Lekker én gezond: Overnight oats in de maaltijdbox!

Wil je je ochtendroutine vereenvoudigen en tegelijkertijd genieten van een gezond en heerlijk ontbijt? Ontdek de wondere wereld van overnight oats! Overnight oats zijn haverkorrels die een nacht lang weken in een vloeistof – meestal yoghurt, melk of een plantaardig alternatief. Dit resulteert in een romige, voedzame kom vol heerlijke smaken en texturen, helemaal klaar voor je om van te genieten bij het ontwaken. Het is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel gezond. Overnight oats zitten boordevol vezels, bevatten langzame koolhydraten en zijn een bron van essentiële voedingsstoffen. Het is ook heel handig dat je het vooraf kunt maken. Je kunt je overnight oats vooruit plannen en in één keer meerdere porties voor de komende dagen klaarmaken. Zo heb je altijd een snel, gemakkelijk en voedzaam ontbijt bij de hand. Het goede nieuws is dat je nu ook Overnight oats bij je HelloFresh box kunt bestellen. In deze blog vertellen we je daar alles over!

Nieuw: Overnights Oats bij HelloFresh

Het heeft eventjes geduurd, maar de overnight oats staan nu ook ein-de-lijk op het menu bij helloFresh! In de Markt vindt je nu Overnights oats op 3 manieren. Dit is 3x ontbijt voor 2 personen. Ze hebben nu 3 heerlijke smaken: appel-kaneel, pistache-framboos en kiwi-kokos. Je kunt ze gewoon bij jouw gebruikelijke HelloFresh box kiezen en het wordt allemaal in één keer bezorgd, super makkelijk! De Overnight Oats van HelloFresh zijn ideaal als ontbijt, of gewoon als tussendoortje op een ander moment van de dag. Uiteraard wordt het inclusief handige receptkaart en geportioneerde ingrediënten bezorgd. Bekijk ook meer informatie over de HelloFresh ontbijtbox.

  • 3 keer ontbijt voor 2 personen
  • In de smaken appel-kaneel, pistache-framboos en kiwi-kokos
  • Met havermout, chiazaad, vers fruit, nootjes en diverse toppings
  • Je bereid de havermout een dag van tevoren. Tip: bereid ze alle 3 tegelijk en je hebt meteen 3 ontbijtjes klaar!

overnight-oats-een-perfect-ontbijt

Waarom zijn geweekte havervlokken het perfecte begin van jouw dag?

Overnight oats zijn een voedzaam ontbijt dat je een kickstart geeft om je dag te beginnen. Hier zijn een paar redenen waarom ze zo gezond zijn:

  • Rijk aan vezels: Havermout is een natuurlijke bron van vezels. Vezels zorgen voor een langer verzadigd gevoel en bevorderen een goede spijsvertering.
  • Boordevol eiwitten: Chiazaadjes die je vaak in overnight oats-recepten terugvindt, zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -opbouw. Eventueel kan het ook met quinoa!
  • Gezonde vetten: Het toevoegen van noten of zaden levert gezonde vetten. Deze zijn cruciaal voor de algehele lichaamsfunctie en hartgezondheid.
  • Langzame koolhydraten: Havermout bevat langzame koolhydraten die langzaam worden vrijgegeven in je bloedbaan. Dit zorgt voor een stabiele energievoorziening gedurende de ochtend.
  • Vol vitamines en mineralen: Door vers fruit toe te voegen, krijg je een flinke dosis vitamines en mineralen binnen. Deze zijn essentieel voor een goede gezondheid en het goed functioneren van je lichaam.
  • Laag in calorieën: Overnight oats zijn relatief laag in calorieën, vooral als je kiest voor magere melk of plantaardige alternatieven. Dit kan helpen bij gewichtsbeheersing.
  • Genoeg redenen dus om deze smaakvolle en makkelijk te bereiden ontbijtoptie aan je routine toe te voegen!

Ik heb geen HelloFresh! Kan ik het zelf maken?

Je hebt natuurlijk niet persé HelloFresh nodig om overnight oats te maken. Hieronder vertellen we je in het kort wat je nodig hebt en hoe je het supersnel en simpel zelf maakt!

Boodschappenlijstje:

  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 250 ml melk (of plantaardige alternatief)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop
  • Een handvol vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld bessen, banaan, appel)
  • Een handvol noten naar keuze (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, hazelnoten)

Stappenplan zelf overnight oats maken:

  1. Mix de droge ingrediënten: Voeg in een kom of glazen pot de havermout en chiazaad samen.
  2. Voeg de vloeistof toe: Giet de melk in de kom of pot.
  3. Voeg smaak toe: Roer het vanille-extract en de honing of ahornsiroop erdoor.
  4. Laat het weken: Dek de kom of pot af en laat het mengsel minstens 6 uur (of gedurende de nacht) in de koelkast weken.
  5. Voeg toppings toe: Voeg de volgende ochtend het verse fruit en de noten toe.
  6. Geniet! Eet direct of neem mee voor onderweg.

Veelgestelde vragen

Wat zijn overnight oats?
Overnight oats zijn havermoutvlokken die je een nachtje in melk of een plantaardig alternatief laat weken. In de ochtend is je havermout zacht, romig en klaar om te eten. Je kunt het verrijken met allerlei heerlijke toppings zoals vers fruit, noten en zaden.

Waarom zijn overnight oats zo populair?
Overnight oats zijn populair omdat ze makkelijk te bereiden zijn, enorm veelzijdig en supergezond. Ze zijn ideaal voor drukke ochtenden – je maakt ze de avond ervoor klaar, en in de ochtend heb je een heerlijk en voedzaam ontbijt klaar om te eten.

Wat zijn de meest populaire smaken overnight oats?
De smaakvariaties voor overnight oats zijn eindeloos! Maar enkele populaire combinaties zijn: appel-kaneel, pindakaas-banaan, bosbessen-citroen en mango-kokos en pistache-framboos. Experimenteer en ontdek je eigen favoriete mix!

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.