Review Kooc – Kant en klaar maaltijden van Kooc

Je leest het goed: Kooc kant-en-klaar maaltijd in de review deze week! We hebben alle 6 de maaltijden getest en geven in deze review een klein kijkje in de keuken van Kooc. Dit bedrijf dat is opgericht om kwalitatieve en gezonde kant en klaar maaltijden te maken is nog niet zo lang actief. Slechts enkele maanden worden de gerechten verkocht. Het is een uniek concept. Er zijn op dit moment “slechts” 6 verschillende smaken te kiezen. Op termijn komen hier extra producten bij (ook vegetarisch). De prijzen zijn standaard €8,95. Daarmee is het zeker geen goedkoop product. Benieuwd naar onze bevindingen? Lees hieronder dan verder!

Kooc kant en klare gerechten

Op de website kooc.nl wordt je gelijk duidelijk waar het hier om gaat; gemak en eenvoud. Snel een lekkere maaltijd op tafel zetten, en nog gezond ook; daar staan ze voor. De gerechten zijn Caseïnevrij, Lactosevrij, Glutenvrij, Zonder ongewenste toevoegingen en bovendien 100% biologisch. Recepten zijn geïnspireerd door Ralph Moorman (levensmiddelentechnoloog). Als je een bestelling plaatst op kooc.nl, wat al kan vanaf 3 maaltijden, worden ze snel bij je thuisbezorgd. Voor 10 uur in de ochtend besteld, morgen al in huis. Gekoeld bezorgd om de kwaliteit te kunnen waarborgen. De houdbaarheid staat netjes op de verpakking vermeld. Eventueel kun je de maaltijden invriezen zodat je ze langen vers kunt houden. De maaltijden zijn op te warmen in de oven, magnetron en eventueel op het fornuis. Hieronder zie je de 6 maaltijden die we gereviewd hebben. De maaltijden zijn nu ook bij ekomenu te bestellen.

WILDE ZALM MET RODE RIJST EN ZEEKRAAL
4.5 sterren – Aanrader!

LAMSCURRY MET BATAAT EN GROENTEN
2.5 sterren – Flauw maar gezond!

KABELJAUW MET SPINAZIEPESTO EN FUSILLI
4 sterren – Goede vis en lekkere spinazie!

RUNDERSTOOFPOT MET POMPOEN EN WILDE RIJST
4.5 sterren – Rundvlees zeer goed, lekkere combinatie!

KIPSTOOFPOT MET QUINOA EN BROCCOLI
3.5 sterren – Kip prima, Quinoa smakeloos!

ZWARTE RIJSTNOEDELS MET GROENTEN, NOTEN EN KIP
2.5 sterren – Heerlijke kip, jammer van de sompige rijstnoedels!

Beoordeling Kooc

Over het algemeen zijn de ingredienten vers en de producten van goede kwaliteit (kip/vis/rundvlees). De aangegeven opwarmtijd klopt op zichzelf prima, als mogen de gerechten soms iets minder lang in de magnetron. De maaltijden worden dan wel erg droog. Een extra sausje zou wonderen hebben gedaan. De maak vonden we wel wat vlak. Af en toe zelf wat kruiden (zout) toevoegen kan de maaltijd op smaak brengen. Er zit voldoende groente in de maaltijden wat het gezond en voedzaam maakt. Het zijn echt wat apartere gerechten en smaken waar je van moet houden. Het bespaart je in ieder geval veel tijd omdat je zelf niet in de keuken hoeft te staan. Binnen 25 minuten heb je deze gezonde biologische kant en klaar maaltijden op tafel staan. Over de prijs/kwaliteit verhouding valt te discussiëren. Ook de familiebox heeft nu kant en klare maaltijden.

Conclusie
  • WILDE ZALM MET RODE RIJST EN ZEEKRAAL
  • LAMSCURRY MET BATAAT EN GROENTEN
  • KABELJAUW MET SPINAZIEPESTO EN FUSILLI
  • RUNDERSTOOFPOT MET POMPOEN EN WILDE RIJST
  • KIPSTOOFPOT MET QUINOA EN BROCCOLI
  • ZWARTE RIJSTNOEDELS MET GROENTEN, NOTEN EN KIP

Wat wij vinden van Kooc

Wij zijn enthousiast over het concept van kooc. Gezonde kant en klaar maaltijden snel en gemakkelijk thuisbezorgen. Dit is zeker een pluspunt. Ook het feit dat er rekening wordt gehouden met allergieën, en dat de gerechten biologisch zijn, heeft een positief effect op de uitslag. Prijzen zijn relatief hoog in vergelijking met andere klant en klaar maaltijd leveranciers. De smaak is ook niet altijd helemaal perfect. In onze ogen moeten zeker 3 van de 6 gerechten nog wat aangepast worden. Ons advies is wel; zeker een proberen! Smaken en wensen verschillen nu eenmaal. Met kooc haal je veel gemak in huis wat een toegevoegde waarde voor veel gezinnen kan zijn. Door de drukte van het huishouden, vrienden, hobbies etc kan het fijn zijn wat kant en klaar maaltijden in de vriezer te hebben voor het geval dat. Wij zijn benieuwd naar jullie mening!

3.6
User Rating: 2.8 (9 votes)
Sending

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.