HelloFresh maaltijden met Noedels – Lekkere noodles recepten

De National Pasta Association definieert pasta als een deeg gemaakt van durumtarwe en water en in verschillende vormen beschikbaar is. Naarmate onze kennis van voedselintoleranties en smaakvoorkeuren groeit, gaat de moderne wereld van pasta er een beetje anders uitzien, met allerlei verschillende granen die worden gebruikt om glutenvrije variëteiten te creëren, enz. Noedels zijn niet gekoppeld aan één enkelvoudig graan. Van boekweitnoedels tot rijstnoedels, yamnoedels en tarwebloemnoedels, er is geen gebrek aan keuze. Noedels kunnen met van alles worden gemaakt, van wortelgroenten tot tapiocameel, mungbonenzetmeel, zeewier en rijstmeel. Ze kunnen worden uitgerekt, getrokken, opgerold, gesneden en gedraaid. Ze zijn te vinden in recepten van soepen, salades, stomende bouillons, roerbakschotels en in bijgerechten. Ze kunnen zijdezacht, dik en taai zijn, en vers of gedroogd. De wereld van noedels is rijk en enorm en we zijn hier om een ​​paar van de verschillen op te splitsen die zich voordoen tussen pasta en noedels. In deze blog bespreken we de lekkerste HelloFresh recepten met noedels en vertellen we je mee over de verschillende soorten noedels.

Top 10 HelloFresh recepten met noedels

Onze redactie is gek op traditionele ‘noodles’. We hebben de afgelopen jaren verschillende maaltijden geprobeerd en gekookt. Hieronder vind je onze persoonlijke top 10 HelloFresh noedels gerechten. Zowel soepen als normale warme maaltijden. Er wordt gewerkt met diverse type ingredienten. Daarover later meer. Zo vind je smalle / kleinere noodles terug, maar ook wat meer dikkere en langere varianten. Elke soort heeft zijn eigen smaak en ‘bite’.

  1. Beef teriyaki met volkoren noedels met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad.
  2. Noedels met gekruide kippendij met roerbakgroenten en rode peper.
  3. Noedels met meiraap in curry-kokossaus met peultjes en pinda’s.
  4. Snelle vegetarische curry-noedelsoep met Javaanse wokpasta en gekookt ei.
  5. Wok met knoflookgarnalen en Oosterse groentemix met noedels, verse gember en pinda’s.
  6. Pittige kippensoep met noedels met champignons, broccoli, prei en courgette.
  7. Thaise noedelsoep met kip en gele wortel met kastanjechampignons, Chinese kool en koriander.
  8. Kokos-noedelsoep met sugarsnaps Met Chinese kool en gekookt ei.
  9. Gehaktballetjes in sticky saus met noedels met sperziebonen en taugé.
  10. Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen met spitskool, wortel en een zachtgekookt eitje.

Soorten Noedels vergelijken

Lang en bochtig (zoals de noedels zelf) is de geschiedenis van dit uiterst belangrijke voedsel dat terug gaat tot 4000 jaar geleden. In China werd een oud aarden gerecht gevonden en dit gerecht bevatte resten van oude noedels uit de Han-dynastie. Noodles vertakten zich vanuit China naar Japan in de 9e eeuw en vervolgens naar Korea in de 14e eeuw voordat ze de oceaan overstaken. Nu zijn noodles een van ‘s werelds favoriete gerechten en te vinden in verschillende varianten:

  • Lo mein: Een dikke soort eiertarwenoedel die veel gebruikt wordt in het gerecht Lo Mein. Lo Mein ontleent zijn bestaan aan het Chinese Lao Mian, wat noedels roeren of mengen betekent. Omdat Lo Mein in de VS zo’n populair gerecht is geworden, wordt de naam vaak gebruikt om niet alleen naar het gerecht te verwijzen, maar ook naar het soort noedel dat in het gerecht wordt gebruikt.
  • Ramen: De Japanse versie van noedels, ramen noedels, worden vaak gevonden terwijl ze sudderen in een lekkere soep. Deze noedels worden gemaakt op basis van tarwe en zijn dun en traditioneel altijd vers met een fantastische bite. Ze krijgen hun gouden textuur door de toevoeging van alkalische zouten – traditioneel zou dit kansui zijn (een oplossing van kaliumcarbonaat en bakpoeder).
  • Soba: In het noorden van Japan worden Soba-noedels gemaakt van boekweit en mede hierdoor krijgen ze hun donkerdere kleur. Een aardse en licht nootachtige smaak kenmerkt Soba noedels voor een fris en gezond gevoel tijdens het eten. Ze bevatten meer eiwitten en vezels dan sommige andere noedels en zijn zowel heerlijk als ze warm en/of koud worden geserveerd.
  • Udon: Deze eenvoudige eiernoedel heeft zoveel te bieden en is technisch gezien vrij gelijkaardig aan de Lo Mein-noedel. Deze brede categorie heeft veel vertakkingen en veel Chinese tarwenoedels vallen onder de categorie ‘eiernoedels’. Een veerkrachtige textuur en een grote verscheidenheid aan diktes zorgen ervoor dat eiernoedels bij zowat elk gerecht passen. Van brede wonton-eiernoedels tot verse en dune varianten. Meng ze in je soep of verwerk ze in een frisse zomersalade – ze zijn in alle opzichten heerlijk.
  • Mung bean: De mungboonnoedels, ook wel glasnoedels genoemd, zijn gemaakt van een eenvoudige combinatie van mungbonenzetmeel en water. Deze noedel is transparant en superdun en wordt omschreven als een uitstekende bron van calcium. De mungboonnoedel is in veel culturen te vinden en wordt gebruikt in Chinese roerbakgerechten, gekruide Thaise salades en zelfs ijstoppings in India.
  • Hokkien noedels: Ze zijn dik en geel en erg sterk. Hokkien-noedels komen oorspronkelijk uit China, maar zijn ook te vinden in populaire gerechten uit Maleisië en Singapore. Deze noedels worden opgeklopt van tarwebloem en eidooiers (waardoor ze die gouden kleur krijgen). Ze kunnen zacht en taai zijn als ze aan soepen worden toegevoegd of je kunt ze bakken tot ze helemaal krokant zijn.
  • Shirataki-noedels: De Shirataki-noedels zijn koolhydraatarm en caloriearm en niet te vergeten veganistisch (100% plantaardig) en glutenvrij. Voor mensen met dieetwensen kan Shirataki een uitkomst bieden. Deze bleek en licht doorschijnende noedels bestaan voor 97% uit water en vermengd met glucomannanvezels die het zijn vorm en fantastische taaie textuur geven.
  • Rijst noedels: Rijstnoedels worden voornamelijk gemaakt van rijstmeel en water. Deze noedels zijn te koop in verschillende soorten en maten en zijn vers en/of gedroogd in bundels te vinden. Ze zijn geweldig lekker in snelgebakken roerbakgerechten, salades en heerlijke soepen die wat meer inhoud nodig hebben. Ze hebben een milde smaak en zachte textuur. Rijstnoedels hebben ook een variërende dikte, dus je kunt linten of draden kiezen, afhankelijk van wat er kookt.

Wekelijks nieuwe HelloFresh gerechten met Noodles

Gemiddeld kun je elke week wel 1 recept kiezen voor jouw maaltijdbox waarin dit ingredient is verwerkt. Misschien heb je een voorkeur voor een soep, liever een wokgerecht of juist een salade? Het is een product dat veel vulling heeft maar biedt weinig goede voedingswaarden (veel koolhydraten). Let hierop wanneer je deze recepten kiest. Mensen die liever koolhydraatarm eten kunnen deze gerechten doorgaans beter vermeiden of het ingredienten uit het recept halen. Toch is het een populaire keuze voor veel maaltijdbox abonnees. De recepten zijn eenvoudig te koken, doorgaans snel klaar en smaken heerlijk.

 

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.