De krat Kerstkrat

Het is inmiddels de 8ste keer dat de krat met kerst een speciaal kerstkrat op de markt brengt. Met dit krat kun jij een hees 4 gangen kerstdiner op tafel zetten. Niet meer zelf naar de supermarkt. Gewoon alles lekker gemakkelijk gratis thuis laten bezorgen (op maandag 23 december 2021). En met alles bedoelen we ook daadwerkelijk alles wat komt kijken bij het koken van een menu. Alles ingrediënten (vlees, vis, groente, kruiden etc) inclusief handig recepten. Dit jaar is er ook weer een vegetarisch kerstmenu te bestellen voor iedereen die vegetariër is en toch gemakkelijk wil genieten tijdens de feestdagen. Op deze pagina delen we alle details over deze box van de krat.

Waarom kiezen voor de krat tijden de kerstdagen?

Wellicht ben je nog niet bekend met de Krat. Dit is een aanbieder van maaltijdboxen in Nederland met een sterke focus op biologische en duurzame voeding. Alle recepten streven naar een gezonde voedzame basis en willen verrassen in smaak en seizoensinvloeden. Dat merk je ook in deze thema box voor kerst 2021. Het menu is erg divers en biedt voldoende variatie voor iedere eter. Kan je niet wachten om te bekijken wat er allemaal voor je klaar staat? Bekijk dan de inhouden van de twee kerstpakketten hieronder.

de krat kerstmenu 2020

Vlees en Vis kerstmenu

Deze box bestaat uit een voorgerecht, een soep, een hoofdgerecht en uiteraard een dessert. 4 gangen om van te smullen. Je gasten zullen verrast zijn als ze zien wat jij zo eenvoudig op tafel hebt gezet. Zonder moeite kook jij deze eenvoudige recepten binnen een handomdraai:

 • Voorgerecht: Desembrood met boerenboter fleur de sel met een winterposteleinsoep met witte bataat-croutons.
 • Tussengerecht: Verse ravioli met gerookte pastinaak, goudkopjes en salieboter.
 • Hoofdgerecht: Kruidige procureurstoof met bataat-waterkerspuree, gekarameliseerde spruitjes met rode peper en hazelnootcrunch en een roodlof-posteleinsalade.
 • Nagerecht: Chocolademousse van Kerstchocola met meringuecrumble en muntsuiker.

Vegetarische kerstbox

Heb jij een voorkeur voor vegetarisch eten? Dan is deze Vega-kerstbox van de Krat echt wat voor jou. Je kunt zorgeloos alles eten wat wordt geleverd. Wat dacht je van een lekker fris voorgerechtje of het verrassende toetje:

 • Voorgerecht: Desembrood met boerenboter fleur de sel met een winterposteleinsoep met witte bataat-croutons.
 • Tussengerecht: Verse ravioli met gerookte pastinaak, goudkopjes en salieboter.
 • Hoofdgerecht: Kruidige kastanjestoof met bataat-waterkerspuree, gekarameliseerde spruitjes met rode peper en hazelnootcrunch en een roodlof-posteleinsalade.
 • Nagerecht: Chocolademousse van Kerstchocola met meringuecrumble en muntsuiker.

Wat kosten de kerstkratten in 2021?

De prijzen van de twee verschillende kratten zijn identiek. Deze boxen zijn te bestellen voor 2, 4, 6 of 8 personen. Ook kun je een combinatie maken van vis, vlees en vegetarisch. Kook je voor meer mensen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice voor een custom bestelling voor de feestdagen. De standaard prijzen voor de vegatarische kerstdiners zijn:

 • 2 personen €54 (gemiddeld €27 per persoon).
 • 3 personen €72 (gemiddeld €24 per persoon).
 • 4 personen €84 (gemiddeld €20 per persoon).
 • 6 personen €114 (gemiddeld €18 per persoon).
 • 8 personen €148 (gemiddeld €17 per persoon).

Let op: wanneer je kiest voor het menu met vlees betaal je een toelage van zo’n €3 per persoon.

Algemene informatie

De bezorging van de krat kerstbox gebeurd landelijk op maandag 23 december. Op deze dag kun je de bezorger aan huis verwachten met een krat vol verse spullen. De houdbaarheid is gegarandeerd tot minimaal 1e kerstdag en 2e kerstdag. Woon je in Amsterdam? Dan kun je de bestelling ook afhalen. Het wijnarrangement is te bestellen bij een externe partij (wijnhandel de Logie). Alternatieve boxen zijn o.a. de Albert Heijn kerstbox en het HelloFresh kerstmenu.