Mannen leren koken met een maaltijdbox

Onderzoek van de site mannenindekeuken.nl toont aan dat mannen heel wat in te halen hebben als het gaat om koken. Het team van deze website heeft verschillende onderzoeken naar de kookprestaties van mannen en vrouwen verzameld en kwam tot een schokkende conclusie: er is werk aan de winkel voor de man. Maar wees gerust. Vrouwen kunnen hun partner opgeven om kans te maken op 4 weken lang gratis HelloFresh. Met deze box is hij in staat om op een laagdrempelige manier te leren koken.

Onderzoek naar mannen in de keuken

Het platform mannenindekeuken.nl heeft interessant statistieken gepresenteerd. In meer dan een kwart van de huishoudens kookt de man nooit. Dat is toch schokkend. Daarbij komt dat in bijna 75% van de gezinnen de vrouw bijna altijd kookt. Dat is ook niet zo raar, want in de meeste huishoudens (80+%) bepaalt ook de vrouw wat er op tafel komt. De grote vraag is natuurlijk waardoor dat komt. Zijn mannen niet creatief genoeg? Hebben ze te weinig ervaring in de keuken? Hebben ze vroeger nooit geleerd hoe het moet? 1 ding is zeker; dit moet anders!

Oplossing voor de man

Uit onderzoek van HelloFresh is gebleken dat mannen en vrouwen verschillende irritaties hebben als ze samen koken. Zo vinden vrouwen het vervelend dat de man rotzooi in de keuken achterlaat. Stellen geven aan liever alleen te koken dan samen. Dat is toch jammer? Een gezellig halfuurtje in de keuken kan namelijk ook erg leuk zijn. Koken is dan een sociale bezigheid. Een maaltijdbox los heel veel problemen op (eerder schreven we al over de voordelen van een maaltijdbox). Mannen die moeite hebben om te zoeken naar recepten hebben zo altijd iets bij de hand. De kinderen zijn tevreden (want de recepten zijn vaak erg kindvriendelijk). En bovendien hoeft de supermarkt niet bezocht te worden; alles gratis aan huis bezorgd!

Buiten de deur eten is populair

Mannenindekeuken.nl heeft het verder nog over de frequentie van het buiten de deur eten. Veel (met name jonge) stellen eten regelmatig in een restaurant of bij de ouders. Vooral studenten doen dit veel. Dit is juist de leeftijdscategorie van mensen die moeten ‘leren’ koken. De vaardigheid die je op dat moment leert neem je de rest van je leven mee. Hoe eerder je kunt koken, hoe beter, is dan ook onze gedachte. Wanneer jouw partner 4 weken HelloFresh zou winnen moet je eens kijken hoe hij na die maand kan koken. Binnen enkele weken staat hij veel zelfverzekerder achter het fornuis. En dat proef je!


Actievoorwaarden
Deze winactie loopt tot 15 december. Wacht dus niet langer en geef je partner (of jezelf) direct op. Wie weet win jij wel een maand lang gratis HelloFresh. Je kunt zelf alle recepten kiezen en bepalen waar en wanneer de boxen bij je worden thuisbezorgd. Kun je niet wachten? Bestel dan alvast zelf een foodbox. Dan kan je man de kneepjes van het chef-vak alvast leren voor het kerstdiner van 2020. Dan kun jij je richten op de belangrijkere dingen!