De Krat en de Streekmolen gaan samenwerken

Maaltijdbox de Krat en de Streekmolen gaan samen verder: De duurzame biologische maaltijdbox de Krat en de Streekmolen zijn gefuseerd per 1 maart 2020. Met deze fusie wordt operatie, logistiek en inkoop gebundeld, wat grote voordelen biedt qua efficiency, kwaliteit en kosten. Klanten zijn ingelicht en merken weinig van de fusie.

Fusie tussen de Krat en Streekmolen

De Streekmolen is verhuisd naar Amsterdam en loopt mee met de logistiek en distributie van de Krat. Dit gebeurt vanuit een nieuwe locatie in Aalsmeer. Cuperus BV, die de foodfillment verzorgt voor beide partijen verhuist daar deze week naartoe. In dit nieuwe pand kunnen verschillende online food partijen nog beter bediend worden.

Waarom samenwerken?
Tessa Venker, directeur de Krat: “De filosofie van de Krat en de Streekmolen zijn gelijk. We willen eerlijke producten, rechtstreeks van de boer naar de consument brengen. Onze doelgroepen en klantenbestand sluiten dan ook naadloos aan. Het is een perfecte match!“ “De Krat heeft al jaren een geweldige reputatie op het gebied van klantenservice, inspirerende recepten en mooie ingrediënten. Voor ons was het overduidelijk dat we bij elkaar pasten. Dit is ook gebleken uit de bijna geruisloze overgang met onze klanten, en dat de fusie ook positief zal uitwerken op onze klanten“, aldus Wiebe Visser, directeur van de Streekmolen.

Informatie over de Krat

De Krat heeft tot doel een bijdrage te leveren aan een eerlijke en duurzame voedselketen en een gezonde samenleving. Bij de Krat wordt er gekookt met de seizoenen mee omdat dat het meest duurzaam is, het meest gezond en bovendien het lekkerst. De Krat haalt alle groenten, fruit, vlees, zuivel en eieren uit Nederland, direct van duurzaam opererende telers, leveranciers en producenten. Zo van de boer op de keukentafel. In de recepten wordt met zoveel mogelijk groente gekookt en bijzondere of vergeten groente worden daarbij niet geschuwd. De Krat begon 10 jaar geleden in Amsterdam als eerste met het op vrijdag thuisbezorgen van duurzame en lokale seizoensproducten en is sinds 5 jaar B-Corp gecertificeerd. Inmiddels levert de Krat landelijk verschillende soorten kratten, meerdere dagen in de week aan verschillende doelgroepen. Lees ook onze review over de krat.