Top 10 HelloFresh lasagne recepten

Een heerlijk lasagne maken. Tegenwoordig is dat niet moeilijk meer. Met de Italiaanse HelloFresh specialiteiten zoals een lasagne zet je binnen korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Lasagne is familie van de ovenschotel. Het recept wordt al eeuwen gemaakt en is zéér populair onder de pasta’s. Het wordt daarom ook wel gezegd dat de lasagne uit Italië komt omdat daar ook de pasta’s vandaan komen. De bereiding is vrij eenvoudig. Iedere lasagne wordt gemaakt met bladen; ook wel ‘pasta bladen’ genoemd. In deze blog vertellen we je alles over deze heerlijke gerechten, deze we onze top 10 HelloFresh lasagnes en kun je meer lezen over de Italiaanse recepten in de maaltijdbox.

Top 10 HelloFresh lasagnes

  1. Romige lasagne met gerookte zalm, spinazie en tomaat
  2. Romige lasagne met prei en courgette
  3. Lasagne met gegrilde groenten en rundergehakt
  4. Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus
  5. Lasagne met kipgehakt, broccolisaus en belegen kaas
  6. Lasagne met champignon-roomsaus met bloemkool en geurige tijm
  7. Lasagne bianco met kastanjechampignons en oude kaas
  8. Lasagne met pompoen en grana padano
  9. Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano
  10. Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Tip: wist je dat er ook steeds meer vegetarische varianten van deze recepten komen? Je kunt deze gerechten namelijk heel eenvoudig maken met veel groenten en kaas. Je hoeft daarvoor geen extra vleesvervangers toe te voegen. 

De basis van dit Italiaanse gerecht

Lasagne bladen zijn van essentieel belang in een lasagne. Gemiddeld genomen zijn de pasta bladen welke worden gebruikt voor een lasagne zo’n 10 a 15 cm groot in doorsnede. Pasta bladen kunt u vinden in het vriesvak bij de lokale supermarkt, indien je het leuk lijkt om zelf pasta bladen te maken is dit uiteraard ook mogelijk. Dit is een behoorlijk werkje en neemt veel tijd in beslag. De basis van elke lasagne bestaat uit een aantal ingrediënten:  voorgekookte, beetgare plakken pasta, verse tomaten of purree uit een potje, gehakt over andere vulling, parmezaanse kaas en bechamelsaus. Natuurlijk zijn er tal van soorten lasagne, maar de basis van de recepten is eenvoudig en kent weinig variatie.

Kant en klaar of zelf koken met een maaltijdbox?
Waarom je geen kant en klare lasagne wilt kopen? Een eenvoudige manier van lasagne maken is naar de supermarkt gaan en een kant en klare lasagne kopen. Wij zijn van mening dat je dit beter niet kunt doen aangezien het maken van dit recept erg meevalt qua tijd. Het is echt zonde om het niet zelf te maken. In kant en klare producten zit vaak geen echte kaas. Ze gebruiken hiervoor een goedkoop alternatief: analoogkaas genoemd. Door te koken met een maaltijdbox haal je altijd voldoende ingredienten in huis om lekkere warme Italiaanse maaltijden te kunnen bereiden. Tip: lees ook meer over de risotto’s van HelloFresh.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.