Marley Spoon steunt prachtig food-initiatief

Er is nieuws van Marley Spoon. Deze maaltijdbox aanbieder is een nieuw initiatief gestart waarbij de focus ligt op “sociaal koken”. In deze post leggen we uit wat dit marley spoon traject precies inhoud en wat jij hier zelf eventueel mee kunt doen. Door samen te eten geniet je en proef je meer. Koken brengt mensen bij elkaar. Om die reden zet Marley Spoon vanaf de week voor Kerst favoriete gerechten op het menu van families wonende in zogenaamde ‘aandachtswijken’ in Nederland. In deze buurten moeten velen rondkomen van het sociaal minimum. Kinderen komen op straat bovendien sneller in aanraking met de criminaliteit en hebben vaker gezondheidsklachten.

Marley Spoon maatschappelijke actie

Marley Spoon heeft de handen ineengeslagen met met twee organisaties die de sociale binding in de buurt versterken, door voor en vooral met bewoners te koken. Wat kunnen Marley Spoon klanten verwachten? Vanaf Kerst staan er gerechten op het menu als Mathlou, Marokkaans gevuld brood met gehakt en groenten, kruidige tajine met zoete aardappel, Ras el Hanout en spaanse pepers, en Briwat, kip gevouwen in filodeeg met saffraan en koriander. Marley Spoon ondersteunt de organisaties door hen in de weken van de samenwerking te voorzien van gezonde maaltijden. De tieners in Rotterdam krijgen van Marley Spoon een warme lunch, en leren koken aan de hand van de maaltijdboxen en receptkaarten. Het eerste recept is te bestellen vanaf 1 december en zal in de week van Kerst bezorgd worden. Daarna komen er diverse andere gerechten op het menu van gastchefs uit Amsterdam of Rotterdam.

Over Marley Spoon
De missie van Marley Spoon is om dagelijks koken leuker en slimmer te maken. Marley Spoon brengt verse ingrediënten zoveel mogelijk direct van de producent tot aan de voordeur van klanten, zodat voedselverspilling wordt geminimaliseerd. Samen met de ingrediënten ontvangt de klant recepten, ontwikkeld door chef-koks, die eenvoudig binnen 20-40 minuten op tafel kunnen worden gezet. Regelmatig werkt Marley Spoon met bijzondere gast-chefs om nog meer diversiteit te brengen in het recepten- en verhalenaanbod. Marley Spoon maakt gebruik van een flexibel abonnement en bezorgt de gerechten vanaf €4,95 per portie. Een box met 6 gerechten kost €39,90. Lees verder over Marley Spoon.

Over Hotspot Hutspot
Hotspot Hutspot is een initiatief van de Rotterdamse kunstenaar en voormalig cateraar Bob Richters, die jongeren in buurtrestaurants de beginselen van het kookvak wil leren. De restaurants zijn gehuisd in leegstaande gebouwen en combineren de open kookactiviteiten met (stads)tuinieren. Tieners leren er over gezond eten, hoe het groeit, wat je er mee kunt maken en over de schijf van vijf. In de keuken leren zij allerhande kook-technieken en horeca etiquette. Tot slot krijgen zij elke dag een gratis gezonde warme lunch.

Over VoorUit
Bij VoorUit zetten universitaire studenten zich in voor maatschappelijke activiteiten in de wijk, in ruil voor woonruimte in dezelfde buurt. Om sociale cohesie te versterken promoten en stimuleren zij ontmoeting, taalontwikkeling en actief burgerschap. Een van de activiteiten zijn de kookclubs voor zowel ouders als kinderen uit de buurt. De kookclubs brengen gezelligheid en zorgen voor nieuwe contacten, en de kinderen leren er over gezond eten en koken. VoorUit is actief in diverse wijken in West en Noord Amsterdam.

Wil jij zelf een marley spoon maaltijdbox uitproberen? Gebruik dan de marley spoon kortingscode. Hiermee krijg je direct een flinke korting op je eerste maaltijdbox. Wil je meer weten over dit initiatief van Marley spoon? Bezoek dan eens hun website.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.