Wat is de beste gourmetbox?

Ook in 2024 is het weer populair: de gourmetbox. Dit relatief nieuwe type maaltijdbox is de laatste maanden erg gelieft geworden. Deze kerst hebben daarom ook verschillende aanbieders zo’n pakket samengesteld. In deze blog behandelen we de beste gourmetboxen van 2024. Je kunt ze eenvoudig vergelijken en direct bestellen met een kortingscode. Om te beginnen geven we eerst een definitie:

Wat is een gourmetbox?
Een gourmetbox is een boodschappenpakket vol met losse ingrediënten om heerlijke hapjes van te maken. De recepten zijn bijgevoegd, dus je hoeft zelf niet te bedenken wat je gaat koken. De boxen zijn beschikbaar voor 4 tot 12 personen. Helaas zijn ze uitsluitend rond feestelijke periodes zoals kerst, pasen en sinterklaas te bestellen.

Welke gourmetpakketten zijn er?

Wij hebben de drie populaire gourmetboxen vergelijken op basis van prijs, assortiment en beschikbaarheid. De inhoud van de verschillende boxen wisselt enorm. Om je een goed beeld te geven hebben we hieronder per box de verschillende ingrediënten geplaatst. Het is belangrijk om te vermelden dat bij alle aanbieders ook een bijpassende wijnbox te bestellen is.

Aanbieder Standaard prijs Aantal personen Beoordeling
1. Albert Heijn €55,00 4 personen 5/5
2. HelloFresh v.a. €69,95 4-8 personen 4,5/5
3. Familiebox v.a. €69,95 4-6 personen 4,5/5

1. Albert Heijn gourmetbox – €55

  • Mini Gourmet zalmblokjes
  • Biefstuk, rundergehakt, hamburgerkruiden en ontbijtspek voor slavinkjes
  • Kpblokjes
  • Roomkaas gourmethapjes
  • Diverse groenten voor in het pannetje en een salade: rode puntpaprika, champignons, rode ui, komkommer, Hollandse rauwkost, gemengde salade, cherrytomaatjes en dressing
  • 6 scharreleieren
  • Pannenkoekenbeslag en halfvolle melk
  • Franse baguettes met kruidenboter
  • Ongezouten roomboter om in te bakken
  • Alle ingrediënten om 2 extra sausjes en een heerlijk toetje te maken.


2. HelloFresh gourmetbox – vanaf €69,95

  • Vlees- en gevogeltekwartet: wildzwijnburgers, kip in spek, biefstuk en fazantworstjes
  • Zelfgemaakte kruidenboter met een baguette
  • Spelt-pannenkoeken
  • Champignon-omelet met verse bladpeterselie
  • Groene salade met rode puntpaprika en bieslook
  • Vistrio en garnalenspiesjes met citroenmarinade en soja-sesammarinade
  • Krieltjes uit de oven met verse rozemarijn en tijm
  • Groentespiesje met pestodressing met courgette, cherrytomaten, paprika en champignons


3. Familiebox gourmetbox – vanaf €69,95

  • Assortiment aan vlees: kogelbiefstukjes, chipolata worstjes, slavinkjes, mini hamburgers, lamskotelet en kalkoenfilet
  • Garnalen met kruidenmarinade
  • Groente spiesjes
  • Mini parmezaanburgers
  • Wortel-kaneel pannenkoekje
  • Baguette met zelfgemaakte bieslook-dragonboter
  • Salade met licht-zoete gekleurde biet
  • Geroosterde krielaardappels met rozemarijn


Vergelijken: Welk gourmetbox is de beste van 2024?

Als wij de kerstboxen van Albert Heijn, HelloFresh en Familiebox goed onder de loep nemen komen we tot 1 conclusie: “de beste gourmetbox van 2019 is die van Albert Heijn”. Dit komt door de goede prijs / kwaliteit verhouding en de mogelijkheid om ook andere (kerst) boodschappen online te bestellen. Zo kun je direct ook de dranken (wijn, bier, fris) en de schoonmaakartikelen laten thuisbezorgen. Wel zo handig na een avondje roken en spetteren aan de keukentafel. Voor €55 haal je een compleet pakket in huis voor 4 personen. Dat betekend minder dan €15 voor een complete avond (inclusief dessert). De bezorging is ook nog eens gratis.

Veelgestelde vragen over gourmetten

We begrijpen dat je na het lezen van deze blog misschien nog enkele vragen hebt over dit product. We hebben geprobeerd om een aantal veelgestelde vragen alvast voor jou te beantwoorden. Wanneer je meer wilt weten over een specifieke box van bijvoorbeeld HelloFresh, Albert Heijn of de familiebox raden we je aan direct contact met hen op te nemen. De klantenservice van deze bedrijven staat dagelijks klaar om je te woord te staan.

Waarom zijn de producten los goedkoper in de supermarkt?
Veel mensen vragen zich af waarom deze boxen zo duur zijn. Ons antwoord is; je betaald niet alleen voor de producten, maar juist ook voor het gemak (vergelijkbaar met een normale maaltijdbox). Je hoeft zelf niet meer naar de supermarkt of recepten te zoeken. Werkelijk alles wordt geleverd.

Wat kan ik verwachten van een gourmetbox?
De meeste gourmetpakketten zijn beschikbaar tot 4, 6, 8, 10, en 12 personen. Elke aanbieders hanteert andere groottes. De inhoud van deze boxen is bijna altijd globaal hetzelfde. Er zitten verschillende stukjes vlees in, een assortiment vis, soms wat vegetarische hapjes, verschillende sauzen, diverse groenten en natuurlijk kruiden en specerijen. Bij de kerstboxen wordt ook een lekker dessert meegeleverd.

Hoe gaat de bezorging in z’n werk?
Op dit moment kun je via maaltijdbox.net de boxen van familiebox, HelloFresh en Albert Heijn bestellen. Deze zijn vooral geschikt als kerstbox. De bezorging gebeurt enkele dagen voor kerst. Uitsluitend bij Albert Heijn kan ook gekozen worden voor afhalen bij een pick-up-point. Een extra service die vanuit de supermarkten geleverd wordt. Wanneer je kiest voor thuisbezorging dan zal dit net als de regulieren maaltijdboxen via je online account worden geleverd. Je plant een bezorgdag en tijd, en de koerier komt bij je langs.

Wat heb ik verder nodig voor het gourmetten?
Het is logisch dat je zelf dient te zorgen voor een goed werkend gourmetstel. Heb je deze niet? Dan kun je er eentjes kopen via internet (bol.com, coolblue, blokker, fonq etc) of langs een elektronica zaak gaan zoals mediamarkt, bcc of expert. Daarnaast heb je een goed tafelkleed nodig, bakolie, keukenpapier en een afzuiger of raam dat open kan.

Losse boodschappen doen
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een pakket voor de gourmet samen te stellen bij AH, Jumbo, Plus, Deen, Coop, Aldi, lidl of een van de andere supermarken. Let er dan wel goed op dat de supermarkt een werkende webwinkel heeft. Daarnaast is het zo dat deze producten vaak snel uitverkocht zijn rondom de feestdagen. Bestel dus op tijd want op=op.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.