Nationale Week Zonder Vlees – Geen vlees meer eten?

Ben jij een echte vleeseter? Ben je gek op vis? Denk je dat je niet zonder een lekker stukje vlees of vis kunt? Dan dagen we jou uit. Steeds meer mensen ervaren het gemak en de voordelen van een vegetarische of veganistische levensstijl. Bewuster bezig zijn met voeding, de productie en de wereld. Mede hierom wordt de week zonder vlees georganiseerd. 1 week even helemaal vegetarisch eten. Het is een week die steeds populairder wordt en waar niet alleen mensen maar ook bedrijven aan meedoen. De aankomende editie vind plaats tussen 11 maart 2019 en 17 maart 2019. Doe jij mee? In deze blog gaan we hier verder op in.

Actie: Een box zonder vlees of vis

Om je een beeld te geven van de effecten van deze nationale week hebben we hieronder een aantal feiten op een rijtje gezet. Het succes was in 2018 enorm.

  • Meer dan 32.000 mensen hebben zich aangemeld
  • 350 bedrijven en 150 scholen hebben deelgenomen
  • 275 restaurants en 65 pompstations verleenden hun medewerking
  • Een groot aantal bekende Nederlanders deed mee
  • Diverse grote supermarkten haakten aan

Na aanleiding van de Week Zonder Vlees in 2018 is er veel publiciteit gegenereerd, zowel online als offline. Mede door de aandacht op televisie verwachten we dat 2019 nog een groter succes zal worden. En daar kun jij aan bijdragen. Als jij je aanmeld voor de actie in maart 2019 kun jij ook een statement maken. Echt niet elke maaltijd hoeft vlees of vis te bevatten. Je kunt heel laagdrempelig beginnen door elke week 1 of 2 keer vegetarische of veganistisch te eten. Stapje voor stapje raak je dan gewend aan een leven zonder vlees. Gezond en super lekker!

12 recepten zonder vlees en vis

Ben jij nieuwsgierig wat je dan wel kunt eten deze week? Er zijn een aantal maaltijdboxen die vegetarische mogelijkheden bieden. Speciaal voor deze week worden er unieke en tijdelijke boxen ontwikkeld. Onder andere Willem en Drees doet hieraan mee. Wil je een aantal voorbeelden van recepten zonder vis of vlees? Hieronder hebben we 12 lekkere maaltijden voor je verzameld. Door te googlen op deze gerechten kun je zelf op ideeën komen. Nu direct genieten? Bestel dan de vegatarische box van HelloFresh of Ekomenu.

  1. Veganistische rijst bowl met tempeh
  2. Zwarte bonenburger
  3. Mexicaanse stoofschotel met paprika, kidneybonen en ei
  4. Quorn Stroganoff
  5. Wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsausje
  6. Boekweit-bietenpannenkoekjes
  7. Japanse ramen met boekweit noedels
  8. Krokante vegetarische Mexicaanse taco
  9. Vegetarische steak tartare met tomaat en mango
  10. Recept Olijcke Henry Zee-groente burger
  11. Rode linzensoep
  12. Pitabroodje met avocado en pompoen

Meedoen met de Nationale Week Zonder Vlees?
Ben jij van plan om mee te doen met deze Nationale Week? Dan kun jij je aanmelden op de website weekzondervlees.nl. Daarnaast kun je ook gewoon zelf meedoen door deze week bewust vegetarisch te eten. Veel supermarkten en restaurant doen ook mee aan deze actie. Daar kun je kiezen uit veel vega-mogelijkheden. Ze hier heel bewust op focussen om mensen bewust te maken van de nadelen van vlees en vis en voordelen van een vegetarische levensstijl. Aanmelden kost trouwens helemaal niks, dus waarom zou je het niet doen?

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.