7 lekkere Quiche gerechten van HelloFresh

Een quiche is een hartige taart van Franse oorsprong, gemaakt met een krokante, korte korst en een romige vulling van eieren, room of melk, en diverse ingrediënten zoals groenten, kaas en vlees. De korst is gemaakt van bloem, boter, zout en water en wordt blind gebakken om stevigheid te garanderen. De vulling varieert, maar klassieke opties zijn quiche Lorraine, met spek en Gruyère kaas, of quiche met spinazie en geitenkaas. Quiches kunnen warm of koud worden geserveerd en zijn perfect voor brunch, lunch, of diner, en ook geschikt voor feestjes en picknicks. Ze zijn eenvoudig aan te passen aan persoonlijke voorkeuren en dieetwensen, zoals vegetarisch of glutenvrij. In deze blog gaan we verder in op de verschillende mogelijkheden die HelloFresh in deze categorie te bieden heeft.

7 lekkere HelloFresh Quiche recepten

HelloFresh is een grote aanbieder van maaltijdboxen, dat verse ingrediënten en recepten rechtstreeks bij jou als klant thuisbezorgt. Het doel is om gezond koken gemakkelijker, toegankelijker en leuker te maken, zelfs voor mensen met een drukke agenda. Klanten kiezen wekelijks uit een gevarieerd menu en ontvangen alle benodigde ingrediënten in de juiste hoeveelheden, samen met stapsgewijze receptkaarten. HelloFresh biedt maaltijden voor verschillende dieetvoorkeuren, zoals vegetarisch, caloriearm en familievriendelijk. Juist Quiche recepten passen daar goed bij. Hieronder hebben we daarom onze persoonlijke suggesties van 7 smaakvolle Quiches van HelloFresh op een rijtje gezet.

  1. Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas met uienchutney en walnoot
  2. Quiche met broccoli en oude kaas met cherrytomaten en oregano
  3. Quiche met ham, broccoli, courgette en doperwten
  4. Quiche met aubergine en tomaat met tomatensalade en Italiaanse kaas
  5. Quiche met broccoli en oude kaas met een extra salade van radijs, appel en gemengde sla
  6. Quiche pompoen met spek en champignons
  7. Quiche combinatie – Gehakt met prei & groene groente

Hoe moet je een Quiche maken?

  • Maak de korst: Meng 250 gram bloem, een snufje zout, en 125 gram koude, in blokjes gesneden boter in een kom. Wrijf de boter met je vingers in de bloem tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Voeg 4-5 eetlepels koud water toe en meng tot een deeg. Kneed kort, vorm een schijf, en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ongeveer 3 mm. Bekleed een ingevette quichevorm (24 cm) met het deeg, druk het goed aan en snijd overtollig deeg af. Prik de bodem in met een vork en bedek met bakpapier en bakbonen. Bak 15 minuten blind, verwijder dan bakpapier en bonen en bak nog 5 minuten.
  • Bereid de vulling: Klop 4 eieren, 250 ml room (of melk) en zout en peper in een kom. Voeg je favoriete ingrediënten toe, zoals gebakken spek en geraspte Gruyère voor een quiche Lorraine, of gestoomde spinazie en verkruimelde geitenkaas voor een spinazie-geitenkaasquiche.
  • Giet de vulling in de voorgebakken korst, verdeel de ingrediënten gelijkmatig en bak de quiche 30-40 minuten, of tot de vulling gestold en goudbruin is. Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Maaltijden met vlees/vis of vegetarisch/vegan?

Quiches met vlees of vis bevatten vaak ingrediënten zoals spek, ham, kip, zalm of garnalen, die smaak en textuur aan de vulling toevoegen. Quiche Lorraine, met spek en Gruyère kaas, is een populair voorbeeld van een quiche met vlees. Visquiches bevatten meestal zeevruchten zoals zalm, garnalen of krab en kunnen worden aangevuld met verse kruiden en groenten. Vegetarische quiches bevatten geen vlees of vis, maar richten zich op groenten, kaas en kruiden. Populaire combinaties zijn spinazie en geitenkaas, geroosterde groenten en feta, of champignons en Emmentaler. Vegetarische varianten bieden veel soorten smaken en texturen op basis van de gebruikte groenten en kaassoorten. Veganistische quiches gaan nog een stap verder en bevatten geen dierlijke producten. De traditionele eieren en room worden vervangen door plantaardige alternatieven zoals zijden tofu, kikkererwtenmeel of aardappelzetmeel, gemengd met plantaardige melk en smaakmakers zoals voedingsgist voor een kaasachtige smaak. De korst kan worden gemaakt met plantaardige margarine of olie in plaats van boter. Veganistische quiches zijn een geweldig alternatief voor mensen die een volledig plantaardig dieet volgen en kunnen net zo smakelijk en veelzijdig zijn als hun niet-veganistische tegenhangers.


Hoe lang duurt het bereiden van een quiche?
De bereidingstijd van een quiche is afhankelijk van de gekozen ingrediënten en stappen, maar over het algemeen duurt het ongeveer 30 minuten voorbereiding en 40-50 minuten baktijd. Voorbereiding omvat het maken en laten rusten van het deeg, het snijden en koken van de vulling en het mengen van het eiermengsel. Na het blind bakken van de korst en het toevoegen van de vulling, heeft de quiche nog eens 30-40 minuten baktijd nodig voordat hij klaar is om te serveren.

Is een quiche recept geschikt voor kinderen?
Een quiche kan zeker een kindvriendelijk gerecht zijn. Door de romige textuur en de veelzijdigheid van ingrediënten is het een aantrekkelijke optie voor jongere eters. Quiches kunnen worden aangepast aan de smaakvoorkeuren van kinderen door het gebruik van milde kazen en herkenbare groenten, zoals broccoli of paprika. Het is ook een uitstekende manier om kinderen te laten kennismaken met nieuwe smaken en groenten op een toegankelijke en smakelijke manier.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.