Risotto recepten van HelloFresh – 12 Italiaanse Risotto’s!

Wie is er niet gek op de Italiaanse keuken? Bij HelloFresh kunnen we regelmatig lekkere pizza’s, spaghetti’s of lasagne koken. Maar wist jij dat er ook hele lekkere risotto recepten te kiezen zijn? Doorgaans kun je om de week wel een lekkere gevarieerde risotto van HelloFresh kiezen in jouw box. Zowel vegetarische als met vis of vlees. Inmiddels staan er meer dan 45+ recepten op de website. In deze blog vertellen we je meer over deze maaltijden en delen wij natuurlijk onze eigen top 12 risotto maaltijdbox-recepten.

Wat is risotto?

Risotto is een traditioneel Italiaans rijstgerecht. De bereiding verschilt met normale rijst. In veel recepten wordt er namelijk gebruik gemaakt van de kooktechniek waarbij men eerst de korrels aanbakt in de pan. Na enkele minuten wordt de bouillon toegevoegd waarin de rijstkorrels worden gaargekookt. Vaak op laag vuur, samen met kruiden en groenten. De gemiddelde kooktijd van deze HelloFresh gerechten bedragen ongeveer 45 minuten (tussen de 40 en 50 minuten). De meeste tijd gaat zitten in het koken van de risotto en niet in het snijden van groenten en andere voorbereidingen.

€90
Bekijk code
hellofresh-kortingscodes-actueel

HelloFresh tot €90 korting

Bestel jouw eerste 4 boxen met een korting tot €90!
Bekijk kortingscode

Welke soorten recepten zijn er?

Er wordt door bijvoorbeeld HelloFresh heel veel gevarieerd in de recepturen. Zo zijn er vegetarische / vegan recepten te kiezen, maar kun je ook gerechten met vlees en vis selecteren. De basis bestaat altijd uit de rijst in combinatie met 1 of meerdere groenten en kaas (doorgaans mozzarella). Om jou een idee te geven van de verschillende combinaties die je kunt verwachten staat hieronder een lijstje met 12 ideeën / suggesties:

Top 12 HelloFresh risotto’s

  1. Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie met mascarpone en Italiaanse kaas
  2. Groene risotto met ham en spinaziepesto met gegrilde courgette, citroen en verse basilicum
  3. Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen met mascarpone, champignons en krokante salie
  4. Lomfilet met risotto van orzo met spekjes, citroen en tijm
  5. Pittige risotto met bleekselderij en courgette met buffelmozzarella en basilicum
  6. Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat met piri-pirikruiden en verse peterselie
  7. Winterse risotto met aardpeer Met comté en hazelnoten
  8. Risotto met peterseliewortel en heekfilet met basilicumcrème en oude kaas
  9. Risotto met venkel en gekruide varkensworst Met mascarpone en grana padano
  10. Orzo-risotto met roodbaarsfilet Met spekjes, venkel en courgette
  11. Risotto met aubergine en provolone Met prei en verse peterselie
  12. Risotto met groene asperges en eekhoorntjesbrood Met portobello uit de oven

Hoe gezond is risotto?
Deze rijstsoort bevat veel zetmeel. Door de combinatie met veel groenten in de receptuur van HelloFresh kun je zeggen dat de maaltijden beste gezond zijn. Qua calorieën bevat risotto-rijst vergelijkbare voedingswaarden als normale rijstvarianten. Met name de kazen (oude kaas, mozerella, mascarpone en grana padano bevatten veel eiwitten en vetten.

Hoe lang moet je risotto koken?
Er zijn verschillende soorten risotto. Je hebt rijstkorrels die snel water kunnen opnemen, maar ook varianten die daar meer tijd voor nodig hebben. Over het algemeen kunnen we zeggen dat je risotto tussen de 25 en 30 minuten moet laten koken (nadat je de korrel eerste hebt aangebakken in de pan).

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.