Caloriebewuste recepten kiezen bij HelloFresh – Caloriearme maaltijden!

Een van de leefstijlen van HelloFresh is caloriebewust. Als jij vaste klant bent bij deze maaltijdbox heb je de gerechten wellicht al wel langs zien komen in het wekelijkse menu. Als je kijkt naar de voedingswaardentabel van deze recepten kun je opmerken dat het aantal calorieën per portie heel weinig is. Althans, veel minder dan bij de gemiddelde maaltijd van HelloFresh. In deze blog praten we je helemaal bij over dit onderwerp. Want wil jij namelijk wat kilo’s kwijt? Gezonder leven en op gewicht blijven? Dan kan deze HelloFresh caloriebewuste maaltijdbox uitkomst bieden. Zonder veel tijd te investeren haal jij een box in huis met verantwoorden en gezonde recepten. Zoals ze zelf zeggen: “Lekkere recepten boordevol groente (meer dan 250 g) en met minder dan 700 kcal – vlees, vis en vegetarisch.”

Welke caloriearme gerechten heeft HelloFresh?

Elke week kun je bij HelloFresh dus kiezen uit meer dan 4 “Caloriebewust maaltijden”. De hebben dit label gekregen in het overzicht zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen. Elke week wisselt het aanbod en kun je nieuwe gerechten met weinig calorieën per portie kiezen. Het menu is heel erg divers. Wij hebben hieronder een lijst geplaatst met onze top 10 maaltijden met caloriefocus. Er zijn zowel gerechten met vis en vlees en tevens vegetarische gerechten.

 1. Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers met sperziebonen en courgettelinten.
 2. Mini-tortilla’s met vegetarische kipstukjes met paprika, little gem en munt-yoghurtsausje.
 3. Wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes met gember-knoflookrijst en sperziebonen.
 4. Orzo met courgette en cherrytomaten met geraspte gruyère en rozemarijn.
 5. Duitse biefstuk met geroosterde broccoli met aardappelpuree en cranberryjus.
 6. Shakshuka met verse geitenkaas met krulpeterselie en een volkorenpuntje.
 7. Parelcouscous met chorizo en courgette met cranberrychutney en gemengde sla.
 8. Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven met Midden-Oosterse kruiden en smokey tomatenketchup.
 9. Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise.
 10. Sesamrijst met sticky paddenstoelen met taugé, zoetzure radijsjes en gember.

Effect van calorieën verminderen op hormonen

HelloFresh draagt graag bij aan een gezondere leefstijl door maaltijden aan te bieden die laag in de calorieën zitten. Insuline is een hormoon dat de meeste voeding opslaat in je spieren of als vetmassa. Dit hormoon word ook niet voor niets het opslag hormoon genoemd. Nou is het grootste probleem dat een redelijk aantal voedingsproducten insuline aanmaakt. Dit betekent dus dat je lichaam meer vet opslaat. Hieruit kun je ook in opmaken dat er ook een aantal voedingsproducten zijn die totaal geen insuline aanmaken. Hiervan kun je in principe ‘zoveel van eten als je wil en zeer weinig aankomen. Naast insuline, waar je 100% controle over hebt als je let op wat je eet, bestaat er ook nog een ander hormoon wat je gewicht beïnvloed namelijk: Cortisol. Dit is het stress hormoon. Iedereen heeft er wel eens last van, niet lekker in je vel zitten, een drukke periode, veel werk aan je hoofd etc. Zeker meer dan de helft van de Nederlanders eet meer in tijden van stress. Door het Cortisol hormoon word tijdens en na stress je vetreserves langer bewaart dan normaal en zullen er minder calorieën verbranden.

Blijvend focussen op gezonde voeding

Met de calorie-bewuste HelloFresh maaltijden weet je zeker dat je in ieder geval altijd een gezond, voedzame en gebalanceerde maaltijd eet. Iedereen kent de standaard afval dieet methode; sporten. Daarbij worden er veel calorieën verbrand en een bepaald caloriearm dieet gevolgd, dat ook altijd aardig resultaat kan geven. Uitsluitend op het moment van gebruiken. Echter, bij zo’n 75% van de Nederlanders die calorieën verbranden en afvallen, schiet het gewicht er naar een tijd ook weer net zo snel, en soms ook dubbel, zo snel weer op. Dus het belangrijkste onderdeel om (blijvend) op gewicht te blijven is om de juiste balans te creëren in je hormoonhuishouding:

 • Hoe weinig je ook eet, als je lichaam teveel insuline aanmaakt kan je nooit genoeg calorieën verbranden om af te vallen.
 • Hoe gezond je ook eet, als je teveel Cortisol aanmaakt blijf je altijd buikvet houden.
 • Hoe perfect je voedingspatroon ook is, als jouw lichaam te weinig groeihormoon aanmaakt zal je geen vet verbranden.
 • De meeste diëten brengen je schildklier van slag, waardoor je én gaat jojo-en én daarna moeilijker gewicht kunt kwijtraken. Je zult eerst je schildklier weer in balans moeten brengen voordat je kunt afvallen.

Calorieën verbranden om af te vallen

Wil je veel calorieën verbranden? Dan zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. De meeste bekende is natuurlijk gewoon een duursport volgen. Wat minder bekend is, is dat spieren een goede bijdrage leveren voor je dagelijkse calorieën verbranding. Je lichaam verbruikt ook in ruststand calorieën en je spieren gebruiken het grootste deel van de calorieën. Als je meer spieren gaat opbouwen dan zal je zelfs zonder iets te doen meer calorieën verbranden (in rust). Per kilo spieren kan je dagelijks zeker 75 calorieën verbranden in ruststand. Dit betekent dat het ook zeker aan te raden is om niet alleen een duursport te volgen maar ook met gewichten aan slag te gaan om het aantal calorieën dat je verbrandt te optimaliseren. Met 5 kilo spieren kan je dus wel 300 extra calorieën verbranden per dag. Er zijn enkele duursporten die beter werken dan anderen. Neem hardlopen, ongetwijfeld de beste duursport voor calorieën verbranden. Hardlopen en calorieën verbranden gaat logischerwijs beter samen dan bij wandelen. Toch is ook wandelen in een bos of park goed werken. Je kan een wandeling langer volhouden en het draagt bij aan je ontspanning. Er wordt aangeraden om minimaal 45 minuten een duursport te doen als je echt calorieën wilt verbranden. Als we kijken naar het aantal calorieën dat je kan verbranden per sport per uur dan is hardlopen een aanrader, maar ook fietsen, roeien en zwemmen zijn prima duursporten.