De krat Kerstkrat

Het is inmiddels geen verrassing meer dat de krat met kerst een speciaal kerstkrat op de markt brengt. Met dit krat kun jij een heus 4 gangen kerstdiner op tafel zetten. Niet meer zelf naar de supermarkt. Gewoon alles lekker gemakkelijk gratis thuis laten bezorgen (op donderdag 23 december 2024). En met alles bedoelen we ook daadwerkelijk alles wat komt kijken bij het koken van een menu (natuurlijk wel zelf even olie en peper/zout in huis halen). Alle ingrediënten (vlees, groente, kruiden etc) inclusief handig recepten. Dit jaar is er ook weer een volledig vegetarisch kerstmenu te bestellen voor iedereen die vegetariër is en toch gemakkelijk wil genieten tijdens de feestdagen. Op deze pagina delen we alle details over deze box van de krat.

Waarom kiezen voor de krat tijden de kerstdagen?

Wellicht ben je nog niet bekend met de Krat. Dit is een aanbieder van maaltijdboxen in Nederland met een sterke focus op biologische en duurzame voeding. Alle recepten streven naar een gezonde voedzame basis en willen verrassen in smaak en seizoensinvloeden. Dat merk je ook in deze thema box voor kerst 2024. Het menu is erg divers en biedt voldoende variatie voor iedere eter. Kan je niet wachten om te bekijken wat er allemaal voor je klaar staat? Bekijk dan de inhouden van de twee kerstpakketten hieronder. Leuk om te vermelden: bij elk menu ontvang je Chocolade van de Chocolatemakers voor bij de koffie/thee en als extra voorafje een Levain blond brood met boerenboter fleur de sel. 

kerskrat-kerstbox-2022

Kerstmenu met vlees en vis

Deze box bestaat uit een voorgerecht, een soep, een hoofdgerecht en uiteraard een dessert. 4 gangen om van te smullen. Je gasten zullen verrast zijn als ze zien wat jij zo eenvoudig op tafel hebt gezet. Zonder moeite kook jij deze eenvoudige recepten binnen een handomdraai:

 • Voorgerecht: Gerookte zalm met mierikswortelroom en roodlof op huisgemaakte broodkrokantjes
 • Tussengerecht: Vichyssoise soep met bieslook en crème fraîche
 • Hoofdgerecht: Procureur gevuld met appel en salie met puree, geroosterde regenboogpeen met peterselie-amandelsalsa en spruiten-palmkool salade
 • Extraatje: Sikkepit geitenkaas met framboos-ui chutney Uit Oudewater
 • Nagerecht: Bataat-brownie met amandelschaafsel en boerenroom met stroopwafellikeur

Kerstbox met vegetarische menu

Heb jij een voorkeur voor vegetarisch eten? Dan is deze Vega-kerstbox van de Krat echt wat voor jou. Je kunt zorgeloos alles eten wat wordt geleverd. Wat dacht je van een lekker fris voorgerechtje of het verrassende toetje:

 • Voorgerecht: Gemarineerde biet met mierikswortelroom en roodlof op huisgemaakte broodkrokantjes
 • Tussengerecht: Vichyssoise soep met bieslook en crème fraîche
 • Hoofdgerecht: Portobello gevuld met geitenkaas en salie met puree, geroosterde regenboogpeen met peterselie-amandelsalsa en spruiten-palmkool salade
 • Extraatje: Sikkepit geitenkaas met framboos-ui chutney Uit Oudewater
 • Nagerecht: Bataat-brownie met amandelschaafsel en boerenroom met stroopwafellikeur

Wat kosten de kerstkratten in 2024?

De prijzen van de twee verschillende kratten zijn identiek. Deze boxen zijn te bestellen voor 2, 4, 6 of 8 personen. Ook kun je een combinatie maken van vis, vlees en vegetarisch. Kook je voor meer mensen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice voor een custom bestelling voor de feestdagen. De standaard prijzen voor de vegatarische kerstdiners zijn:

 • 2 personen €58 (gemiddeld €29 per persoon).
 • 3 personen €78 (gemiddeld €39 per persoon).
 • 4 personen €100 (gemiddeld €26 per persoon).
 • 6 personen €132 (gemiddeld €22 per persoon).
 • 8 personen €160 (gemiddeld €20 per persoon).

Let op: wanneer je kiest voor het menu met vlees betaal je dit jaar geen extra toelage. Dat is mooi meegenomen.

Algemene informatie

De bezorging van de krat kerstbox gebeurd landelijk op donderdag 22 december. Op deze dag kun je de bezorger aan huis verwachten met een krat vol verse spullen. De houdbaarheid is gegarandeerd tot minimaal 1e kerstdag en 2e kerstdag. Woon je in Amsterdam? Dan kun je de bestelling ook afhalen. Het wijnarrangement is te bestellen bij een externe partij (wijnhandel de Logie). Alternatieve boxen zijn o.a. de Ekomenu Kerstbox en het HelloFresh kerstmenu.