Foodbowl bij HelloFresh

Het is op dit moment populairder dan ooit bij HelloFresh in Nederland: de Foodbowl. Dit type maaltijd is over komen waaien uit het oosten (China, Indonesië, India, Japan etc). Bowlfood kent geen vast recept of samenstelling. Het kan een soep zijn (vooral met noodels), een gerecht met rijst en bami als basis of juist Hollandse aardappelen. Kenmerkend aan een Foodbowl in de maaltijdbox is dat deze altijd bestaan uit een basis-ingrediënt, aangevuld met verschillende soorten groenten en vleesvis of vegetarische vervanger. Doorgaans wordt het eten allemaal los naast en op elkaar in een kom of bord gelegd. Bowlfood is dus een overzichtelijke gezonde maaltijd, geschikt voor het hele gezin.

HelloFresh Bowlfood

Op dit moment is HelloFresh een van de aanbieders met een groot aantal verschillende bowlfood recepten in het assortiment. De maand April staat ook volledig in het teken van deze Bowls. Je kunt ze herkennen aan het specifieke label. Er zijn weken dat je kunt kiezen voor 2 variatie. Veel van deze gerechten zijn vegetarisch of veganistisch. Erg geschikt dus voor iedere leefstijl. Hieronder kun je enkele van onze favorieten bekijken:

Populaire Bowl’s in 2024

  • Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel met courgette-spaghetti en gemarineerde kikkererwten.
  • Snelle Mexicaanse bowl met avocado en ei met zwarte bonen, tomaten en limoen.
  • Mexicaanse bowl met kipfilet met rijst, bonen en mais.
  • Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel met spinazie, zoetzure rode biet en pittige room-chilisaus.
  • Rijstbowl met vegetarische schnitzel en sesam-gemberdressing met zoetzure rauwkost, gomasio en zoete Aziatische saus.
  • Falafelbowl met couscous en verse munt met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus.

Zijn de recepten ingewikkeld?
Nee, deze maaltijden zijn heel snel en simpel te maken. De meeste tijd gaat zitten in het snijwerk van de groenten en het vlees. Een kenmerk van dit type gerecht is ook dat er vaak ingrediënten rauw worden gegeten.

Wat is het verschil met een Poke of Poké?
Een Poke wordt eigenlijk altijd gemaakt met verse vis. In de Foodbowls van HelloFresh vinden we juist ook veel variatie zonder vis of vlees. Wanneer je een Poké besteld bij een restaurant wordt deze vaak ook geserveerd als  hors-d’oeuvre.

Een Aziatische Poké Bowl
De meest bekende gerechten zijn toch wel de Aziatische Poké Bowls met rijst, gewokte groenten en vis. Doorgaans met verse zalm. Ook de speciale noodlesoepen heb je vast wel eens op telvisie voorbij zien komen.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.