Ontdek de Menuplanner van Ekomenu

Om klanten nóg beter te begeleiden en te ontzorgen, lanceert food for health platform en maaltijdboxaanbieder Ekomenu een zelf ontwikkelde menuplanner. Ekomenu is hiermee het eerste bedrijf dat op receptniveau de versheid van de ingrediënten berekent en doorvertaalt naar een menuplanning. Deze bevat de beste volgorde voor het eten van de gerechten. Zo geniet je moeiteloos van de meest optimale smaakbeleving en voedingswaarden van je gerechten en plan je met gemak je maaltijden in. Bovendien wordt hiermee onnodige voedselverspilling voorkomen. De maaltijdboxen van Ekomenu staan natuurlijk al bekend als gezond en duurzaam. Mede doordat er gebruik wordt gemaakt van biologische ingredienten. In deze blog gaan we verder in op de Menuplanner van Ekomenu.

Waarom is een menuplannen handig?

Op deze vraag geeft Ekomenu het volgende antwoord: “We weten dat het voorbereiden van de wekelijke boodschappen en maaltijden al een hele klus is voor mensen. Uit onderzoek weten we dat mensen moeite hebben met de indeling van de maaltijden over de week. Het begeleiden van onze klanten naar een duurzame lifestyle vinden we erg belangrijk. Onze menuplanner is hierin een volgende stap, waarmee we zorgen dat mensen de gerechten op het beste moment eten. Eigenlijk heel logisch, toch zijn we de eerste die dit invoeren.”

Voor wie zijn deze planners handig?

Er zijn veel mensen in Nederland die erg druk zijn maar wel gezond en bewuster willen leven en eten. Ze hebben geen tijd om elke week zelf alles uit te zoeken, recepten te kiezen en boodschappen te doen. De combinatie van Ekomenu en de menuplanner kan dan uitkomst bieden. Alles wordt uit handen gegeven. Je ontvangt alle ingredienten inclusief de recepten en de planning gewoon aan huis. Het kan echter ook ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. Doordat Ekomenu het volledige proces rondom het avondeten uit handen neemt kunnen de ouders zich richten op de kinderen, het huishouden, hobbies en andere belangrijke zaken. In combinatie met het mijn persoonlijke menu kun je zelf kiezen wat je lekker vindt om te eten.

Houdbaarheid producten
Het is natuurlijk ideaal wanneer je weet welke gerecht wat langer houdbaar is dan de andere. Op dit moment geven maaltijdboxen daar nog niet heel veel inzicht in. Op de verpakkingen van bijvoorbeeld vlees en visproducten staat uiteraard wel een “tenminste houdbaar tot” (THT) datum vermeldt. Het is echter ideaal wat de leverancier van de recepten zelf met een suggestie komt van de volgorde waarin de maaltijden moeten worden gekookt. Dit neemt natuurlijk wel eens stukje creativiteit weg, maar daarvoor krijgt je gemiddeld gezien dus een kwalitatievere maaltijd voor terug aangezien je uitsluitend met verse ingrediënten blijft koken.