Wereldgerechten van HelloFresh – Nieuwe gerechten leren kennen!

Als Nederlander heb je vast en zeker vroeger (of nog steeds) traditionele Hollandse gerechten gegeten. Zoals een stamppot, gerechten met spruitjes, pannenkoeken, gekookte aardappels, gehaktballen en erwtensoep. Veel maaltijdboxen bieden echter ook steeds meer wereldgerechten aan. En dan hebben we het niet uitsluitend over de Chinese of Italiaanse keuken. De HelloFresh wereldgerechten zijn verrassend, smaakvol en gegarandeerd een succes voor het hele gezin. Je kookt met kruiden die je wellicht nog niet kent, gebruikt groenten die niet wekelijks op je bord liggen en kookt net even op een andere manier.

Wat zijn wereldgerechten?

Misschien ken jij de Knorr wereldgerechten wel uit de supermarkt. Dit zijn doorgaans pakjes met daarin een kruidenmix en sausjes voor een bepaalde maaltijd. Je moet zelf wel de missende boodschappen inkopen zoals groente, aardappelen/rijs en vlees/vis. De HelloFresh wereldgerechten worden natuurlijk compleet geleverd. Je ontvangt in je box alle ingrediënten die je nodig hebt om deze wereldse maaltijden te kunnen koken, inclusief duidelijke recepten. Wij van maaltijdbox.net zijn erg geïnteresseerd in de buitenlandse keuken en smaakinvloeden. Hieronder kun je onze top 10 wereldse maaltijden van HelloFresh bekijken. Maar eerst nog een kleine opsomming wat dit buitenlandse eten zo speciaal maakt:

  • Unieke kruiden en specerijen die een unieke smaak geven.
  • Leuke nieuwe kooktechnieken en ingrediënten.
  • (Vergeten)groenten die je net even op een andere manier klaarmaakt.
  • Gemiddelde bereidingstijd ligt wat hoger (30+ minuten).
  • Bij HelloFresh soms voor een premium prijs te kiezen (wereldkeuken-tabel).

Top 10 buitenlandse gerechten

Wil je echt eens wat unieks eten? Bestel dan dit jaar nog een van de onderstaande 10 recepten. Of je nu kiest voor een Bowl, gerecht met rijst of een ovenschotel: het is altijd smullen met deze wereldse gerechten. Verfrissende combinaties met bijvoorbeeld fruit vinden wij persoonlijk altijd erg lekker. Let op: voor sommige tips uit onze top 10 moet bij HelloFresh een extra vergoeding per portie worden betaald van €2,50 of €3,00. 

  1. Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje met sinaasappel en zoetzure komkommer-radijssalade.
  2. Bowl met miso glazed zalm met geroosterde broccoli en gemberrijst.
  3. Koreaanse-stijl gefrituurde kip met zoetzure groenten en broccolirijst.
  4. Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango met rijst, sojabonen, zeewiersalade en limoenmayonaise.
  5. Papillot van hele dorade met ratatouille met krieltjes uit de oven met peterseliemayonaise.
  6. Griekse salade met kippendij en parelcouscous met feta en citroen.
  7. Bao bun met sticky varkenshaas met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus.
  8. Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel met rijst en taugé.
  9. Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje met avocado en een salade.
  10. Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus met champignons, komkommer en cashewtopping.

Werelds koken tijdens een speciale gelegenheid

Veel mensen pakken door de weeks niet zo uit wat betreft koken. Toch kan het tijdens speciale gelegenheden zoals kerst of sinterklaas best leuk zijn om wat extra’s te doen. Kies daarom eens geen vertrouwde recepten maar ga iets bereiden wat je nog niet kent. Ga op avontuur en ontdek smaken uit andere landen en continenten. Laat je verrassen door specerijen, kruidenmixen en onbekende ingrediënten. Ons advies is altijd wel: lees de recepten extra goed door. Neem de tijd voor deze gerechten want dat betaalt zich altijd terug in meer smaak!

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.