Maaltijdbox afstemmen op je persoonlijke levensstijl

Misschien heb jij het al wel gelezen; Ekomenu heeft een nieuw concept aangekondigd; een maaltijdbox met gerechten die passen bij jouw persoonlijke DNA profiel. Door het doen van een DNA test krijg je inzicht en advies voor je persoonlijke levensstijl. Waar ben jij gevoelig voor? Wat heb jij dagelijks nodig? In deze blog leggen we aan de hand van de website van Ekomenu uit wat je kunt verwachten. Wij hebben dit zelf nog niet getest:

Gezondere voeding door inzicht in DNA

Je kunt je gezondheid beïnvloeden door met je voeding optimaal in te spelen op de gevoeligheden van je lichaam. Als je je lichaam goed kent kun je betere leefstijlkeuzes maken. Je bent dan beter in staat de juiste gerechten op tafel te zetten voor jezelf en je gezin. Heb je mogelijk een allergie? Wil je weten wat de invloed van jouw DNA kan zijn op je leefstijlkeuzes? Of wat bijvoorbeeld je cholesterol of vitamine D waarden zijn en wat dit betekent voor je leefstijlkeuzes? Of welke invloed je darmflora heeft op je gezondheid en hoe je die kan beïnvloeden vanuit je voeding? Voedingsdeskundigen, diëtisten en steeds meer artsen kunnen je daarbij helpen. Vraag het aan het team van Ekomenu, zij kunnen je verder helpen. Of doe een van onze testen. Ekomenu biedt in samenwerking met Mijn Labtest enkele basistesten aan die je helpen ontdekken welke leefstijl en welke menu het beste bij jou past.

Ekomenu werkt samen met Mijn Labtest

Onze genen hebben een belangrijke invloed op onze gezondheid en vitaliteit. Altijd al willen weten hoe jouw DNA precies in elkaar zit? Dat kan! In samenwerking met ‘Mijn Labtest’ is het mogelijk om een DNA test te laten doen via Ekomenu. Kom erachter waar jouw lichaam behoefte aan heeft om de beste versie van jezelf te zijn. Via Mijn Persoonlijk Menu van Ekomenu is het mogelijk om jouw leefstijl zodanig in te vullen dat het maximaal past bij jouw lichaam aan de hand van jouw DNA. De leefstijlkeuzes en overgevoeligheidsalerts binnen Mijn Persoonlijk Menu maken het voor iedereen mogelijk om het helemaal op maat te maken voor jouw lichaam en leefstijl.

Wat te doen na de DNA test?

Je kunt via Mijn Persoonlijk Menu je keuzes maken zodat je optimaal kan inspelen op jouw gevoeligheden. Stap 1 is dat je kiest voor jouw ideale leefstijl, dat doe je op basis van jouw test resultaten in combinatie met je persoonlijke voorkeuren. Komt er uit jouw test dat jouw reactie op vetten nadelig is? Dan kun je kiezen dan voor de leefstijl ‘Afvallen’. Of reageert jouw lichaam negatief op koolhydraten? Kies dan voor de leefstijl ‘Koolhydraatarm’. De leefstijl ‘Variatie’ bevat een volledige gevarieerde en gebalanceerde voeding. Op deze manier krijgt jouw lichaam diverse vitaminen en mineralen binnen.