Ekomenu introduceert biologische Légumaises

Belgische Ekomenu chef Frank Fol heeft een serie biologische Légumaises ontwikkeld: lekkere en gezonde groentesauzen zonder conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme toepassingen. Een ideale smaakmaker voor mensen die een supersnelle (gezonde) maaltijd willen bereiden, voor snackende kinderen en drukke ouders.
Légumaise is een verse groente-emulsie op basis van groentesaus met maximaal 15% koolzaadolie. Het bevat per kilogram minstens 1 kilogram verse rauwe groenten. Biologische Légumaise is een 100% natuurlijk product zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De vijf verschillende Légumaises zijn klaar voor gebruik en kunnen zowel koud als warm verwerkt worden.

25%
Bekijk code
ekomenu-logo-2019

25% korting bij Ekomenu

Bestel je Ekomenu maaltijdbox nu met 25% voordeel.
Bekijk kortingscode

Vijf verschillende soorten Légumaise te verkrijgen bij Ekomenu

Ekomenu gebruikt de Légumaises al in de recepten van de maaltijdboxen en lanceert vandaag een mixpakket in haar webshop. De Légumaises zijn onderdeel van de Groene Apotheek van Ekomenu. Er zijn vijf verschillende soorten verkrijgbaar, elk met hun unieke smaak en gezonde voedingsstoffen:

  • Légumaise Wortel-gember is van nature een bron van vitamine A en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat maar liefst 95 gram groenten.
  • Légumaise Kokos rode curry is van nature een bron van vitamine C en foliumzuur en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat maar liefst 105 gram groenten.
  • Légumaise Rode paprika-tijm is van nature een bron van vitamine C en foliumzuur en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat maar liefst 105 gram groenten.
  • Légumaise Gele paprika is van nature een bron van vitamine C, kalium en foliumzuur en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat maar liefst 108 gram groenten.
  • Légumaise Tomaat basilicum is van nature een bron van vitamine C en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat maar liefst 92 gram groenten!

Recepten met Légumaise in de maaltijdbox

De Légumaises zijn al terug te vinden in de recepten van Ekomenu. Wat dacht je van flammkuchen met spek en kastanjechampignons en de Légumaise Rode paprika-tijm? Of de Légumaise Tomaat basilicum met verse ravioli, of als dressing bij een Poké Bowl? Daarnaast kunnen de Légumaises een heerlijke toevoeging zijn als groentedip bij een hapjesplank. Of zelfs als smaakmaker op een boterham met kaas. De culinaire mogelijkheden zijn eindeloos! Hieronder vast een voorproefje van een paar van onze Légumaise recepten.

Koolzaadolie duurzaam en gezond
Koolzaadolie is supergezond en heeft het laagste percentage verzadigde vetzuren van alle plantaardige oliën. Ook bevat het veel vitamine E en K, antioxidanten, waardevolle Omega-3 en Omega-6 vetzuren en een hoog gehalte onverzadigde vetzuren. Wist je dat deze olie een heel duurzaam en verantwoord product is? Niet alleen omdat het uit Nederland en België komt, maar ook omdat de teelt van koolzaad ook nog eens een belangrijke bijdrage levert aan het op peil houden van de sterk teruglopende bijenstand, mits de koolzaad onbespoten is.