HelloFresh breidt verder uit in België

Wat veel mensen al weten is dat HelloFresh in heel veel landen actief is. Zowel binnen Europa als in America en Australie bijvoorbeeld. Mensen die een maaltijdbox in belgië willen bestellen hebben ook de keuze om te kiezen voor HelloFresh. Wat veel klanten aangaven is de behoefte aan lokale recepten en ingrediënten. Veel leveranciers leveren vanuit Nederland ook hun producten aan de zuiderburen via de maaltijdboxen. Door meer te focussen op het lokale karakter van de box heeft HelloFresh een groeistrategie voor ogen in België.

Belgische recepten

Het aanbod van de gerechten was/is in België identiek aan die van de Nederlandse box. Daar gaat per 2024 verandering in komen. Er is een receptenteam bezig om een aanbod maaltijden te ontwikkelen die volledig is toegespitst op de lokale markt.  In de toekomst zal dit verder worden verfijnd en zal het aanbod mogelijk volledig anders worden. Natuurlijk zit er overlap in de recepten, want de cultuur is redelijk vergelijkbaar met die van de Nederlanders. Hieronder kun je enkele authentieke gerechten bekijken waar de belgen bekend om staan.

Populaire gerechten uit België

Wie wel eens plaatsen als Antwerpen, Brussen, Gent of Brugge heeft bezocht weet dat eten een belangrijk onderdeel is van de cultuur. In vergelijking met Hollandsers zijn Belgen een stuk meer bourgondische. Dat met je niet alleen in de porties, maar ook in de type gerechten en bijgerechten (en wat te denken van de dranken zoals speciaalbieren). Als je een stedentrip boekt naar bijvoorbeeld Luik of Leuven zijn dit maaltijden die je kunt tegenkomen:

  • De Belgische frieten met mayonaise
  • Mosselen met friet
  • Vlaamse stoofvlees
  • Luikse of Brusselse wafel
  • Vol-au-vent
  • Gehaktballetjes met krieken
  • Witloof uit de oven
  • Garnaalkroketten
  • Gentse waterzooi
  • Paling in het groen
  • Stoemp (stamppot)

Hellofresh.be

Via hellofresh.be kan eenvoudig een maaltijdbox worden besteld. Er zijn verschillende dagen beschikbaar waarop de bezorging kan plaatsvinden. In vergelijking met Nederland kan men hier kiezen uit 19 recepten per week, in plaats van 18 recepten. In de Belgische regio kennen we de volgende prijzen voor een 2 persoons maaltijdbox:

  • Veggiebox 3 maaltijden €43,95
  • Originalbox 4 maaltijden €49,95
  • Familybox 5 maaltijden €54,95
  • Quick & Easy Box 3 maaltijden €64,95 * voor 4 personen

Koken met HelloFresh

Het gemak van de HelloFresh maaltijdbox is enorm. Je bespaart veel tijd en hoeft zelf geen inkopen meer te doen. Maar wat zijn nou echt die authentieke gerechten die men in de BE regio kan verwachten? Wij zijn even de HelloFresh recepten-database ingedoken en hebben gekeken wat er de komende weken zoal op het menu staat:

  1. Gentse waterzooi met kippendij met peen, prei en bleekselderij
  2. Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot met zongedroogde tomaten
  3. Surf & turf: garnalen en biefstuk met een saus van parmigiano reggiano
  4. Wortelstoemp met Chimayworst van Brandt & Levie met zelfgemaakte appelmoes
  5. Burger deluxe met roseval aardappelen een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek
  6. Pastei van kalfsstoof met sperziebonen, wortel en een frisse salade
  7. Stoof met Westmalleworst en ovenfrietjes en frisse witlofsalade
  8. Bloemkool-aardappelgratin met boerenworst met kaassaus en zachte ui
  9. Beenham met erwtenpuree en haricots verts in spek met geroosterde appel en peer

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.