Belgische Maaltijdboxen

Ook in België is de maaltijdbox erg populair geworden de afgelopen periode. Belgen noemen de maaltijdbox echter vaker een foodbox of kookpakket. Een kookpakket in België is mede door de toetreding van Albert Heijn en HelloFresh zo populair geworden. Deze partijen hebben het erg gemakkelijk gemaakt om voor belgen deze service mogelijk te maken. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het bestellen van een kookpakket? Lees dan verder. In deze post gaan we dieper in op de boxen van Albert Heijn in België en HelloFresh in België. Woon je in België? Dan kun je jouw maaltijdbox direct bestellen via de bestelknop in deze pagina. Je komt dan automatisch op de juiste pagina terecht. Vervolgens kun je direct je kookpakket bestellen door je gegevens in te vullen en een bezorgmoment te selecteren.

Albert Heijn Allerhande België

De meeste mensen die een maaltijdbox willen proberen testen de allerhande box van de Albert Heijn. Deze box is ongelofelijk compleet en biedt genoeg boodschappen en ingredienten voor 3 avondmaaltijden voor 2 of 4 personen. Prijzen variëren tussen de 35 en 49 euro. Het grote voordeel is dat je de rest van de supermarkt producten gratis kun mee bestellen. Alles wordt dan netjes op je Belgische adres afgeleverd. Je kunt er ook voor kiezen om de maaltijdbox in een Belgisch filiaal op te halen. Dit kun je dan bijvoorbeeld combineren met een bezoekje aan de stad. Wil jij direct een allerhande box bestellen? Klik dan hieronder op allerhande box bestellen.

HelloFresh België

Naast de AH is ook Hello Fresh in België actief. HelloFresh is gespecialiseerd in kookpakketten en is daarom een stuk meer onderscheiden dan de allerhande box. Een Hellofresh box wordt door Belgische consumenten vaak besteld om wat meer variatie in het eetgedrag te brengen. Niet alleen maar Vlaamse frietjes maar heerlijke gezonde voedzame maaltijden. Wie wil dat nou niet? HelloFresh bezorgt sinds een jaar ook hun maaltijden over de grens en daar kun jij van profiteren. Wil jij wel eens een kookpakket van hellofresh proberen? Klik dan op bestel hellofresh maaltijdbox. Vul je Belgische adresgegevens in, en binnen enkele dagen wordt jouw kookpakket thuisbezorgd.

Bestel HelloFresh

Belgische maaltijdboxen vergelijken

Er zijn naast de twee grote namen nog meer kleine aanbieders van kookpakketten in België. Zo is er de Smartmat. Een product dat lijkt op HelloFresh. Zij bieden boxen aan voor 3 dagen en 5 dagen. Zowel biologisch als vegetarisch. Ook is foodbag actief in de markt. Deze partij is iets minder bekend maar wel echt Belgisch. Ze hebben een standaard box waarbij je kunt kiezen voor hoeveel personen je deze box wilt aanschaffen. Opmerkelijk is dat je hier altijd voor vier avondmaaltijden eten hebt. Je hebt het in de media misschien wel vernomen; in België zijn een aantal nieuwe ontwikkelingen gaande in de maaltijdbox markt. Zo bespreken we in dit bericht kort de nieuwtjes rondom de geruchten van een “carrefour maaltijdbox”, colruyt maaltijdbox” en een “delhaize maaltijdbox”. Deze Belgische supermarkten zijn de afgelopen periode flink aan het innoveren geweest. Zo willen ze overal de online bestelde boodschappen gaan thuisbezorgen of het mogelijk maken je gereserveerde boodschappen af te halen bij een pick-up-point. Ze zijn nog niet zo ver als bijvoorbeeld online supermarkt Picnic, maar doen al verschillende testen. Deze Belgische maaltijdboxen kunnen wel eens erg populair gaan worden. Zo schreven wij recentelijk nog over de COOP en de DEEN.

Carrefour maaltijdbox

imply You Box: Sinds oktober 2016 is er in belgie een nieuwe maaltijdbox speler. Carrefour timmert al flink aan de weg met hun foodbox. Het voordeel; zelf je recepten kiezen. Je kunt elke week 9 nieuwe recepten vinden en een selectie maken van wat jouw persoonlijk lekker lijkt. Zo is de Carrefour maaltijdbox dus erg persoonlijk. Helaas worden deze maaltijdbox nog niet aan huis bezorgd. Je zult een filiaal van Carrefour moeten bezoeken om dit boodschappenpakket te kunnen verkrijgen. Je besteld hem elke week gemakkelijk online via de site van Carrefour. De box heet de Simply You Box.

Bestel Simply You box

carrefour-maaltijdbox

Colruyt maaltijdbox

Ja je leest het goed. Ook supermarktketen Colruyt komt met een eigen box. De Colruyt maaltijdbox wordt ook niet thuisbezorgd. Je moet een Colruyt supermarkt bezoeken om je bestelling af te halen. Wel iets anders dus, dan hellofresh bijvoorbeeld. Colruyt ziet de maaltijdbox markt echt als groeikans. De naam van deze foodbox is nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk of je zelf gerechten kunt kiezen of dat de recepten al vast staan. De website van Colruyt is hierover ook niet niet heel concreet. Wanneer de Colruyt maaltijdbox officieel gelanceerd wordt kunnen we hier inhoudelijk meer over zeggen.

Colruyt-maaltijdbox

Delhaize maaltijdbox

Een van de grote supers uit België, de Delhaize, is ook met een maaltijdbox gekomen. De naam van deze box is Click & Cook. De Delhaize maaltijdbox is compleet en inspirerend. Met kwalitatieve ingredienten en unieke recepten kan dit pakket best eens gaan verrassen. Het product in het nieuwe jaar op de Belgische markt gekomen. Het voordeel is one-stop shopping, zoals ze het zelf noemen. Deze maaltijdbox is geïntegreerd in de Delhaize webshop. Daar bestel je ook je andere boodschappen. Vervolgens kun je de maaltijdbox laten thuisbezorgen door de bezorgservice. De keuze in recepten is bij Delhaize nog groter dan andere foodboxen. Je bent volledig vrij in het kiezen van recepten voor 2 of 4 personen.

Delhaize-maaltijdbox

Foodbag & 15gram
Naast deze grote aanbieders en supermarkten in België kennen we ook nog een aantal niche spelers. In België kun je namelijk ook terecht bij 15gram en foodbag. Deze bedrijven focussen zich op gezonden maaltijden voor gezinnen en jongvolwassenen. Voedzame maaltijden met lokale Belgische invloeden. De prijzen van deze boxen liggen gemiddeld wel iets hogen dan die in Nederland. Dit geldt overigens ook voor bijvoorbeeld HelloFresh en Marley Spoon.