Een update van de familiebox in 2018

Afgelopen week hebben wij opnieuw kennis gemaakt met de familiebox. Na de overname van Mathijs maaltijdbox is het concept redelijk omgegooid. In deze blog praten we je snel bij over de actuele promoties, de verschillende box en de nieuwe mogelijkheden. Misschien heb je in het verleden de box van Mathijs maaltijdbox wel eens geprobeerd? In de basis is er eigenlijk niet heel veel veranderd. Zo zijn de gerechten nog steeds erg toegankelijke en geschikt voor kinderen. Het bestellen via de eigen online omgeving van de Familiebox lijkt heel erg op hoe dit in het verleden ook ging.

Het aanbod

Op dit moment zijn er 3 soorten boxen te kiezen bij de Familiebox. Een kleine box voor 2 personen, een middel voor 3 personen en een box voor 4 personen. Onze ervaring is dat de porties erg ruim zijn bij deze maaltijdbox. 1 volwassen kan prima met twee kinderen eten met een kleine box bijvoorbeeld. Additionele boxen zoals de fruitbox en broodbox maken het concept completer. Daarnaast kun je uit 15 maaltijden per week kiezen. Hierbij zitten ook premium gerechten van Bilder en de Clercq, en een aantal (3) kant-en-klaar maaltijden. Nog voordat je de bestelling definitief plaatst kun je de recepten al kiezen. Zo weet je dus precies of je die week wel een box wilt afnemen. Het pauzeren of opzeggen gaat gemakkelijk via je online account. Om je een beeld te geven van de recepten van deze week hebben we hieronder een aantal foto’s geplaatst.

Een goed stukje biefstuk met zoete aardappelfriet en salade!

Kalfsgehaktballetjes met venkel en aardappelpuree. Een lekker Hollands gerecht uit de Familiebox.

Kimchi noodles met bundelzwammen, paprika en lente ui.

Ervaringen met de Familiebox

We zijn erg te spreken over de kwaliteit van de ingrediënten van de Familiebox. Erg vers en voldoende. De verhouding groente ten opzichte van de totale maaltijd was prima. Mocht soms wellicht iets meer zijn. De recepten zijn duidelijk al mis je wel wat visuele elementen. De bezorging via PostNL is goed bevallen. Ook handig dat elke recept + ingredienten in een aparte zak worden geleverd. Dit schept overzicht in de koelkast. Voor gezinnen met kinderen heeft deze box veel te bieden. Er is een ruime keus in recepten en ook de smaak is toegankelijk. Gezinnen kunnen veel tijd besparen door de bezoekjes aan de supermarkt over te slaan en snelle recepten te selecteren die je binnen 25 minuten op tafel hebt staan. Zo kun je snel eten en heb je nog wat aan je avond!

Bestellen, Flexibel lidmaatschap en het online account

Op de foto’s die we hierboven hebben geplaatst kun je overzichtelijk zien hoe het bestelproces bij de familiebox in zijn werk gaat. Daarnaast kun je bekijken hoe het online account eruit ziet. Het grote voordeel is dat je met 1 druk op de knop je toekomstige leveringen kunt aanzetten of uitzetten. Ook kun je specifieke weten juist wel of niet bestellen. Ook is het mogelijk je account helemaal op te zeggen. Daar gaan we natuurlijk niet vanuit, want de Familiebox heeft veel voor je in petto. Zoals op de foto te zien is kun je altijd je gekozen recepten aanpassen. Bijvoorbeeld als je toch vegetarisch wilt eten of wanneer je toch denkt dat een kant-en-klare maaltijd handiger is omdat je nog meer te doen hebt dan koken. De online omgeving is zowel op de computer als op de telefoon goed te benaderen. Helaas hebben ze nog geen app die je kunt installeren. Je account werkt op basis van je telefoonnummer in verband met een sms-code. Deze heb je dus altijd nodig als je wilt inloggen.

Onderzoek maaltijdboxen
Zoals je in ons recente onderzoek naar de beste maaltijdbox als hebt kunnen lezen zijn we erg enthousiast over de Familiebox. Dit komt door de duidelijke focus van hun product; gezinnen met kinderen. We verwachten in de toekomst nog veel te horen van deze aanbieder. Zo verwachten ze op korte termijn meer bezorg-momenten te kunnen aanbieden (op dit moment alleen de maandagavond). Daarnaast zullen meer recepten en meer variatie tot de ontwikkelingen kunnen behoren. Blijf onze blog volgen voor het beste maaltijdbox nieuws!

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.