Albert Heijn Pick up points en nieuwe maaltijdboxen

Na de zomervakantie zijn er weer een boel nieuwe ontwikkelingen te melden bij Albert Heijn. Zo is recentelijk de nieuwe allerhandebox formule onthuld. Bij de AH kun je nu terecht voor 2 verschillende soorten maaltijdboxen. Zo is er de inspiratiebox; een box voor 2 personen. Daarnaast is er een familiebox; deze is geschikt voor het hele gezin (4-5 personen). De reden voor deze nieuwe koers is helder. Albert Heijn zag steeds meer een trend dat consumenten hun box niet altijd 100% konden waarderen. Er waren weken dat bijvoorbeeld 1 van de 3 gerechten niet in de smaak viel. Speciaal daarom kun je nu kiezen uit 4 verschillende maaltijden. Het gerecht dat jou het meest aanspreekt selecteer je zodat er uiteindelijk 1 recept afvalt. Op deze manier kun jij je AH maaltijdbox volledig personaliseren.

Nieuwe Pick up points

Supermarktbedrijf Albert Heijn heeft inmiddels ook zijn eerste AH to go-winkel geopend bij een BP-tankstation bij Nieuwerkerk aan den IJssel. De komende maanden zullen nog eens vijf vestigingen verspreid door het land hun deuren openen. Het gaat om een proef, die het bedrijf in maart heeft aangekondigd. De andere winkels komen bij BP’s bij Oostzaan, Rijswijk, Amsterdam, Nieuwegein en Deventer. De tankstations worden twee weken gesloten om de nodige werkzaamheden uit te voeren. Het aanbod van de winkels is aangepast aan de wensen van de weggebruiker. De verwachting is dat deze filialen misschien ook wel als pick-up-point gaan dienen. Zo kun jij je allerhande maaltijdbox altijd ergens in de buurt afhalen, ook langs de snelweg. Dat bespaart tijd en kosten.

Distributiecentra voor online boodschappen
Albert Heijn investeert verder in thuisbezorging met de toevoeging van een extra distributiepunt (HUB) in Den Haag en de uitbreiding van de locatie in Amsterdam. Op deze manier wordt per jaar ongeveer 300.000 kilometer bespaard. Voor het thuisbezorgen van online bestelde de boodschappen maakt Albert Heijn gebruik van drie landelijke distributiecentra en een aantal distributiepunten, zogeheten ‘HUB’s’. Een HUB is een plek aan de rand van de stad waar de bestelde boodschappen met een vrachtwagen worden afgeleverd. Vanaf daar rijden kleinere bezorgauto’s de stad in om bijvoorbeeld jou allerhandebox af te leveren. Deze besparingen zul je misschien zelfs nog wel terug gaan zien in een lagere prijs voor de boodschappen.

Online drogisterij van AH

Albert Heijn is deze week in drie winkels gestart met de proef ‘Drogist op afstand’. Klanten die voor het schap staan met zelfzorgmedicijnen kunnen via een chat- of videoverbinding vragen stellen aan een ondersteunende AH-drogist. Die bevoegde deskundige zit fysiek in het customer contact center op het hoofdkantoor en beantwoordt vandaar uit de binnenkomende vragen. Op deze manier hoef je niet meer perse zelf naar een deskundige toe. De medewerkers zijn erg kundig en hebben verstand van het volledige assortiment. Je hebt snel de juiste medicijnen. Deze innovatie wordt dus op dit moment nog getest in een aantal winkels, echter mocht deze test succesvol zijn is de kans groot dat het systeem wordt uitgerold bij alle Albert Heijn filialen.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.