Varkenshaas recepten in de maaltijdbox

Ben jij gek op vlees en heb jij een maaltijdbox abonnement? Kies dan zeker eens een lekker recept met varkenshaas. O.a. bij HelloFresh kun je maandelijks verschillende gerechten met dit type vlees bestellen. Heerlijk mals en vol van smaak. In deze blog vertellen we je alles over dit type vlees, geven we onze top 10 recepten bij HelloFresh en kun je een recept vinden dat je eenvoudig zelf thuis kunt bereiden.

Wat is varkenshaas?

Het beste deel van het varken is de varkenshaas. Het is een malse spier van het varken en bevindt zich in de rug. Het stukje vlees is langwerpig en loopt aan het uiteinde smal af. Het smalle gedeelte is het duurst en wordt meestal rosé gebraden. Het dikkere gedeelte wordt vaak voor varkenshaasvarkenssaté gebruikt. Varkenshaas kun je in de olijfolie bakken met een klein beetje peper en zout. Varkens haas combineert uitstekend met roomsaus, pepersaus of champignonsaus.

€90
Bekijk code
hellofresh-kortingscodes-actueel

HelloFresh tot €90 korting

Bestel jouw eerste 4 boxen met een korting tot €90!
Bekijk kortingscode

Top 10 recepten van HelloFresh met varkenshaas

Wij hebben voor jou de recepten van HelloFresh onder de loep genomen en een aantal favorieten op een rijtje gezet. Sommige van de hieronder genoemde recepten van premium of bourgondische recepten waarvoor je een kleine extra vergoeding moet betalen. Soms kun je ook een extra portie vlees toevoegen aan de bestelling. Bij HelloFresh ontvang je altijd hoge kwaliteit vlees van ambachtelijke slagerijen.

  1. Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus met sperziebonen en geroosterde aardappeltjes.
  2. Honing-mosterd varkenshaas met aardappelen en groenten uit de oven.
  3. Varkenshaas met geroosterde groenten met aardappelsalade.
  4. Varkenshaas met romige paddenstoelensaus met conchiglie, rucola en hazelnoten.
  5. Bao bun met sticky varkenshaas met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus.
  6. Varkenshaas met bietensalade en krieltjes met gebakken peer, walnoot en gekaramelliseerde rode ui.
  7. Varkenshaas met veldslastamppot met gestoofde cherrytomaten en prei.
  8. Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelensaus met risotto, geroerbakte spitskool en broccoli.
  9. Varkenshaas met honing-sinaasappeljus met geglaceerde bospeen, bietenpuree en amandel.
  10. Gyrosschotel met varkenshaasreepjes met tomatenrijst, mais en gebakken courgette.

Hoe moet je een varkenshaas bakken?

Wil je varkenshaas niet in de oven bereiden en liever in de pan doen? Het bakken van varkenshaas begint bij de grootte van de pan. Het is belangrijk om varkenshaas niet te lang te bakken om het vlees mals te houden. Controleer de varkenshaas af en toe en laat het stuk vlees sappig. De varkenshaas kan snel uitdrogen en het is belangrijk dat alle sappen behouden blijven. Snijd je de varkenshaas in kleine stukjes? Dan kun je hem in een minuut of vijf bakken. Wil je de varkenshaas in zijn geheel bakken? Dan heb je tot een kwartier nodig om de varkenshaas helemaal gaar te laten worden. Laat de varkenshaas een minuut of vijf rusten door het in te wikkelen in folie. Het vlees zal op deze manier tot rust komen en kun je gemakkelijker snijden. Laat het vlees rusten en schuif het niet teveel door de pan. Plakt de varkenshaas niet meer aan de pan wanneer je aan het bakken bent? Dan kun je het stuk vlees omdraaien. Het vlees combineert goed met een romige saus. Je kunt de saus zelf maken, maar uiteraard zijn er ook andere combinaties met varkenshaas mogelijk. Kies voor een mix met paprika, ui en paddenstoelen om tot een overheerlijke basis te komen. Varkenshaas is een mooi stukje vlees waarvan je behoort te genieten!

Wat zijn de voedingswaarden?
Qua voedingswaarden moet je rekenen op zo’n 119 kcal, 23 gram eiwit, 3 gram vet per 100 gram. Varkenshaas is rijk aan eiwitten en relatief arm aan vet wanneer we het vergelijken met spek of andere stukken vlees van het varken. Eet varkenshaas in kleine hoeveelheden om er echt van te genieten.

Top recept: Waarom kiezen voor een varkenshaasje?

Ben je er klaar voor om een heerlijke varkenshaas te bereiden met een klein beetje bacon en kerstomaatjes? Deze klassieke bereiding helpt de smaak van de varkenshaas omhoog en laat alle ingrediënten uitstekend tot hun recht komen. Een klein beetje mosterd, bacon, tomaatjes en tijm gaan uitstekend samen met de smaak van varkenshaas. Gebruik een grill om dit recept varkenshaas te bereiden. De diepere grillsmaak past goed bij de varkenshaas en geeft een interessante combinatie van smaken. De bereiding van varkenshaas is vrij simpel en eigenlijk ben je binnen een half uurtje al klaar. Kies voor verse ingrediënten en smaken die bij varkenshaas passen. Eventueel kun je combineren met verschillende kruiden om tot de juiste smaak te komen. Bereid varkenshaas op een gloeiend hete grill om het juiste effect te bereiden. Ben je er klaar voor om dit varkenshaas gerecht te bereden? Lees dan snel verder en ga direct aan de slag met alle verse ingrediënten. Je kunt met vier personen eten van een varkenshaas. Koop een wat zwaardere varkenshaas voor de feestdagen of speciale gelegenheden.

Ingrediënten recept varkenshaas: Varkenshaas, 4 trosjes cherrytomaatjes, Olijfolie, 20 plakjes bacon, Tijm, 1 eetlepel mosterd, Peper en zout.
Bereiding recept varkenshaas: De bereiding is zoals je ervaart vrij simpel. De mosterd combineert echter uitstekend met de varkenshaas en daardoor weet je zeker dat er een heerlijke smaak tot stand komt. Vind je het lekker om andere groente toe te voegen aan dit gerecht? Dan is dat uiteraard mogelijk! Een uitje, blokjes paprika, courgette en andere groenten combineren uitstekend met dit mooie vleesgerecht. Volg onderstaande stappen:

  1. Pak de varkenshaas er als eerste bij en besmeer deze met peper en zout. Neem een flinke eetlepel mosterd en smeer de varkenshaas hier vervolgens mee in.
  2. Nu is het tijd om de varkenshaas te kruiden. Gebruik een klein beetje tijm voor de smaak en smeer de varkenshaas hier mee in.
  3. Wikkel de plakjes bacon om de varkenshaas heen en zorg dat je het vlees als een pakketje inpakt.
  4. Zorg dat er niets meer van de varkenshaas te zien is en je alleen nog een pakketje ziet dat verpakt is in bacon.
  5. Zet nu de grill aan en zorg dat er een hoge temperatuur bereikt wordt. Spetter een klein beetje water op de grill. Vormt het water zich tot kleine balletjes die over de plaat rollen? Dan weet je zeker dat de grill heet genoeg is.
  6. Smeer de plaat in met een klein beetje olijfolie en plaats het pakketje met varkenshaas op de gril.
  7. De varkenshaas mag je op deze manier 10 minuten bakken aan elke kant.
  8. Wacht tot de varkenshaas mooi bruin is geworden aan beide kanten en snijd de varkenshaas vervolgens in plakken.
  9. Snijd de cherrytomaatjes in helften en bak deze samen met de plakken varkenshaas voor een minuut of vijf.
  10. Leg de plakken varkenshaas en de cherrytomaatjes op de borden en geniet van dit heerlijke gerecht.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.