marley-spoon-box-actie

Streekbox, Zoyummy, FoodWeLove, Foodelicious, Niven en BitesWeLove

In dit artikel blikken we terug op een aantal verschillende boxen die in het verleden (en op dit moment nog in beperkte vorm) actief zijn op de markt voor maaltijdboxen. Misschien heb je vroeger wel eens een box van deze aanbieders gehad. Wil je liever direct een foodbox bestellen die op dit moment nog verkrijgbaar is? Bekijk dan onze post met beste maaltijdboxen eens. Wil je een stukje geschiedenis meepakken, lees dan verder:

Geschiedenis van de maaltijdbox

Omstreeks 2015, toen wij zijn begonnen met deze website waren er veel nieuwe bedrijven die iets met een ‘maaltijdbox’ wilden doen. Veel hiervan zijn inmiddels verdwenen. Er zijn veel kleine lokale initiatieven die kleinschalig hun boxen verkopen. Toch zijn er, en waren er, naast de grotere spelers nog veel alternatieven beschikbaar die veel mensen niet kennen. Voorbeelden hiervan zijn Streekbox, Zoyummy, FoodWeLove, Foodelicious, Niven en BitesWeLove. Sommige van deze boxen zijn slechts eenmalig te bestellen geweest, anderen boden echt een wekelijks of maandelijks abonnement aan. Hieronder bespreken we kort de genoemde partijen.

1. Zoyummy

Wie een aantal jaren geleden zocht op “maaltijdbox” kwam al snel uit bij Zoyummy, een grote concurrent van HelloFresh en Marley Spoon in die periode. Deze box wilde buitenlands eten toegankelijk maken. Denk hierbij aan de Oosterse keuken en Italiaanse specialiteiten. Ze boden verschillende boxen aan met elk hun eigen karakter.

2. Streekbox

Streekbox was een van de eerste maaltijdboxen in Nederland die volledig duurzaam was. Inmiddels is deze aanbieder overgenomen door Ekomenu. Het idee was een box te lanceren met producten die van 100% Nederlandse bodem afkomstig waren. Tevens hadden ze ook als een van de eerste leveranciers een fruitbox beschikbaar. De boxen waren te bestellen voor 2 of 4 personen. Een transparante en eerlijke box.

3. Niven

De box van Niven is onderdeel van Restaurant NIVEN uit Rijswijk. Dit luxe restaurant ontwikkeld deze box rondom speciale gelegenheden. Denk aan de kerst. Het bevat alle ingredienten voor een complete maaltijd. Vooral geschikt voor mensen die lang in de keuken willen staan en echt iets speciaals op tafel willen zetten. Er wordt gewerkt met de wat duurdere ingrediënten. Daarnaast hadden ze ook een box met kruiden, sauzen en olie (vergelijkbaar met lebox).

4. FoodWeLove

Dit was een box die je zowel los als met een abonnement kon kopen. Vooral veel lekkere kruiden, specerijen en luxe kookartikelen. Je ontving hierbij geen vlees, vis of groenten. Er werden veel ambachtelijke Hollandse artikelen toegevoegd. Bedoeld om je te ondersteunen bij het koken, niet om alles volledig uit handen te nemen.

5. Foodelicious

Foodelicious verkoopt op dit moment geen complete maaltijdboxen meer. Wel zijn ze er voor de handige keuken-benodigdheden. Zo hebben ze een keukenpakket met olie en kruiden. De speciale FOODELICIOUS BOX heeft daarnaast ook andere artikelen als wijnen, pasta’s, sauzen en meer delicatessen.

6. BitesWeLove

BitesWeLove is een box die nog steeds actief is. Je kunt hier geen maaltijden bestellen, echter wel snacks. Denk hierbij aan vruchten en noten. Ze bieden ook een cadeaubox (zowel voor particulieren als bedrijven). Wat te denken van de Cheeky Apricot, Nutcase, Chili Con Karma, Let’s go Mango of Pecan Boo? Zeker lekker om eens te proberen!

Welke maaltijdboxen heb jij geprobeerd?

Wij zijn erg benieuwd welke boxen jij hebt getest? Heb je vroeger ook een abonnement gehad van een aanbieder die in deze lijst staat? Heb jij een goede toevoeging voor bovenstaande opsomming? We komen graag met je in contact. Ook wanneer jij gebruik maakt van een lokale / regionale maaltijdbox. Wat vind jij hiervan de voordelen of nadelen ten opzichte van een landelijke aanbieder? Heb jij na het lezen van dit artikel honger gekregen? Bestel dan direct je maaltijdbox met korting door gebruik te maken van één van onze aanbieding.