Stamppot recepten in de maaltijdbox – Oerhollandse & Wereldkeuken

Misschien doen we jou er wel helemaal geen plezier mee; stamppot. Veel Nederlanders zijn er echter dol op. Ook wordt er in steeds meer andere Europese landen stamppotten gegeten. Het zijn gerechten die vaak veel groente bevatten, eenvoudig te bereiden zijn en voor iedereen (ook kinderen) geschikt is. De tijd van uitsluitend stamppot boerenkool of hutspot is wel voorbij. Er wordt in ons land flink geëxperimenteerd met verschillende smaken, groenten, bereidingswijzen en vegetarische varianten. In deze blog zullen we er enkele bespreken.

Wat is een stamppot?

Een stamppot is een oerhollandse gerecht. Gekookte aardappelen worden geprakt en gemengd met een groente (bijvoorbeeld spinazie, boerenkool, ui, wortel etc). Traditiegetrouw eet men hier een rookworst bij (maar steeds vaker ook met vis of juist vegetarisch). Een heerlijke jus maakt het geheel af. Vaak voegt men ook kaas toe aan het gerecht en serveert men er een salade bij.


€90
Bekijk code
hellofresh-kortingscodes-actueel

HelloFresh tot €90 korting

Bestel jouw eerste 4 boxen met een korting tot €90!
Bekijk kortingscode

HelloFresh Stamppot recepten

Op dit moment zijn er bij HelloFresh stamppot-recepten te kiezen. Als klant kan een van onderstaande 7 recepten zomaar ineens tot de wekelijkse keuzemogelijkheden behoren. Je kunt standaard kiezen uit 13 gerechten per week. Afhankelijk van je type box kies je dan 3 tot 5 maaltijden die je die week wilt ontvangen. Kom je een heerlijk stamppotje tegen, dan moet je die dus gewoon eens proberen. De onderstaande 7 variaties kun je op dit moment tegenkomen in je maaltijdbox:

  1. Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas (Een Italiaans getinte stamppot met verse basilicum)
  2. Stamppot van pastinaak en bataat (Met veldsla, pecannoten en kruidenkaasblokjes)
  3. Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei (Met veldsla en hazelnoten)
  4. Gebakken makreel met stamppot van postelein, venkel en citroen
  5. Zomerse stamppot met gele cherrytomaten, feta en zonnebloempitten
  6. Stamppot met zuurkool, zoete appel en kipmerguez
  7. Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus en verse tijm)

Zijn deze recepten moeilijk te maken?
Nee, absoluut niet. Het koken van een stammpot is zeer eenvoudig. De basis van het gerecht (de gekookte aardappelen) en het koken van de groenten kan binnen 20 minuten klaar zijn. Je hoeft dan alleen nog vlees toe te voegen en het geheel te mengen en te stampen. Binnen 30 minuten kun je aan tafel. Hellofresh geeft de moeilijkheid van deze recepten niveau 1 (het meest eenvoudige niveau).

Direct een box uitproberen
Heb jij trek gekregen na het lezen van dit nieuwsbericht? Ga dan direct een box uitproberen met korting? Gebruik een van onze HelloFresh actiecodes en profiteer direct van 50% korting op de eerste box of 3 keer €15 korting op de eerste 3 boxen (uitsluitend geldig voor nieuwe klanten). Ontvang jij al wekelijks een box? Houdt dan de receptenkeuze goed in de gaten en kies een gezonde stamppot als de kans zich voordoet.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.