in huis, gecombineerd met heerlijk eten. Maar

Review over een foodbox tijdens de kerstdagen

Zwolle December 2016, een review door Karin: Door maaltijdbox.net ben ik gevraagd kort toe te lichten waarom ik tijdens de feestdagen een foodbox bestelde en wat ik hiervan vond. Om te beginnen is het leuk te vermelden dat ik samen met mijn man en twee kinderen al vaker een maaltijdbox heb geprobeerd. Zowel die van Hello Fresh als de Allerhande. Nog nooit hem ik iets voor de kerst besteld eigenlijk. Dit is mij zeer goed bevallen. Rond midden november bestelde ik de box bij Marley Spoon en dit ging net zo gemakkelijk als anders. Het bespaart je zo veel tijd rond de feestdagen. Buiten is het koud, je bent druk met je gezin en hebt geen zin of tijd om te zoeken naar recepten. Elke jaar iets nieuws zoeken is sowieso lastig voor mij. Ik ontving de box voor een heerlijk 4 gangen kerstdiner. Dat zou ik iedereen aanraden. Ze recepten voor de voorgerechten en desserts zijn net zo gemakkelijk als het hoofdgerecht (duidelijke kerst-recepten kaarten). De gerechten voelden echt “speciaal” en waren anders als anders. Ik vond de box niet goedkoop, maar al met al een hele fijne ervaring. Dit jaar bestellen we die van Hello Fresh!