Maaltijdbox als beste getest door Kassa

Update: Lees onze nieuwe post over de beste maaltijdbox. Consumentenprogramma Kassa heeft een tijdje geleden een aantal grote maaltijdbox aanbieders bekeken en beoordeeld. Hieruit kwamen een aantal opmerkelijke resultaten. In deze blog sommen we de resultaten voor je op zodat jij een goede keuze kunt maken. De beste maaltijdbox is misschien voor jouw gezinssituatie niet de meest geschikte, let daar wel op. Kijk naast prijs en hoeveelheden ook goed naar het assortiment. Je kunt ook op onze site een maaltijdbox vergelijken.

Maaltijdbox reclame
Misschien heb je wel eens een reclame van een van de maaltijdboxen gezien. Dan ken je misschien ook wel een van de volgende slogans?
– “Wekelijks een box met verse ingrediënten en gezonde recepten bij je thuisbezorgd.”
– “De lekkerste streekproducten bij jou aan huis.”
– “De Weekendkrat bevat precies alles wat je nodig hebt voor drie volwaardige, simpele maar heel erg lekkere, maaltijden.”
– “De ingrediënten zijn biologisch, vers, vaak seizoensgebonden en van de beste kwaliteit.”

Prijzen maaltijdboxen
De prijzen van onderstaande boxen zijn inclusief eventuele bezorgkosten voor een box voor drie maaltijden voor vier personen. Er komen dus geen extra verstopte kosten meer bij.
– Prijzen Beebox: €50
– Prijzen BeterBio: €35 (let op: bedoeld voor twee personen)
– Prijzen Hello Fresh: €59
– Prijzen De Krat: €57
– Prijzen Odin: €47 (familietas €15,75, combi vleespakket €31,26 afhankelijk van gewicht)
– Prijzen Ruud Maaz: €75
– Prijzen Streekbox: €48,95 (vanaf half april €51,45)
– Prijzen Zinnerdinner: €67,50

Review Maaltijdboxen
Topkok Pierre Wind test al deze maaltijdbox in Kookstudio Keizer Culinair te Den Haag. Hij bekeek de boxen en kwalificeerde de boxen op diverse punten. Hieronder kun je het commentaar lezen.

Pierre’s opmerkingen per doos
BeterBio
Pierre vond het een prima box. Hij vond alleen het versgehalte tekort schieten en was verbaasd over de verpakte zuurkool en bietjes. Deze doos is wèl het goedkoopst. Kost €35, maar is ook bedoeld voor twee personen.

Odin
Veel biologische spullen voor €47. Jammer van de beschimmelde banaan. Je moet alleen nog wel naar de winkel als je gaat koken voor de overige ingrediënten, want dit is een andere formule.

beebox
Ook de beebox bevat grotendeels biologische producten en 100% uit Nederland. Pierre kreeg er “echt een vers gevoel” van.  Alleen werd hij chagrijnig dat de geitenkaas ontbrak en je alsnog naar de winkel moet. Lees meer over de beebox.

Streekbox
Van de producten in de Streekbox wordt Pierre blij. Hoewel er tijm in zit voor een weeshuis, denkt hij dat er te weinig ingrediënten in zitten voor een raapsteelschotel voor een gezin. Na het koken van de raapsteeltjesstamppot blijkt dat zijn gevoel juist is. Lees meer over de streekbox.

De Krat
Pierre is het meest te spreken over De Krat. Deze lijkt het meest op wat Pierre verwacht van zo’n doos met verse producten en uit de streek. Je krijgt het gevoel dat het zo uit de moestuin of van de boer komt. Lees meer over De Krat.

Hello Fresh
De zeekraal in de doos vindt hij leuk, maar verder vindt Pierre de inhoud van de doos vergelijkbaar aan hetgeen je bij de supermarkt koopt. De prijs is dan aan de hoge kant. Lees meer over Hello Fresh.

Zinnerdinner
Is de op één na duurste doos. Bevat biologische producten, maar Pierre krijgt niet het biologische gevoel. Er zitten twee kleine broccoli’s in voor vier personen en in plaats van een blik cherrytomaten ziet Pierre liever verse. Hij betwijfelt ook of de ingrediënten genoeg zijn voor een maaltijd voor vier personen.

Ruud Maaz
Dit is de duurste krat. “Wel een feestje als je dit zo krijgt, maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor”, aldus Pierre.  Ook wel slim dat er broccoli met veel blad in zit. Dan lijkt het al snel veel. Deze doos bevat wel een aantal extra producten zoals biologische melk, kaas en eieren.