Dubbele portie vlees of vis bij HelloFresh

In Januari 2020 test HelloFresh een wel heel interessante optie: een dubbele portie vlees of vis (of extra vlees bij een vegetarische gerecht). In deze blog gaan we dieper in op deze nieuwe (tijdelijke) optie bij HelloFresh. Geschikt voor de echte vleesliefhebber of de (vooral mannelijke) grote eters onder ons.

Extra vlees bij HelloFresh

Regelmatig horen onze medewerkers van maaltijdbox.com het verwijt dat er zo weinig vlees bij de gerechten zit. Vooral mensen die gewend zijn grote porties te eten hebben moeite met het omschakelen naar de porties van een normale maaltijdbox. Het is echter heel gezond om je porties beter af te wegen en te zorgen voor meer variatie. Toch wil HelloFresh de consumenten, die graag meer vlees of vis willen eten, tegemoet komen met deze nieuwe optie. Het gaat hierbij dus niet om vleesvervangers.

Recepten kiezen met extra vis en/of vlees

Misschien is het je al wel opgevallen. Bij de gerechten in de boxen vanaf januari 2020 zijn twee extra maaltijden toegevoegd. Het gaat niet om een complete nieuwe maaltijd, maar een standaard recept aangevuld met extra vlees of vis. Hiervoor betaal je als klant een kleine vergoeding (tussen de €1 en €3 per persoon per gerecht). Er wordt onderscheidt gemaakt tussen twee verschillende recepten:

  1. Een standaard vegetarisch recept met daarbij een extra aanvulling in de vorm van vlees of vis. Zo maak je het mogelijk om voor die personen in je huishouden die geen 100% vega-maaltijden willen eten tot iets lekkers op tafel te zetten zonder direct naar de slagerij te moeten.
  2. Een gerecht met vlees of vis uitbreiden met een dubbele portie. Kies jij een recept met bijvoorbeeld een stukje vis, dan krijg je er nu twee. Zit er standaard 100 gram per persoon gehakt in een maaltijd, dan verdubbelt HelloFresh dat bij zo’n gerecht.

dubbele porties vlees en vis bij HelloFreshkopie

4 voorbeelden van deze extra HelloFresh service

Je bent vast benieuwd naar wat verschillende voorbeelden. We zijn daarom in de recepturen van HelloFresh gedoken en hebben gekeken wat er de komende weken allemaal op het menu staat. Je kunt nu extra vlees of vis bestellen bij de volgende 4 recepten:

  • Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella met extra vleesballetjes
  • Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot (met dubbele portie varkenshaas)
  • Risotto met courgette en buffelmozzarella (extra Brandt & Levie varkensworst)
  • Dubbele portie gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter